26 / 04 / 2024

Perpa'ya 41 katlı dördüz gökdelen

Perpa'ya 41 katlı dördüz gökdelen

Perpa'nın önündeki 23 dönümlük arsaya 200 milyon dolarlık yatırımla 41'er katlı dört gökdelen inşa edilecek.



Gökdelenlerin altına 58 bin metrekarelik alışveriş merkezi ve 10 bin araçlık otopark yapılacak

Perpa Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yümlü, Perpa Ticaret Merkezi'nin önündeki 23 dönümlük arsaya 41'er katlı dört gökdelen inşa edeceklerini açıkladı. Gökdelenlerden ikisinin rezidans, birinin otel, diğerinin de ofis olacağını belirten Yümlü, binaların altına da 58 bin metrekarelik alışveriş merkezi yapacaklarını söyledi.
Otopark ihtiyacını karşılamak için yer altında toplam 250 bin metrekarelik alanda 15 katlı otopark yapılacağını kaydeden Yümlü, "Avrupa'nın en büyük otoparkına sahip Volkswagen fabrikasının kapasitesi 7 bin. Biz onun rekorunu kırarak, 10 bin araç kapasiteli park yapacağız" dedi.
Yümlü, planlanan yatırımın 200 milyon dolara mal olacağını, 36 ay sürecek yapım aşamasından sonra projenin değerinin 1.2 milyar dolara ulaşacağını söyledi.
Arsanın İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Perpa yönetiminin ortak malı olduğunu belirten Yümlü, şu bilgileri verdi:

İki gökdelen belediyeye kalacak
"Perpa Towers adlı proje kat karşılığı şeklinde ihale edilecek. İhaleyi kazanan firma dört gökdelenden ikisini ve alışveriş merkezinin yarısını alacak. Projenin diğer yarısı belediyeye ait olacak. Perpa yönetimi olarak biz de ticari otoparkların sahibi olacağız."
İmar izinlerini aldıklarını, avan projenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandığını belirten Yümlü, inşaatı yüklenecek firmayı bulmak için ihale açtıklarını, yerli ve yabancı olmak üzere toplam 6 firmanın ihale dökümanı aldığını açıkladı. Şubat ayında teklifleri değerlendireceklerini kaydeden Yümlü, mart ayında inşaata başlayabileceklerini ifade etti. Yümlü, Sapphire'den yüksek bir bina yapmak üzere yola çıktıklarını ancak uçak rotaları nedeniyle kat yüksekliğinin sınırlandığını belirtti.

`Kriz bizim için bir şans'
Ekonomik kriz ortamında yatırıma başlamalarının bir şans olduğunu vurgulayan Yümlü, "Çünkü bu dönemde mal ve hizmetlerin fiyatı düştü. Bu da inşaatı yüklenecek firma açısından çok büyük bir avantaj. Kriz olmasaydı bu proje şimdiki maliyetinden yüzde 40 daha pahalıya mal olurdu" dedi.

62 bin müşteri hazır
Perpa'da 4 bin 700 firmanın faaliyet gösterdiğini, 22 bin kişinin çalıştığını ve her gün 40 bin ziyaretçinin geldiğini belirten Mithat Yümlü, "Dışarıdan kimse gelmese bile yapacağımız alışveriş merkezinin 62 bin müşterisi hazır" dedi.

Milliyet

Geri Dön