24 / 04 / 2024

Petroyağ'dan 12 milyon dolarlık çevreci tesis!

Petroyağ'dan 12 milyon dolarlık çevreci tesis!

20 yıllık başarılı bir geçmişi geride bırakan Petroyağ ve Kimyasallar Sanayi Ticaret ve Anonim Şirketi yeni binasına taşındı. Şirket, 12 milyon dolarlık yatırımla yeni tesisini görkemli bir törenle hizmete açtı.



1993 yılında ülkemiz sanayi üretimine hammadde sağlamak amacıyla Petroyağ, Ünal Soysal tarafından 20 metrekarelik bir ofiste kuruldu. %100 yerli sermayeyle kurulan Petroyağ firması, sanayinin ihtiyacı olan yeni ürünleri tespit ederek, onlara yeni uygulama sahaları yarattı. Yaptığı yatırımla Kartepe İlçesi'nde 2003'te daha büyük bir tesis kurdu. Uzun yıllar boyunca Kartepe İlçesi Köseköy'de faaliyetini sürdüren şirket, Gebze Organize Sanayi Bölgesinde almış olduğu 13 dönümlük alan üzerine 12 milyon dolarlık yatırımda bulunarak, büyük ve modern bir tesisin temellerini attı. 63 personelin çalışacağı tesisin açılışı düzenlenen görkemli bir törenle yapıldı. Gebze Organize Sanayi Bölgesi Tembelova mevkii Gençlik Caddesi üzerinde kurulan tesisin açılışına Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Petro Yağ Firması kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Ünal Soysal, Petroyağ firmasının müşterileri ve bölgede bulunan diğer sanayi kuruluşlarının temsilcilerinin de aralarında bulunduğu kalabalık bir davetli gurubu katıldı. 


24 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ 


İlk konuşmayı Petroyağ Firmasının sahibi Ünal Soysal yaptı. Soysal, Petroyağ'ın 20. Kuruluş yıl dönümünde yeni tesislerinin açılışını gerçekleştirmekten büyük gurur duyduğunu belirtti. Soysal, "Çevreci yeni binamızda, en yeni teknolojimizle AR-GE'ye önem veren bir kurum yarattık. Dinamik yapımız ve kapasitemizle, bugün sektörde önemli bir üretici ve tedarikçi konumundayız. Bu başarıyla endüstriyel alanda ülkemizde ilk sıralarda yer alan şirketimiz, dünyanın 14 ülkesinde ithalat, 24 ülkesinde ihracat yapar hale geldi. Hedefimiz ihracatımızı, toplam satış potansiyelimizin yüzde 30 'nu oluşturacak şekilde 40 ülkeye çıkartarak büyümeye devam etmek" dedi. 


Pertoyağ Fabrikasının kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Ünal Soysal'dan sonra konuşan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu'da hayırlı olsun dileklerinin ardından yeni tesisin resmedildiği pastayı kesti. 


Kartopu gibi büyüdük BU tesisi müşterilerimin istek ve talepleri doğrultusunda kurduklarını belirten Soysal. "Ülkemiz sanayisine kazandırdığım yeni ürünlerimizle guru duymaktayım. Aslında bu tesis sizlerin yarattığı bir tesis. Ben bu'tesisi kartopu büyümesine benzetiyorum. Sizin kattığınız değerlerle büyüdük. Siz varsanız var olacağız. Sizin sayenizde son 3 yıldır Türkiye'nin ilk 1000 sanayi kuruluşu arasına girdik. Bu günlere gelmemizi sağlayan tüm çalışanlarımıza, müşterilerimize ve bayileri/n ize teşekkür ediyorum" diye konuştu. 


Akşam Ek 


Geri Dön