23 / 04 / 2024

Perpa'nın bahçesine rezidans dikilecek

Perpa'nın bahçesine rezidans dikilecek

Perpa Ticaret Merkezi'ni bilmeyenimiz yoktur. İstanbul Karaköy'deki esnafın taşınması için 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın başbakanlığı döneminde yapılmıştı.



Uzun süre atıl kalan Perpa'ya elektronikçilerin de gelmesiyle doluluk oranı yüzde 80'lere ulaştı... Perpa yönetiminin başında deneyimli bir isim var. Geçmişte İstanbul Ticaret Odası'nın yönetiminde de bulunan Mithat Yümlü, ilginç projeleriyle dönem dönem gündeme geliyor. Perpa'yı bugünlere taşıyan başkan, şimdi de inşaatın daraldığı, küçüldüğü bir dönemde bu sektörü hareketlendirecek bir proje için start verdi...

Perpa'nın bulunduğu arazi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Perpa Ticaret Merkezi Kooperatifi'ne ait. Yümlü, yaklaşık 1 yıldır üzerinde çalıştığı proje için ihaleye çıkmaya hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi'yle anlaşan Yümlü, Perpa'nın önünde bulunan geniş alana, 350 milyon dolara mal olacağı tahmin edilen bir proje için düğmeye bastı. Projeyle ilgilenenler, 420 bin metrekarelik inşaat alanına sahip ihale için 6 Şubat 2009'a kadar Perpa yönetimine teklif verebilecek. Perpa Ticaret Merkezi'nin ilanına göre, söz konusu projede alışveriş merkezi, konut, ticaret amaçlı bloklar, otel, otopark, cami, sosyal tesisler, spor alanı, altyapı çevre düzenleme işleri yer alıyor.

Para dergisi

Geri Dön