19 / 03 / 2024

Pırlantalı musluktan yüzde 65 tasarruf

Pırlantalı musluktan yüzde 65 tasarruf

Elginkan Topluluğu, yüzde 65 oranında su tasarrufu sağlayan pırlantalı, kişiye özel muslukları haziran ayında pazara sunacak



Elginkan Topluluğu, geliştirdiği akıllı armatürle yüzde 65'e varan su tasarrufu sağlarken, kişiye özel fotoğraflı, pırlantalı çeşme yapıyor. Elginkan Topluluğu Genel Müdürü Hakan Günderen, haziranda pazara sunacakları ve banyoları kişiselleştiren armatür serileriyle, alışılagelmiş musluk anlayışını değiştireceklerini söyledi. Primemix'in suyun istenilen sıcaklığa gelene kadar boşa harcanmasını önlediğini belirten Günderen, "İstediğiniz derece ve debiyi ayarladığınızda bu musluğun beynine yazılıyor ve her açışınızda bu sıcaklıkta su geliyor" dedi. Normal musluklarda suyun istenilen sıcaklığa gelmesini beklerken, dakikada 6 litre suyun boşa harcandığını anlatan Günderen, bu ürünün sağladığı tasarruf nedeniyle kendisini 6 ayda amorti ettiğini açıkladı.

`Nesil atlayacağız'
Günderen, "Telefonda nasıl 3G dönemine geçildiyse, muslukta da patentini aldığımız ürünle, nesil atlayacağız" dedi. İznik çinili bir seri de ürettiklerini belirten Günderen, 5 milyon dolarlık Ar-Ge bütçeleri olduğunu anlattı.

`Kartal projesini 2010'a erteledik'
İnşaat sektöründe de faaliyet gösteren Elginkan Topluluğu'nun İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Muzaffer Zeren, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Maltepe ve Kartal'da 120 bin metrekarelik, inşaata uygun alanla ilgili projelerin belirlendiğini söyledi. Zeren, "Bu yıl inşaata başlamayı düşünüyorduk. Ancak krizle birlikte bu planı 2010 yılına bıraktık" dedi.

Milliyet


Geri Dön