29 / 03 / 2024

Peşinatsız ev kredisi var mı?

Peşinatsız ev kredisi var mı?

Konut kredisi mevzuatı gereğince evlerin ekspertiz tarafından belirlenen değerinin belli bir kısmına kredi verilebiliyor. Geriye kalan kısım peşinat olarak ödeniyor. Peki, peşinatsız ev kredisi var mı?



Peşinatsız ev kredisi var mı?

Konut kredisi mevzuatı gereğince evlerin ekspertiz tarafından belirlenen değerinin belli bir kısmına kredi verilebiliyor. Geriye kalan kısım peşinat olarak ödeniyor.


18 Aralık 2010 tarih ve 27789 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ve 1 Ocak 2011'den itibaren uygulanan kararda "Konut edinmeleri amacıyla tüketicilere kullandırılacak krediler ile konut teminatı altında kullandırılacak tüketici kredilerinde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranının yüzde 75 ile sınırlandırılmasına karar alınmıştır." hükmü yer alıyor.


Buna göre evin değerinin 200 bin TL olarak belirlendiğini düşünelim. Bu durumda, 150 bin TL'ye kredi verilirken 50 bin TL'nin başvuru sahibi tarafından peşinat olarak ödenmesi gerekiyor.


Peki, peşinatsız ev kredisi var mı? Bankalar peşinat almadan konutun tamamına kredi verebilir mi?


Kimi bankalar bazı yöntemlerle evin tamamı için kredi kullandırabiliyor. Peşinatsız ev kredisi özellikleri genel olarak şu şekilde karşımıza çıkıyor:


Sabit faizlidir.

Ekspertiz bedelinin tamamını kredilendirebilirsiniz.

Kendinize, ailenize ya da 3. bir şahsa ait ikinci bir konut ipoteği ile birlikte satın alacağınız evin %100’üne kadar konut kredisi kullanabilirsiniz.



Konut kredisi için ne kadar maaş gerekli?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön