25 / 04 / 2024

Piyalepaşa İstanbul projesinin temeli atıldı!

Piyalepaşa İstanbul projesinin temeli atıldı!

Polat markasının 60 yıllık tecrübesiyle Beyoğlu’nun kalbinde hayata geçirilen “Piyalepaşa İstanbul”un temelleri atıldı. İstanbul’un kalbinde toplam 450 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olan Piyalepaşa İstanbul’da yaşamın 2018 yılında başlayacak.



İstanbul’un kalbinde toplam 450 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olan Piyalepaşa İstanbul’da yaşamın 2018 yılında başlaması hedefleniyor.

 

Polat markasının 60 yıllık tecrübesiyle Beyoğlu’nun kalbinde hayata geçirilen “Piyalepaşa İstanbul”un temelleri atıldı. Temel atma töreni 6 Mayıs Cuma günü, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.


Temel atma töreninde konuşan Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, kentsel dönüşüm çalışmaları ve proje hakkındaki görüşlerini aktardı. Polat, “Piyalepaşa İstanbul, hem Türkiye’de özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi hem de Polat Grubu’nun en büyük gayrimenkul projesidir. Piyalepaşa İstanbul için grubumuzun prestij projesi de diyebiliriz. Biz bu projeyi önce bulunduğu bölge ve sonra sektöre örnek olması için en iyi şekilde yapmak adına büyük bir özen ve emek gösteriyoruz. Bunu yaparken de özellikle semtin tarihi dokusunu korumaya ve yaşatmaya özen gösterdik. Bu doğrultuda projemizi yatay konseptte, Osmalı ve Selçuklu mimarisinden izler taşıyacak şekilde karma kullanım projesi olarak tasarladık” dedi.


Piyalepaşa İstanbul’u aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerini belirten Adnan Polat; “Bildiğiniz üzere kentsel dönüşüm özellikle deprem sonrası İstanbul için kritik bir hal aldı. İstanbul'da riskli bölge ilan edilen alanların sayısı küçümsenemeyecek düzeyde olmakla birlikte sağlıksız binalar insan hayatını tehdit etmeye devam ediyor. Biz de bu bağlamda Polat Grubu olarak, sorumluluk bilinciyle hareket ediyor ve Piyalepaşa Bölgesi’nde hayata geçirdiğimiz bu proje ile sosyo-ekonomik ve kültürel değişimi ve dönüşümü hakkıyla yapmayı amaçlıyoruz” dedi.


Adnan Polat: “Özlediğimiz semt kültürüne sahip çıkıyoruz”

Piyalepaşa İstanbul ile birlikte semt kültürünün yeniden canlanacağına değinen Polat; “İstanbullular için eski mahalle mefhumu önemliydi. Bizler o mahallelerin içinde doğduk, doyasıya yaşadık ve büyüdük. Şimdilerde ise o sıcak mahalle hayatını, insanların birbirleriyle yakalayacağı samimi komşuluk ilişkisini, çocukların sokaklarda keyif içinde oynadığı oyunları özlemle anar olduk. Bu açıdan da Piyalepaşa İstanbul’un önemli bir açığı kapatacağına gönülden inanıyoruz” açıklamalarında bulundu.

 

Hedefimiz Yaşam Kalitesini Yükseltmek 

Beyoğlu sınırları içerisinde yaşadıkları en önemli problemlerin, yapı stoğunun yorgun yaşlı ve bakımsız olmasından kaynaklanan problemler olduğunu belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan; “Coğrafyamıza baktığımızda bir tarafta tarihi mekânların güçlendirilmesi, bir diğer tarafta da Beyoğlu sınırları içerisinde ruhsatsız ve iskânsız, fenni acıdan sağlıklı olmayan yapı stoklarının yenilenmesi sorunu Beyoğlu Belediyesi’nin gündemindeki en önemli sorundur. Dolayısıyla geçen on yılın tamamında mücadelemiz, bu binaların bakımları, onarımları ve yenilenmesi kentsel dönüşüm olarak ortaya çıktı. Elbette bir başka hedefimiz de, şehrin merkezinde otoparklar ve yeşil alanlar gibi yasamı daha anlamlı kılan, kaliteyi yükseltecek mekânlara kavuşma mücadelesidir” dedi.

 

Piyalepaşa İstanbul Projesi Beyoğlu’na Değer Katacak 

Eski yapı stokunun yaşam kalitesini olumsuz etkileyen unsurların başında geldiğini de ifade eden Başkan Demircan; “Dolayısıyla bir taraftan eski binaların yenilenmesi, öteki tarafta yeni yapılanma gerçekleştirilirken otoparkların, bahçelerin, ulaşımın, yani yasamı kolaylaştıracak sosyal donatımların ön planda olması bir o kadar kıymetlidir. Son dönemlerde Tarlabaşı’ında başlattığımız kentsel dönüşüm projeleri, iste bu iki temel hedefi bize çözdüren yaklaşımlar olarak ortada duruyor. Bir yandan yapılar sağlamlaştırılıyor, depreme dayanıklı hale getiriliyor ama öte yandan da otoparklarıyla, yeşil alanlarıyla yaşamımıza kalite katıyor. Piyalepaşa İstanbul projesi kamuyla özel sektörün birlikte gerçekleştirildiği önemli kentsel dönüşüm projelerinden bir tanesidir. Çevre şartlarını dikkate alan ve sosyal yasam alanlarını destekleyen bu projenin varlığı Beyoğlu’na değer katacak ” şeklinde konuştu.

 

Beyoğlu’nun en eski semtlerinden Piyalepaşa yeniden inşa ediliyor

İstanbul’un en eski ve değerli semtlerinden Piyalepaşa’da 82 dönüm arazi üzerinde hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul; konut, rezidans, ofis, otel ve Alışveriş Sokağı’ndan oluşan bir karma kullanım projesi olarak tasarlandı. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden izler taşıyan projenin en çarpıcı özelliği; şehirde yaşayanların özlemini duyduğu “semt kültürünü” yeniden canlandıracak olması. Piyalepaşa İstanbul; kademeli cepheleri, geniş saçakları, cumbaları, havuzları ve iç avlu sistemiyle bulunduğu semtin tarihi dokusuna uyumlu bir tasarım anlayışının eseri olacak.


Yaşam, alışveriş ve eğlenceyi bir arada sunan Piyalepaşa İstanbul’da ihtiyaç ve beklentilere yönelik; 1+1’den 4+1’e kadar değişen farklı büyüklük ve tipte 760 daire ve 190 rezidans yer alıyor.

Piyalepaşa İstanbul, 550 metre uzunluğunda ve 17 metre genişliğindeki Alışveriş Sokağı ile ulusal ve uluslararası 120 mağazasıyla İstanbulluların yeni alışveriş merkezi olmaya aday. Proje içerisindeki 2 katlı Alışveriş Sokağı’nda mağazaların yanı sıra; 9 salonlu sinema kompleksi, zengin fastfood noktaları ile farklı damaklara hitap eden seçkin restoran ve kafeler bulunuyor. Alışveriş Sokağı ile İstanbulluları şehre ve sokağa geri çağıracak olan projede ‘yaşayan’ bir mahalle dokusu vurgulanacak. Kurgulanan bu konseptle, sokaktaki alışveriş ve semt kültürü Piyalepaşa İstanbul’da yeniden canlanacak.

 

Projenin 3 bin 500 metrekareden oluşan kapalı sosyal tesis alanında; fitness salonundan kapalı basketbol sahasına, kapalı havuzdan çocuk havuzuna, saunadan buhar odasına ve SPA hizmetlerine kadar birçok sosyal imkân yer alıyor. Çocuklar için de ekstra oyun alanları barındıran proje, yüzde 48 yeşil alanı sayesinde, sahiplerine ve kullanıcılarına doğayla iç içe huzur ortamı vadediyor.

 

Şehrin kalbinde hayat bulan Piyalepaşa İstanbul, ulaşım açısından da merkezi konumda yer alıyor. Beyoğlu İstiklal Caddesi, Karaköy, Kabataş, Nişantaşı ve Beşiktaş gibi şehrin cazibe merkezlerine sadece birkaç dakika içinde ulaşma imkânı sunan proje, D-100 karayolu ve çevreyolu bağlantılarına,

Dolmabahçe ve Kâğıthane tünellerine, Çağlayan Adliyesi ve hastanelere yakın konumuyla da ön plana çıkıyor.


Piyalepaşa İstanbul’da konutların satış fiyatı 837 bin 800 TL, rezidansların fiyatı ise 706 bin 200 TL’den başlıyor. Projenin en önemli avantajları arasında yer alan 4 katlı, 3 bin 900 araçlık otopark ise konut sahiplerinin en büyük sorununa çözüm üretecek nitelikte. Piyalepaşa İstanbul’da yaşamın 2018 yılında başlaması hedefleniyor.


Piyalepaşa İstanbul’a yatırım yapmak isteyenler, Piyalepaşa İstanbul Satış Ofisi’nde yer alan örnek daireleri birebir deneyimleyerek daire-konut seçimlerini yapabilecekler.

 


www.piyalepasa.com.tr


Haber AA'da şu şekilde yer aldı


Türkiye'nin özel sektör tarafından hayata geçirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğu belirtilen, 450 bin metrekare üzerine inşa edilecek Piyalepaşa İstanbul’un temeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla atıldı. 


Topbaş, törendeki konuşmasında, barınma hakkının, insanın doğuştan gelen, en temel haklarından olduğunu söyledi. Temeli atılan projenin, İstanbul ve Türkiye'ye çok şeyler katacağını belirten Topbaş, "Güzel bir proje. İstanbul'un en merkezi ve dinamik noktalarından Piyalepaşa'ya canlılık getirecek, kentsel dönüşüme örnek olacak bir proje hayata geçiyor. Bunun özel sektör eliyle yapılması ayrıca önemli. Çünkü, özel sektörün bu konuda aktif olması bizim işimizi kolaylaştırıyor. Projenin en kısa sürede tamamlanıp, vatandaşımızın yaşamına katkı sunmasını temenni ediyorum" dedi. 

Dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de de teknolojik gelişmelere bağlı, yeni yaşam fırsatları konusunda ciddi değişim olduğunu ifade eden Topbaş, şöyle devam etti:"Özellikle AK Parti iktidarları döneminde, AK Partili belediyeler tarafından kentsel dönüşüm adıyla ciddi yenilenmeler oluyor. Geçmişte bu konuda tek tip projeler yapılıyordu. Artık bu konuda büyük zenginlik var. Eskiden biliyorsunuz özellikle İstanbul'un gecekondulaşma sıkıntısı vardı. Artık gayet uygun şartlarda yaşam alanları inşa ediyoruz. Bu nedenle bunlara gerek kalmadı. Türkiye bu değişimle farklı bir ülke haline geliyor. Dünya bu başarımızdan bahsediyor. Artık örnek olarak gösteriliyoruz. Merkezi yönetim, bakanlıklar, belediyeler, STK'lar, iş dünyası, vatandaş el ele verdik. Müthiş bir gelişme dönemi geçiriyoruz."

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat da Piyalepaşa İstanbul'un özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğunu belirtti. Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden izler taşıyacak şekilde karma kullanım projesi hazırladıklarını anlatan Polat, "Projeyle, semt kültürünü yeniden canlandıracağız. İstanbullular için eski mahalle mefhumu önemliydi. Şimdilerde o sıcak mahalle hayatını, insanların birbirleriyle yakalayacağı samimi komşuluk ilişkisini, çocukların sokaklarda keyif içinde oynadığı oyunları özlemle anar olduk. Bu açıdan da Piyalepaşa İstanbul’un önemli bir açığı kapatacağına gönülden inanıyoruz." şeklinde konuştu. 

- Piyalepaşa İstanbul Projesi

İstanbul’un en eski ve değerli semtlerinden Piyalepaşa'da 82 dönüm arazi üzerinde hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul, konut, rezidans, ofis, otel ve alışveriş sokağından oluşan bir karma kullanım projesi olarak tasarlandı. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden izler taşıyan proje, kademeli cepheleri, geniş saçakları, cumbaları, havuzları ve iç avlu sistemiyle bulunduğu semtin tarihi dokusuna uyumlu bir tasarım anlayışının eseri olacak. Yaşam, alışveriş ve eğlenceyi bir arada sunan Piyalepaşa İstanbul’da ihtiyaç ve beklentilere yönelik 55 metrekareden 207 metrekareye kadar değişen farklı büyüklük ve tipte 760 daire ve 190 rezidans yer alıyor. 

Piyalepaşa İstanbul, 550 metre uzunluğunda ve 17 metre genişliğindeki alışveriş sokağı ile ulusal ve uluslararası 120 mağazasıyla İstanbulluların yeni alışveriş merkezi olmaya aday. Proje içerisindeki 2 katlı alışveriş sokağında mağazaların yanı sıra 9 salonlu sinema kompleksi, zengin fastfood noktaları ile farklı damaklara hitap eden seçkin restoran ve kafeler bulunuyor. Alışveriş sokağı ile İstanbulluları şehre ve sokağa geri çağıracak olan projede "yaşayan" bir mahalle dokusu vurgulanacak. Kurgulanan bu konseptle, sokaktaki alışveriş ve semt kültürü Piyalepaşa İstanbul’da yeniden canlandırılması hedefleniyor.Projenin 3 bin 500 metrekareden oluşan kapalı sosyal tesis alanında, fitness salonundan kapalı basketbol sahasına, kapalı havuzdan çocuk havuzuna, saunadan buhar odasına ve SPA hizmetlerine kadar birçok sosyal imkan yer alıyor. Çocuklar için de ekstra oyun alanları barındıran proje, yüzde 48 yeşil alanı sayesinde, sahiplerine ve kullanıcılarına doğayla iç içe huzur ortamı vadediyor.


AA



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Polat Holding Başkanı Adnan Polat, “Kentsel dönüşüm yasasında sıkıntılı alanlar var. Bakanlık bünyesinde bir çalışma grubu oluşturuluyor. Bu sıkıntılar çözülecek” dedi

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Türkiye'nin özel sektör tarafından hayata geçirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa İstanbul'da temel atma aşamasına 15 yılda geldiklerini söyledi. "1 metrekarelik alanda hak sahibi olan bile kat karşılığı yer istiyor. Artık insanlar avukatlarla birlikte gelip daha fazla kazanmanın derdinde. Burada kötü niyet var" diyen Polat, kentsel dönüşüm yasasındaki bu sıkıntılar nedeniyle projelerin geciktiğini kaydetti.


ÇALIŞMA GRUBU KURULUYOR

Bu durumun düzeltilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile toplantılar yaptıklarını dile getiren Polat, "Bakanlık liderliğinde bir çalışma grubu oluşturuluyor. Biz de bu grubun içinde olacağız. Özel sektör ve ilgili kamu kurumu yetkililerinin bulunduğu bir grup olacak. Bu şekilde yasadaki sıkıntılı alanlar düzenlenecek ve gecikmelerin önüne geçilecek" diye konuştu.


YÜRÜME TÜNELİ YAPILACAK

Piyalepaşa İstanbul'un temel atma törenindeki konuşması sırasında projeye metro bağlantısı isteyen Polat'a İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Çağlayan Adliyesi'ne metro bağlantısı yapacağız. Oradan buraya tünel yaparsınız metro konusu çözülür. Biraz hareket etmek lazım" diye cevap verdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise insanların otoparkı, sosyal alanları, okulu olan alanlarda yaşamak istediklerini belirterek, "Kentsel dönüşüm bu ihtiyaca cevap verecek" dedi.


PROJE 2019 SONUNDA TAMAMLANACAK

Beyoğlu Piyalepaşa'da 92 dönüm arazi üzerinde 800 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul'da 1+1'den 4+1'e kadar değişen farklı büyüklük ve tipte 760 daire ve 190 rezidans yer alıyor. Ticari üniteler, otel ve sosyal alanların yer aldığı projede ayrıca 120 mağazanın bulunacağı 1 kilometre uzunluğunda bir de alışveriş caddesi yer alacak. Projenin 2019 sonunda bitirilmesi planlanıyor.


OKMEYDANI DA DÖNÜŞÜME GİRİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ise Piyalepaşa İstanbul'un temel atma töreninde konuştu. Bakan Sarı, Okmeydanı'nda da kentsel dönüşümün başlayacağını açıkladı. "Bugüne kadar kontrolsüz bir gelişme gösteren Okmeydanı'nda 24 harabe halinde bina, 10 binlerce sağlıksız yapı var" diyen Sarı, bu projeyle mevcut alanların yenileneceğini, bölgenin afete karşı riskli olan dokusunun düzeltileceğini, vatandaşın güvenli yaşam alanlarına kavuşacağını kaydetti.



Sabah


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;


İstanbul Beyoğlu ilçesinde Piyalepaşa Bulvarı’na cepheli 82 bin metrekare arsa üzerine inşa edilecek Piyalepaşa İstanbul’un temeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla atıldı.


Temeli atılan projenin, İstanbul ve Türkiye’ye çok şeyler katacağını belirten Topbaş, “Güzel bir proje. İstanbul’un en merkezi ve dinamik noktalarından Piyalepaşa’ya canlılık getirecek, kentsel dönüşüme örnek olacak bir proje hayata geçiyor. Bunun özel sektör eliyle yapılması ayrıca önemli. Çünkü, özel sektörün bu konuda aktif olması bizim işimizi kolaylaştırıyor” dedi.


Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat da Piyalepaşa İstanbul’un özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğunu belirtti. Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden izler taşıyacak şekilde karma kullanım projesi hazırladıklarını anlatan Polat, “Projeyle, semt kültürünü yeniden canlandıracağız. İstanbullular için eski mahalle mefhumu önemliydi. Şimdilerde o sıcak mahalle hayatını, insanların birbirleriyle yakalayacağı samimi komşuluk ilişkisini, çocukların sokaklarda keyif içinde oynadığı oyunları özlemle Anar olduk. Bu açıdan da Piyalepaşa İstanbul’un önemli bir açığı kapatacağına gönülden inanıyoruz” şeklinde konuştu.


Milliyet 



Bu haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Özel sektör tarafından hayata geçirilen ve semt kültürünü canlandırmayı hedefleyen en büyük kentsel dönüşüm projesi 450 bin metrekare üzerinde karma proje olarak yükselecek "Piyalepaşa İstanbul"un temeli atıldı.


Türkiye'nin özel sektör tarafından hayata geçirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğu belirtilen, 450 bin metrekare üzerine inşa edilecek Piyalepaşa İstanbul’un temeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla atıldı. Projenin, İstanbul ve Türkiye'ye çok şeyler katacağını belirten Topbaş, "Güzel bir proje. İstanbul'un en merkezi ve dinamik noktalarından Piyalepaşa'ya canlılık getirecek, kentsel dönüşüme örnek olacak bir proje hayata geçiyor. Bunun özel sektör eliyle yapılması ayrıca önemli " dedi. 


OSMANLI VE SELÇUKLU 


Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat da Piyalepaşa İstanbul'un özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğunu belirtti. Polat, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden izler taşıyacak şekilde karma kullanım projesi hazırladıklarını anlattı. 


Semt kültürü canlanacak


Polat, "Projeyle, semt kültürünü yeniden canlandıracağız. İstanbullular için eski, çocukların birlikte oynadığı, esnafın tanındığı mahalle mefhumu önemliydi. Bu açıdan da Piyalepaşa İstanbul’un önemli bir açığı kapatacağına gönülden inanıyoruz." şeklinde 

konuştu. 


760 daire, 190 rezidans var


Piyalepaşa'da 82 dönüm arazi üzerinde hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul, konut, rezidans, ofis, otel ve alışveriş sokağından oluşan bir karma kullanım projesi olarak tasarlandı. Projede  55 metrekareden 207 metrekareye kadar değişen farklı büyüklük ve tipte 760 daire ve 190 rezidans , 550 metre uzunluğunda alışveriş sokağında yer alan 120 mağazasıyla İstanbulluların yeni alışveriş merkezi olmaya aday. 


3 yılda 2 milyar TL kaynak


Okmeydanı’nda da kentsel dönüşüm çalışmaları başlayacağını açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı,"3 yılda, kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında kira yardımları da dahil 2 milyar liraya yakın kaynak kullandık. 48 ilimizde 179 riskli alan ilan ettik. Bahsettiğimiz bu alanlar, 1 milyon 200 binin üzerinde insanımızı ilgilendirmektedir. 2015 sonu itibarıyla ise toplam 92 bin 833 binada riskli yapı tespiti gerçekleştirdik. Meclisimizden çıkan yeni yasayla evleri kentsel dönüşüm kapsamında kalan vatandaşlarımıza yeni bir destek daha verdik. Artık kentsel dönüşüme onay vermeleri halinde vatandaşımızın elektrik, su ve doğalgaz hizmetlerini almalarını sağlıyoruz" dedi.


Akşam



Bu haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı:

eyoğlu’nda hayata geçirilecek olan "Piyalepaşa İstanbul"un temel atma töreninde konuşan Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, 'Özel sektörün yaptığı en büyük kentsel dönüşüm projesi başladı" dedi.


 Türkiye’nin, özel sektör tarafından hayata geçirilen, en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa İstanbul’un inşaatına start verildi. Beyoğlu’nda 800 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul’da yaşamın 2018'de başlaması hedefleniyor.


Beyoğlu’nun hayata geçirilen "Piyalepaşa İstanbul"un temelleri atıldı. Dün gerçekleşen temel atma törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti. Temel atma töreninde kentsel dönüşm çalışmaları ve proje hakkında bilgi veren Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Piyalepaşa İstanbul'un, hem Türkiye’de özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi hem de Polat Grubu’nun en büyük gayrimenkul projesi olduğunu söyledi. Polat, "Piyalepaşa İstanbul için grubumuzun prestij projesi de diyebiliriz. Biz bu projeyi önce bulunduğu bölge ve sonra sektöre örnek olması için en iyi şekilde yapmak adına büyük bir özen ve emek gösteriyoruz. Bunu yaparken de özellikle semtin tarihi dokusunu korumaya ve yaşatmaya özen gösterdik. Bu doğrultuda projemizi yatay konseptte, Osmalı ve Selçuklu mimarisinden izler taşıyacak şekilde karma kullanım projesi olarak tasarladık” dedi. Piyalepaşa İstanbul’u aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerini belirten Polat, şu ifadeleri kullandı:


"Bildiğiniz üzere kentsel dönüşüm özellikle deprem sonrası İstanbul için kritik bir hal aldı. İstanbul'da riskli bölge ilan edilen alanların sayısı küçümsenemeyecek düzeyde olmakla birlikte sağlıksız binalar insan hayatını tehdit etmeye devam ediyor. Biz de bu bağlamda Polat Grubu olarak, sorumluluk bilinciyle hareket ediyor ve Piyalepaşa Bölgesi’nde hayata geçirdiğimiz bu proje ile sosyo-ekonomik ve kültürel değişimi ve dönüşümü hakkıyla yapmayı amaçlıyoruz."


"Okmeydanı'nda kentsel dönüşüme başlıyoruz"


3 yılda, kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında kira yardımları da dahil 2 milyar liraya yakın kaynak kullandıklarını belirten Sarı, şu bilgileri verdi: "48 ilimizde 179 riskli alan ilan ettik. Bahsettiğimiz bu alanlar, 1 milyon 200 binin üzerinde insanımızı ilgilendirmekte. 2015 sonu itibarıyla ise toplam 92 bin 833 binada riskli yapı tespiti gerçekleştirdik. Meclisimizden çıkan yeni yasayla evleri kentsel dönüşüm kapsamında kalan vatandaşlarımıza yeni bir destek daha verdik. Artık kentsel dönüşüme onay vermeleri halinde vatandaşımızın elektrik, su ve doğalgaz hizmetlerini almalarını sağlıyoruz."


Kentsel dönüşümü sadece eski binarı yıkmak olarak anlatmanın emeğe ihanet olacağını ifade eden Bakan Sarı, "Öncelikli hedefimiz tabii ki eski binaları yıkıp insanlarımızın can güvenliğini sağlamak, fakat bir diğer amacımız ise mimari kimliği olan kentler yapmak" dedi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misfah Demirca'a bir müjdeli haber vermek istediğini söyleyen Sarı, Okmeydanı'nda da kentsel dönüşümü başlattıklarını söyledi.


"Projede 1 kilometrelik alışveriş sokağı olacak"


Piyalepaşa İstanbul’da konutların metrekare satış fiyatı 10 bin TL, rezidansların metrekare fiyatı ise 12 bin TL’den başladığını belirten Adnan Polat, "Projenin en önemli avantajları arasında yer alan 4 katlı, 3 bin 900 araçlık otopark ise konut sahiplerinin en büyük sorununa çözüm üretecek nitelikte" dedi. Piyalepaşa projesinde yaşamın 2018 yılında başlaması hedeflediklerini belirten Polat, "Proje kapsamında kurulacak 1 kilometre uzunluğundaki alışveriş sokağını yılda 9.5 milyon insanın ziyaret etmesini bekliyoruz" açıklamasını yaptı.


Dünya




Bu haber Vatan Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


TÜRKİYE’NİN özel sektör tarafından hayata geçirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa İstanbul’un inşaatı başladı.


Beyoğlu’nda 800 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul’un temel atma töreni Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat’ın katılımıyla gerçekleşti. Toplam 450 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olan Piyalepaşa İstanbul’da 760 daire ve 190 rezidans yer alıyor. Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Piyalepaşa İstanbul’un hem Türkiye’de özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi hem de Polat Grubu’nun en büyük gayrimenkul projesi olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Piyalepaşa İstanbul için grubumuzun prestij projesi de diyebiliriz. Biz bu projeyi önce bulunduğu bölge ve sonra sektöre örnek olması için en iyi şekilde yapmak adına büyük bir özen ve emek gösteriyoruz. Bunu yaparken de özellikle semtin tarihi dokusunu korumaya ve yaşatmaya özen gösterdik.”

 

Okmeydanı’na da dönüşüm geliyor

 

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Piyalepaşa İstanbul’un temel atma töreninde Okmeydanı’nda da kentsel dönüşümün başlayacağını açıkladı. Sarı, “Bugüne kadar kontrolsüz bir gelişme gösteren Okmeydanı’nda 24 harabe halinde bina, 10 binlerce sağlıksız yapı bulunuyor. Bu projeyle bu alanlar yenilenecek, bölgenin afete karşı riskli olan dokusu düzeltilecek, vatandaşımız güvenli yaşam alanlarına kavuşacak. Devlet, belediye ve özel sektör eliyle yapılacak bu çalışmaya ilişkin detayları da yakın zamanda paylaşacağız” dedi.



Vatan



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Türkiye’nin özel sektör tarafından hayata geçirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa İstanbul’un temeli atıldı.


Beyoğlu’nda 800 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul’un temel atma töreniÇevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat’ın katılımıyla gerçekleşti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, bugüne kadar hiçbir hükümetin gündeme getiremediği kentsel dönüşüm projelerini birer birer hayata geçirmeye başladıklarını söyledi.


SIRA OKMEYDANI’NDA


Okmeydanı’nda da kentsel dönüşümün başlayacağını açıklayan Sarı “Bugüne kadar kontrolsüz bir gelişme gösteren Okmeydanı’nda 24 harabe halinde bina, on binlerce sağlıksız yapı bulunmaktadır. Bu projeyle bu alanlar yenilenecek, bölgenin afete karşı riskli olan dokusu düzeltilecek, vatandaşımız güvenli yaşam alanlarına kavuşacak. Devlet, belediye ve özel sektör eliyle yapılacak bu çalışmaya ilişkin detayları da yakın zamanda paylaşacağız” diye konuştu.   Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat ise “ Piyalepaşa İstanbul için grubumuzun prestij projesi de diyebiliriz. Biz bu projeyi önce bulunduğu bölge ve sonra sektöre örnek olması için en iyi şekilde yapmak adına büyük bir özen ve emek gösteriyoruz. Bunu yaparken de özellikle semtin tarihi dokusunu korumaya ve yaşatmaya özen gösterdik. Osmalı ve Selçuklu mimarisinden izler taşıyan projemizi 2018’de tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.


SOSYAL BİR PROJE


Piyalepaşa İstanbul’u aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerini belirten Polat “Bildiğiniz üzere kentsel dönüşüm özellikle deprem sonrası İstanbul için kritik bir hal aldı. Biz de bu bağlamda, sorumluluk bilinciyle hareket ediyor ve hayata geçirdiğimiz proje ile sosyo-ekonomik ve kültürel değişimi ve dönüşümü hakkıyla yapmayı çalışıyoruz” dedi.


Star


Bu haber Hürriyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



TÜRKİYE’NİN özel sektör tarafından hayata geçirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa İstanbul’un inşaatı başladı.


Beyoğlu’nda 800 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul’un temel atma töreni Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat’ın katılımıyla gerçekleşti. Toplam 450 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olan Piyalepaşa İstanbul’da 760 daire ve 190 rezidans yer alıyor. 


PRESTİJ PROJESİ


Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, projeyle ilgili şunları söyledi: “Piyalepaşa İstanbul için grubumuzun prestij projesi. Biz bu projeyi önce bulunduğu bölge ve sonra sektöre örnek olması için en iyi şekilde yapmak adına büyük bir özen ve emek gösteriyoruz. Bunu yaparken de özellikle semtin tarihi dokusunu korumaya ve yaşatmaya özen gösterdik.”


SAĞLIKSIZ YAPILAR


Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Piyalepaşa İstanbul’un temel atma töreninde Okmeydanı’nda da kentsel dönüşümün başlayacağını açıkladı. Sarı, “Bugüne kadar kontrolsüz bir gelişme gösteren Okmeydanı’nda 24 harabe halinde bina, 10 binlerce sağlıksız yapı bulunuyor. Bu projeyle bu alanlar yenilenecek, bölgenin afete karşı riskli olan dokusu düzeltilecek, güvenli yaşam alanlarına kavuşulacak” dedi.


Hürriyet



Haber Milat Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


BEYOĞLU Belediyesi tarafından yapılan, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan "Piyalepaşa İstanbul" projesinin temel atma töreni Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Fatma Güldemet Sarfnın katılımlarıyla Piyalepaşa'da yapıldı. Bakan Sarı, yaptığı konuşmada, Türkiye'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projelerinden, yeni anayasa hazırlıklarına kadar birçok konuya değindi. Dokunulmazlık Yasasının konuşulması için toplanan Anayasa Komisyonunda meydana gelen olaylara değinen Bakan Sarı, "Biz Türkiye'mizin 81 ilinde yaşayan vatandaşlarımızın yaralarını çabucak sarmanın derdindeyken, bir kesim ise bu yaraları derinleştirmek için uğraşmaya devam ediyor. Kirli oyunları bir bir ortaya döküldüğü için panikteler. Birileri karıştırın ortalığı diyor, bunlarda gerçeklerden uzak vatandaşları mağdur ederek. Türkiye'nin olumlu imajını zedelemeye yönelik hareketler ediyorlar" ifadelerini kullandı. Hedeflerinin 2023'e doğru yeni ve büyük Türkiye'yi oluşturmak olduğunu söyleyen Bakan Sarı, "Hedefimiz olan Büyük Türkiye'ye yürümek için ne olursa olsun yeni anayasayı yapacağız diyoruz. 


Biz darbe döneminin yasalarını temizlenmenin peşindeyiz. 14 yıllık süreçte pek çok yasada değişiklik gerçekleştirdik ancak bu aksaklıkların hepsini kapsayan Anayasa'da ki aksaklıklar giderilmedikçe, yani parça parça yapılan düzenlemeler maalesef yeterli olmadı. Milletimizde biliyor. Türkiye Cumhuriyetinin mevcut Anayasası Türkiye'ye dar geliyor" dedi. 


Milat




Haber Yurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İstanbul Beyoğlu ilçesinde Piyalepaşa Bulvarı'na cepheli 82 bin metrekare arsa üzerine inşa edilecek Piyalepaşa İstanbul'un temeli atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'm da katıldığı törende, projenin İstanbul ve Türkiye'ye çok şeyler katacağım belirten Topbaş, "Güzel bir proje. İstanbul'un en merkezi ve dinamik noktalarından Piyalepaşa'ya canlılık getirecek, kentsel dönüşüme örnek olacak bir proje hayata geçiyor" dedi. Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat ise projenin Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden izler taşıdığını, İstanbul'un özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğunu belirtti. 




Yurt Gazetesi



Haber Habertürk Gazetesi'nde şöyle yer aldı


İstanbul'un kentsel dönüşüm yolculuğu içinde Piyalepaşa'nın önemi tartışılmaz. 
Ancak, geçtiğimiz cuma yapılan temel atma anına kadar geçen süre 15 yıl. 
Dönüşüm değil duruşum yaşıyoruz! Türkiye'nin tek bir firma özelinde dönüşüme girdiği en büyük kentsel dönüşüm alanı olarak gösterilen Piyalepaşa'da, elini taşın altına koyan Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, "İlk günden bugüne kadar geçen süre içinde ansiklopedi yazacak anımız" oldu diyor. Çok uzun ve zorlu süreçte, temel atma töreni yolun sonunda ışığın göz kırpması anlamına geliyor. Lakin özel sektörde gönüllü bir yatırımcıyı bu kadar yoran süreçler kentsel dönüşümün önünde çok büyük engel. Mevzuatta değişiklik yapılması için bir çalışma grubunun oluşturulması için bakanlık yeşil yakıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan süreçteki katkılarını anlatmaya çalışsa da özel sektöre cazip gelecek koşullar sağlanmalı ki dönüşüm gerçekleşebilsin! 

20 SANTİMETREKARE İÇİN 24 KİŞİ!


Arsa sahibi ve üzerinde ruhsatlı evi olan mülkiyet, arsa sahibi ve üzerinde ruhsatsız ev olan mülkiyet, arsa sahibi ile üzerindeki mülkiyetin farklı olduğu durumlar, evini kamu, vakıf vs alana konduranlar, anıtlar kuruluna ait noktalarda bulunan yapılaşma vb. onlarca versiyonda mülkiyet sorunu ile karşılaşılmış. Piyalepaşa özelinde söylesek de diğer dönüşüm alanlarında da durum aynı. İkinci, üçüncü nesle aktarılmış mülkiyetler ile Piyalepaşa'da 1 metrekare hak sahibi olan 150'den fazla şahıs var. 20 santimetrekare için 24 kişinin başvurduğunu belirtiyor yetkililer. Burada iki tarafın da mağdur olması söz konusu. Hak sahiplerinin hak ettiklerini, yüklenicinin de yaptığının karşılığını alabilmesi için iki tarafın da özde dürüstlüğüne çok ihtiyaç var. Yoksa İşi yokuşa sürmek çok kolay! 

Öneri 

Altyapı üstyapıdan önemli 


Kentsel dönüşümün en önemli amaçlarından biri altyapıyı tüm yönleri ile iyileştirmek. Tüm dönüşüm süreçlerinde altyapıya yapılan yatırım, üstyapıdan daha zor. 

Piyalepaşa'da 230 bin metrekare kiralanabilir alana karşılık 220 bin metrekare zemin altı yapılaşma var. Tüm altyapıyı yenilerken, sağlam zemin, yeterli otopark ve teknik alanlar ile görünmeyen maliyetler yükseliyor. 

Nedir? 

Projede 353 birimin satışı tamamlandı 


İki Design tarafından planlanan ve mimari projesi oluşturulan projede 950 konut bulunuyor. Bu konutlar içinde ruhsat sorunu tamamen bitmiş olan 353 birimin satışı yapılmış durumda. 300 yataklı otel ve 4 blokta 33 bin metrekare ofis alanı kiralama prensibinde tutuluyor. 

MEYDANLAR HER SAATİ CANLI KILACAK 


Piyalepaşa İstanbul konut, rezidans, ofis, otel ve Alışveriş Sokağı'ndan oluşuyor. Projede 55 m2'den 207 m2'ye, stüdyodan 4+1'e kadar değişen farklı büyüklük ve tipte 760 daire ve 190 rezidans yer alıyor. Sosyal tesis alanı 3 bin 500 metrekare. 

Çocuklar için de ekstra oyun alanları barındıran proje de, yüzde 48 yeşil alan bırakılmış. Günün her saati şehri canlı kılacak alışveriş sokakları, meydanlar tasarlanmış. Konutların satış fiyatı 837 bin 800 TL, rezidansların fiyatı ise 706 bin 200 TL'den başlıyor. Yaşam başlaması için hedef 2018 yılı. 

Habertürk




Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


TÜRKİYE'nin özel sektör tarafından hayata geçirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa İstanbul'un inşaatına start verildi. Beyoğlu'nda 800 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Polat Holding tarafından Piyalepaşa İstanbul'un temeli atıldı. 

SOSYO-KÜLTÜREL DÖNÜŞÜM 

Temel atma töreninde konuşan Polat Holding Yönetim Kurulu Başkam Adnan Polat, "Biz bu projeyi önce bulunduğu bölge ve soma sektöre örnek olması için en iyi şekilde yapmak adına büyük bir özen ve emek gösteriyoruz. Bunu yaparken de özellikle semtin tarihi dokusunu korumaya ve yaşatmaya özen gösterdik. Bu doğrultuda projemizi yatay konseptte, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden izler taşıyacak şekilde karma kullanım projesi olarak tasarladık" dedi. 

Piyalepaşa İstanbul'u aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerini belirten Adnan Polat; "İstanbul'da riskli bölge ilan edilen alanların sayısı küçümsenemeyecek düzeyde olmakla birlikte sağlıksız binalar insan hayatım tehdit etmeye devam ediyor. Biz de bu sorumluluk bilinciyle hareket ediyor ve Piyalepaşa Bölgesi'nde hayata geçirdiğimiz bu proje ile sosyo-ekonomik ve kültürel değişimi ve dönüşümü hakkıyla yapmayı amaçlıyoruz" dedi. 

82 dönüm arazi üzerinde hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul; konut, rezidans, ofis, otel ve alışveriş alanlarından oluşan bir karma kullanım projesi olarak tasarlandı. Projede konutların satış fiyatı 837 bin 800 lira, rezidansların fiyatı ise 706 bin 200 liradan başlıyor. 760 daire ve 190 rezidansın yer aldığı projede 550 metre uzunluğunda Alışveriş Sokağı ve 3 bin 500 metrekareden oluşan kapalı sosyal tesis bulunacak. 

Sözcü

Geri Dön