18 / 04 / 2024

Pi Makina yeni fabrikasını Ankara'da açıyor!

Pi Makina yeni fabrikasını Ankara'da açıyor!

Beton santrallerinin yanı sıra kule vinci de üreten Pi Makina, Ankara'da bulunan merkez ofisin yanı sıra İstanbul'daki ofisiyle hizmet veriyor.



Beton santrallerinin yanı sıra kule vinci de üreten Pi Makina, Ankara'da bulunan merkez ofisin yanı sıra İstanbul'daki ofisiyle hizmet veriyor. Öte yandan Adana, İzmir, Trabzon ve Antalya'da bölge bayilikleri aracılığıyla hizmet verdiklerini ve yurtdışında birçok ülkede ofis ve bayiler aracılığıyla satış yaptıklarını belirten Pi Makina Satış ve Pazarlama Direktörü Mustafa Kılıç, "Ankara Gölbaşı'nda bulunan fabrikamıza ilave, yine Ankara'da yeni bir fabrika yatırımının kurulumu tamamlanmak üzere. Yeni fabrika ile 500 bin metrekarelik üretim alanına sahip olacağız. Üretim kabiliyetimizin artmasıyla kısa vadede yurt içi ve dışında pazar payımızı artıracağız" diye konuştu. Ar-Ge alanındaki yatırımlarını da her geçen yıl artırdıklarını vurgulayan Kılıç, bu kapsamda özellikle müşterilerden gelen talepleri dikkate aldıklarını bildirdi. 


İnşaat sektöründeki eksiklikleri ve ihtiyaçları detaylı şekilde analiz ederek, yaklaşık 20 yıl önce beton pompası ve kırma eleme tesisi üretimine başladıklarını belirten Mustafa Kılıç, "Pi Makina, iş ve inşaat makinaları alanında yıllardır beko loderler, greyderler, ekskavatörler ve yükleyiciler gibi birçok yerli makine üretiyor" açıklamasında bulundu. Bugün itibarıyla 50 ülkede binlerce beton santrali kurduklarını söyleyen Kılıç, beton santrallerinde ağırlıkla Körfez ülkeleri ile Kuzey Afrika'ya sevkiyat yaptıklarını dile getirdi. Kılıç, , üretimlerinin yarısını ihracata yönlendirdiklerini ifade etti. 2015 yılında 40 metre X ayak Z bom yeni tasarım beton pompalarını sunduklarını ileten Kılıç, sonrasında tepkiler aldıklarını kaydetti.



Dünya Sektörel Ek 


Geri Dön