19 / 04 / 2024

Pendorya AVM'nin yapı ruhsatı ve iskanı yeniden düzenlendi!

Pendorya AVM'nin yapı ruhsatı ve iskanı yeniden düzenlendi!

TSKB GYO'nun portföyünde bulunan Pendorya Alışveriş Merkezi'nin daha önce yargı kararı ile iptal edilen yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi Pendik Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek verildi.



TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın portföyünde bulunan Pendorya Alışveriş Merkezi'nin  daha önce yargı kararı ile iptal edilen yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi Pendik Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek verildi. 


Açıklama:

Şirketimiz gayrimenkul portföyü içerisinde bulunan Pendorya Alışveriş Merkezi'nin mevcut yapılaşma koşullarına uygun olarak hazırlanan ve Pendik Belediye Meclisi'nin 05.11.2014 tarih ve 2014/166 sayılı kararı ile kabul edilen 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı, 5216 Sayılı Kanun'un 7 (b) Maddesi'ne göre İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 11.02.2015 tarihli 2015/168 sayılı kararı ile onanmıştır.


İmar Kanunu'nun 8. Maddesi'ne göre uygulama imar planı, ilgili Belediye Meclisi'nin onayı ile yürürlüğe girmektedir. Bu nedenle, Pendorya Alışveriş Merkezi'nin üzerinde bulunduğu taşınmaza ait imar planlama sürecinin tamamlanmasını takiben, daha önce yargı kararı ile iptal edilen yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi için gerekli müracaatlar yapılmış ve Pendik Belediyesi tarafından Pendorya Alışveriş Merkezi'nin yapılaşma koşullarıyla uyumlu yapı ruhsatı ile yapı kullanma izin belgesi (iskan) yeniden düzenlenerek şirketimize verilmiştir. 


Geri Dön