29 / 03 / 2024

Perde seçerken nelere dikkat edilmeli?

Perde seçerken nelere dikkat edilmeli?

Rengiyle, deseni ve dokusuyla bulunduğu odanın havasını değiştirirler. Kıyafetinizi tamamlayan bir kolye ne ise, odanızı tamamlayan, özenle dekore ettiğiniz mekâna son vurucu dokunuşu yapan ise perdedir.Perde seçerken nelere dikkat edilmeli?



Perdeler dekorasyonun önemli parçalarından biridir. Rengiyle, deseni ve dokusuyla bulunduğu odanın havasını değiştirirler. Kıyafetinizi tamamlayan bir kolye ne ise, odanızı tamamlayan, özenle dekore ettiğiniz mekâna son vurucu dokunuşu yapan ise perdedir.


Piyasada yüzlerce perde çeşidi mevcut. Bu nedenle seçim yapmakta zorlanmanız gayet doğal. Bunun için perde almaya gitmeden önce internetten olası modellere bir göz atmakta, ya da giderken yanınız da zevkine güvendiğiniz birini almakta fayda var. Gelelim bu yüzlerce model arasından nasıl seçim yapacağınıza…


Perde Nasıl Seçilir?


İlk olarak ne tarz bir perde istediğinize karar vermelisiniz. Odanızın dekorasyon stiline uygun olarak; vintage, modern, bohem, klasik ya da geleneksel perdeler mi kullanacaksınız?


Seçim yapmadan önce az çok hangi renkleri kullanmak istediğinizi kafanızda belirlediniz mi? Unutmayın belirlediğiniz bu renge yönelmek; renk renk ve desen desen kumaşları karşınızda gördüğünüzde, diğer seçenekleri elimine edip işinizi kolaylaştıracak ve zamandan tasarruf etmenizi sağlayacaktır. İşte size renk seçimi için bir ipucu: Odanıza hâkim renklere yakın tonlarda bir perde seçerek, kendinizi renklerin ahengine bırakırken, zıt renklerde bir perde kullanarak zıtlığın sonsuz uyumu ile bulunduğunuz ortama canlılık katabilirsiniz.


Diğer bir konu, seçtiğiniz perdenin kolay temizlenebilen özellikte olması. Hiçbirimiz temizlenmesi uzun uğraşlar gerektiren bir ürünü kullanmak istemeyiz değil mi?


Son olarak, ihtiyacınız olan perde ölçüsünü kabataslak bir şekilde de olsa ölçmeniz, ortalama bir fiyat hesaplaması açısından fikir olacaktır. Doğru perde almanız kadar, doğru fiyata almanız da önemlidir ne de olsa. Bunun için mutlaka birkaç yerde fiyat aldıktan sonra en uygun seçimi yapmalısınız.


Hürriyet Yazar Kafe


Geri Dön