24 / 04 / 2024

Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi Çankaya'da açılıyor!

Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi Çankaya'da açılıyor!

Çankaya Belediyesi tarafından Turan Güneş Bulvarı ile Ürdün Caddesi arasında kalan bölümde yapılan Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi’nde sona yaklaşıldı. Cemevi, Türkiye’nin en büyük cemevlerinden biri olarak tarihe geçecek...




Çankaya Belediyesi tarafından Turan Güneş Bulvarı ile Ürdün Caddesi arasında kalan bölümde yapılan Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi’nde sona yaklaşıldı. Genişliği ile Türkiye’nin en büyük cemevlerinden biri olarak tarihe geçecek yapının dış cephe malzemesi Nevşehir taşı, Hacıbektaş’tan getirildi.


Genişliği ile Türkiye’nin en büyük cemevlerinden biri olarak tarihe geçecek yapının dış cephe malzemesi Nevşehir taşı Hacıbektaş’tan getirildi.


Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi inşaatını ziyaret ederek çalışmaları yerinde denetledi. Hacıbektaş’tan getirilen taşların montajını yapan taş ustalarıyla sohbet eden Tanık, önemli bir yapıyı elleriyle dokuyan ustalara teşekkür etti.


ÇANKAYA BELEDİYESİ’NDEN GÖRKEMLİ İBADETHANE


Çankaya Belediyesi tarafından yapımı devam eden Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi yakında açılıyor. 4 bin 282 metrekare arsa alanı, 4 bin 800 metrekare inşaat alanı ile Türkiye’nin en büyük cemevlerinden biri olacak yapı bölge halkı tarafından sabırsızlıkla bekleniyor.


Görsel yapısından kullanılan malzemeye, iç düzeninden planlamasına her şeyin Alevi inancına uygun tasarlandığı Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi’nin dış cephe kaplaması için Hacıbektaş’tan özel bir malzeme olan Nevşehir taşı getirildi.


Projede sayısal simgeler olan üç, yedi, kırk rakamları üzerine oturtuldu. Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi, 4 bin 282 m² arsa alanında 3 kat üzerinde 4 bin 800 m² kullanım alanından oluşuyor. Giriş katta, kurban kesim, cenaze, taziye ve toplantı amaçlı işlevler bulunurken, otopark, kazan dairesi, sığınak, çok amaçlı toplantı salonu, yemekhane, yönetim ve depolama alanları, mutfaklar, gasilhane-morg, soyunma odaları, sergi ve konferans salonu bölümleri yer alıyor. Üst katta kırklar meydanı, fuaye alanı, atölyeler, bebek bakım odası, dede odası, sistem odası ve yine soyunma odaları ile engelli tuvaletleri yer alıyor.


Kırıkhan Olay


Geri Dön