18 / 04 / 2024

Pimaş Plastik'ten Gebze tesisi açıklaması!

Pimaş Plastik'ten Gebze tesisi açıklaması!

Pimaş Plastik Türkiye'deki tek üretim tesisi olan Gebze İşletmesinin 31 Mart 2016 tarihi itibariyle faaliyetine son verilmesine ve kapatılmasına karar verdiğini dün KAP'a bildirmişti. Şirket bugün konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınladı.



Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri Türkiye'deki tek üretim tesisi olan Gebze İşletmesinin 31 Mart 2016 tarihi itibariyle faaliyetine son verilmesine ve kapatılmasına karar verdiğini dün KAP'a bildirmişti. Şirket bugün konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınladı. 


Açıklama:

1963 yılından bu yana Şirketimiz PİMAŞ A.Ş. bünyesinde faaliyetini sürdüren Gebze Üretim Tesislerimiz ile ilgili haberler dün itibariyle kamuoyu gündeminde yer almıştır. Gebze Üretim Tesislerimiz 53 yıldır yüksek kalitede hizmet verebilmek için kesintisiz olarak üretimini sürdürmüştür. Ancak günümüz şartlarında; sanayinin gelişimi ile birlikte yaşanan imar ve ruhsat problemleri ve altyapı yetersizliği nedeniyle beklenen ihtiyaçlara cevap verememektedir. 


Belirtilen bu ihtiyaçlar doğrultusunda PİMAŞ A.Ş olarak üretimimiz, 08 Şubat 2016 tarihi itibariyle profillerin ideal koşullarda üretilmesi ve stoklanması amacıyla Kartepe-Kocaeli'nde bulunan Grubumuza ait yeni tesislerimizde devam edecektir. 


Gebze Üretim Tesislerimizde hali hazırda devam eden üretim faaliyetlerimiz 31 Mart 2016 tarihine kadar kademeli olarak azaltılacak ve ilgili tarih itibariyle bu tesisimizdeki tüm faaliyetler son bulacaktır. Kartepe-Kocaeli Tesislerimizde gelişen teknoloji koşullarına uygun olarak yeni ekstrüzyon ve lamine kaplama hatlarımız ve kalıplarımız ile üretime devam edilecektir. PİMAŞ A.Ş olarak heyecanla beklediğimiz 9-12 Mart'ta düzenlenecek olan Pencere ve Kapı Fuarı'nda ise Kartepe-Kocaeli'nde üretilen yeni ürünlerimiz ile yer alınacaktır. 


Kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz.



Ek açıklama:



- Pimaş'a ait Gebze tesislerinin altyapı yetersizliği nedeniyle beklenen ihtiyaçlara cevap verememesinden dolayı grup şirketi Ege Profil 'e ait Kartape ve ihtiyaç durumunda İzmir'deki tesislerde,  Pimaş markalarına ait ürünler üretilecektir. Ege Profil'e ait tesislerde üretilip stoklanan bu ürünler, Pimaş' a satılmak suretiyle Pimapen bayi ağına kesintisiz olarak ulaştırılmaya devam edecektir.


-  Pimaş'a ait ürünlerin Ege Profil tesislerinde üretilebilmesi için iki şirket arasında üretim anlaşması mevcuttur.


-  Pimaş'a ait makine ve taçhizatın SPK Lisanslı Değerleme Şirketi tarafından gerekli değerlemeleri yapılmıştır. 31 Mart 2016 tarihinden sonra Pimaş'a ait kullanılabilir durumda olan makine ve teçhizat bu rapor doğrultusunda karar verilecek kiralama bedeli ile Ege Profil 'e kiralanacak ve Ege Profil tesislerine nakledilerek Pimaş ürünlerinin tamamı Ege Profil tesislerinde üretilmeye devam edecektir.


Sayın Ortaklarımızın bilgilerini rica ederiz.


Pimaş Plastik Gebze'deki tesisini kapatıyor!



Geri Dön