20 / 04 / 2024

Perre Antik Kenti turizme kazandırılıyor!

Perre Antik Kenti turizme kazandırılıyor!

Perre Antik Kenti'nin turizme kazandırılması amacıyla yürütülen çevre düzenleme çalışmalarında sona gelindi. Kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta, Kommagene Krallığı'nın başkenti Samosata ile Melitene arasında yer alan 208 kaya mezarı bulunuyor.




Perre Antik Kenti'nin turizme kazandırılması amacıyla yürütülen çevre düzenleme çalışmalarında sona gelindi.


Kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta, Kommagene Krallığı'nın başkenti Samosata (Samsat) ile Melitene (Malatya ) arasında yer alan 208 kaya mezarı bulunuyor. Roma döneminde bölgenin en büyük şehirleri arasında yer alan bölge, Bizans döneminde kullanılan Roma çeşmesi ve surların bir kısmı günümüzde de varlığını sürdürüyor.


Adıyaman Valiliği tarafından ören yerinin turizme kazandırılması amacıyla yürütülen çalışmaları inceleyen Vali Mahmut Demirtaş, yetkililerden bilgi aldı.


Demirtaş, burada yaptığı açıklamada, Perre Antik Kenti'nin hem doğa hem de tarih turizmi açısından önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. 


Tarihi ören yerinde yürütülen çalışmaların sona ermek üzere olduğunu belirten Demirtaş, "Bu eşsiz ören yerini görmek isteyenler için doğa içinde çok güzel travers yürüyüş yolları ile kafeterya yapıyoruz. Çalışmalar tamamlandığında burası Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olacak" dedi


Yürütülen çalışmaların tarihi kentin doğal yapısını bozmayacak şekilde davam ettiğini aktaran Demirtaş, bölgeye estetik ruh katan, standartlara uygun mimari yapılar yapıldığını sözlerine ekledi.



AA


Geri Dön