19 / 04 / 2024

Peşinatsız 100 TL taksitli ev

Peşinatsız 100 TL taksitli ev

Başbakan Erdoğan geliri olmayan yoksul vatandaşlara yönelik peşinatsız 20 yıl vadeyle aylık 100 TL'ye ev vereceklerini söyledi.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni bir adım atarak 'geliri olmayan yoksul vatandaşlara yönelik 45 metre karelik daire yapacaklarını, bu daireleri peşinatsız, 20 yıl vadeyle, ayda 100 lira taksitle satacaklarını' söyledi.
Başbakan Erdoğan, Manisa Valisi Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleşen ziyaret sonrasında Başbakanlık'a ait otobüsle vatandaşları selamlayan Erdoğan, yol üzerindeki çocuklara kitap ve oyuncak dağıttı.

Manisa Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen toplu açılış ve TOKİ'nin 582 konutunun anahtar teslim törenine katılan Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde 2002 yılında toplam 6 bin kilometrelik duble yolun olduğunu, 6.5 yılda bunun üzerine 9 bin kilometrelik yol ilave ettiklerini söyledi.

Toplu Konut İdaresinin Manisa'da da başarılı projelerinin bulunduğunu, bugüne kadar 2 bin 763 konutun inşasına başladıklarını, daha önce 988 konutu tamamlayarak sahiplerine teslim ettiklerini, bugün de tamamlanan 582 konutun anahtarlarını sahiplerine teslim edeceklerini kaydetti.

Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:

'Şimdi yeni bir adım daha atıyoruz, muhtarlarım da bunu iyi dinlesinler. Bu yeni adım şu; geliri olmayan yoksul sınıfa 45 metre karelik daireler inşallah yapacağız. Bu daireleri peşinatsız satacağız, 20 yıl vade, ayda 100 lira taksitle. Bunu niçin yapıyoruz; benim vatandaşım böyle altyapısı olmayan, garip acayip pislikler içindeki yerlerde oturmasın, daha modern yerlerde otursun. Çok yüksek binalar olmayacak bunlar, 3 ya da 4 kat olacak. Bugün açılışını yapacağımız tesislerin tümü eski paraya göre 1 katrilyon 100 trilyon. Manisa hakikaten bir değişimi, dönüşümü bu dönemde yaşadı ve yaşamaya da devam edecek, bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Sağlıkta, adalette attığımız adımlar, atacağımız adımların teminatıdır. Toplu konutta, enerjide, tarımda attığımız adımlar atacağımız adımların teminatıdır. Biz halkımıza sevdalıyız. Size aşkımız, sevdamız var.'

Muhtarlara da seslenen Başbakan Erdoğan, 'Muhtarlarımız kendilerini pasif görevlerde göremez. Çünkü sizler devletin halk arasındaki en alt yöneticisi durumundasınız. Adınız üzerinde muhtarsınız. Sizler bizim elimiz, ayağımız, gören gözümüz, işiten kulağımız olacaksınız' dedi.

Sıkıntılar olduğunda muhtarların önce kaymakamlara, sonra valilere, olmadı kendilerine ulaşmasını isteyen Başbakan Erdoğan, 'Kaymakamlarımız, valimiz, belediye başkanlarımız emrinizde. El ele vereceksiniz, Türkiye'yi böyle imar edeceğiz' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan daha sonra Turgutlu'ya yapılan ilköğretim okuluna adı verilen ve 1989 yılında Şırnak'ta şehit olan Ömer Balkanlı'nın annesi Sevim ve babası Hüseyin Balkanlı'ya plaket sundu.

Başbakan Erdoğan, hak sahipleri Hayri Duran, Fadime Koçak, Hakkı Kaya'ya konutlarının anahtarlarını teslim etti.

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Nükhet Hotar Göksel, Hüseyin Tanrıverdi, eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç,  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar ile tesislerin toplu açılış kurdelesini kesti.

Başbakan Erdoğan'ın açılışını yaptığı tesisler şunlar:

Kanuni Köprülü Kavşağı, Ağlayan Kaya Yeşil Vadi Projesi, 26 Cadde ve Çevre Düzenlemesi, Selendi Toplum ve Aile Sağlığı Merkezi, Turgutlu Belediyesi Soğuk Hava Deposu, Köydes Yol ve Su projeleri, Beldes 322 proje, Gördes Huzurevi, 564 Toki Konutu, 16 okul 187 derslik, Soma Belediyesi Binası, Turgutlu Irlamaz Çayı Projesi, 68 km Salihli-Kula Bölünmüş Yol, Akhisar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, devlet hastaneleri ek binaları.

Bugün

Geri Dön