28 / 03 / 2024

Piri Reis Üniversitesi AKG Gazbeton'u tercih etti!

Piri Reis Üniversitesi AKG Gazbeton'u tercih etti!

Çevre dostu üretim özelliğiyle yeşil konseptli projelerin ilk tercihi olan AKG Gazbeton ürünleri denizcilik konusunda eğitim veren Piri Reis Üniversitesi’nin yeni kampüs binasında tercih edildi...



Çevreci yaklaşımıyla inşaat projelerine değer katan AKG Gazbeton yeşil binaların ilk tercihi olmaya devam ediyor. ‘Çevre Ürün Beyanı’ olarak kabul edilen uluslararası EPD belgesi sahibi AKG Gazbeton’un,  insan hayatına sağladığı katkılarla hayat kurtaran yapı malzemesi olma özelliklerine sahip ürünleri, son olarak Türkiye’nin ilk ve tek denizcilik ihtisas üniversitesi olan Piri Reis Üniversitesi’nin yeni kampüs inşaatında kullanıldı.


Tuzla’da, Marmara Denizi sahilindeki 30 dönümlük arazide inşa edilen yeni kampüs binasında yüksek yalıtım özelliğiyle gerçek konfor sağlayan çevreci AKG Gazbeton duvar blokları ve duvar panelleri kullanılıyor. Yaklaşık 60 bin metrekarelik kapalı alana sahip yeni kampüs, doğal kaynakları tekrar kullanılabilir hale getirecek altyapısıyla güneş enerjisinden maksimum fayda sağlayacak ve çevre düzenlemesini asgari su ihtiyacıyla giderecek şekilde tasarlandı.


AKG Gazbeton ürünleri kullanılarak inşa edilen Türkiye’nin ilk ve tek çevre duyarlı yeşil kampüsünde eğitime 2013 – 2014 eğitim öğretim yılında başlanacak.



Geri Dön