19 / 04 / 2024

Perşembe'de yeni imar planı çalışmaları başladı!

Perşembe'de yeni imar planı çalışmaları başladı!

Perşembe Beldesinde yeni imar planı yapılması için ihaleyi kazanan müteahhit şirket tarafından çalışmalara başlandı.



Perşembe Beldesinde yeni imar planı yapılması için ihaleyi kazanan müteahhit şirket tarafından çalışmalara başlandı. 


Konu ile ilgili bilgi veren Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam şunları söyledi: " Perşembe Beldemizin mevcut durumdaki ilk ve tek imar planı Belediyenin kurulduğu ilk yıllarda, 1992 yılında yapılmış. Söz konusu plan sağlıksız ve kullanışsız bir bir şekilde yapılmış ve ihtiyaca cevap vermiyordu. Çünkü 30 bin nüfusa göre yapılmış. 


Bizim nüfusumuz 25 yıl aradan sonra 2.700 'lerden 2.500'e düşmüş. Yani nüfus artmamış, aksine azalmış. 30 bin kişiye göre beldemizin imar planının yapılması bu günün şartlarda mümkün değil. Bölgemiz ve beldemiz göç veren bir bölge. 


Şimdi yapılan imar planı 10 bin kişiye göre yapılacak ve derli toplu bir plan olacak.Biz geçen yıl Belediye Meclisimizde aldığımız kararın ardından Perşembe'nin "Halihazır" haritasını yaptık. Yani Perşembe'nin mücavir alanı dahil sınırlarının tespitini yapmış olduk. Bu tespit yapıldıktan sonra ikinci aşama imar planı ile ilgili kısımdı. 


Onun da geçen ay İller Bankası tarafından Ankara'da ihalesi yapıldı. İhaleyi Ankaralı bir şirket olan "Taylan Planlama Mühendislik İnşaat ve Ticaret Ltd. Şti." kazanmış.


İhaleyi alan müteahhit şirketin elemanları geçen hafta gelip beldemizin imar sınırları içinde kalan alanlarda çalışmalarına başladı. Şirket elemanları tarafından İlk etapta beldemizde jeolojik zemin etüdleri yapılmaya başlandı. 


Yeni imar planının yapımının yaklaşık 1 yılda tamamlanacağını ve yeni bir imar planına Perşembe'nin çok ihtiyacı olduğunu ifade eden Başkan İnam, "Yerleşim planıyla neresi imara açık, neresi imar dışı belli olacak. 


Perşembe yerleşim planı üzerinde yolların, parkların, yeşil alanların , belirtildiği bir harita meydana çıkacak , ada ve parseller belirlenecek. Vatandaşlarımız evini nereye , kaç kat üzeriden yaptırabilecekleri belli olacak. 


Ayrıca Perşembe'mizin çevre yolu ayrılacak. Küçük Sanayi Sitemizin arkasından geçen, anayolda birleşen bir çevre yolu da düşünüyoruz. 


Perşembemizin ileride rahat edebilmesi için yerleşimin çok iyi olması gerektiğine inanıyorum. 

Perşembemize hayırlı olsun" şeklinde konuştu. 


Demokrat Çaycuma Gazetesi




Geri Dön