19 / 04 / 2024

Perşembe Pazarı’nda yıkım operasyonu!

Perşembe Pazarı’nda yıkım operasyonu!

Beyoğlu, Perşembe Pazarı sahil kesiminde kaçak olduğu belirlenen çok sayıda iş yeri, sabaha karşı iş makineleri tarafından yıkıldı. İşyeri sahipleri yıkıma tepki gösterirken, denetimsizlikten yakındı.



Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, saat 03.30 sıralarında gerçekleştirdiği operasyon sırasında çok sayıda kuvvet polisleri destek verirken, bölgede tedbir amaçlı, itfaiye, sağlık ekipleri ve TOMA’nın da bekletildiği görüldü.


Zabıta ekipleri aralarında, restorant ve çay bahçelerinin de bulunduğu çok sayıda iş yerinden önce malzemeleri boşalttı. Ardından iş makineleriyle Kaçak işyerlerinin tamamı yıkıldı. Kaçak işyerinden geriye moloz yığınları kalırken, işyeri sahipleri denetimsizlikten yakındı.


Yıkılan bir işyerinin sahibi Davut Altıntaş “Burası insanların nefes aldığı bir yer. Buraya zenginler değil fakirler geliyordu. Potansiyel oluştu. Müşteri oluştu. Bunun ranta döneceğini düşünüyorum. Kime rant olacağını göreceğiz. Zabıta burayı denetleseydi burası böyle olmazdı. Belediye kendi kaldırımını yıktı. Ağaçları yıktı. Sabah turistler geldi fotoğraf çekti gitti. Ne olduğunu onlar da anlamadı. Burası denetimsizlikten oldu. Senin denetlemediğin alanı şahıslar doldurur” dedi. 


Milliyet




Geri Dön