29 / 03 / 2024

Piyalepaşa İstanbul’da inşaat başladı!

Piyalepaşa İstanbul’da inşaat başladı!

Polat, yarım asırlık tecrübesi ile İstanbul Piyalepaşa’da yeni bir yaşam alanı kuruyor. Türkiye’de özel sektör tarafından yapılan en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Piyalepaşa İstanbul’da inşaat başladı. Bölgede semt kültürü yeniden hayat bulacak.




PİYALEPAŞA İstanbul, İstanbul’un en eski ve göz alıcı semtlerinden biri olan Piyalepaşa’da bir dönüşüm hikayesinin başrolünde yer alıyor. Osmanlı İmparatorluğu’nun yükseliş devrinden başlayarak Cumhuriyet’e kadar uzanan bir kültürel miras olan Piyalepaşa, kendine özgü tarihi kimliği olan ve beş yüz yıldır süregelen bir yerleşim geleneği olmasına rağmen değeri unutulmuş bir semt. Şimdi bu semtte Polat imzası ile yeni bir yaşam alanı kuruluyor. 


İNŞAAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Piyalepaşa, birçok büyük şehirde olduğu gibi şehrin merkezinde nice zenginlikler barındıran ama bir o kadar da unutulan bir semt olarak yıllarca kendisine sahip çıkacak birilerini bekledi. Piyalepaşa Gayrimenkul de yarım asrı aşkın süredir varlığını devam ettiren Polat markasının gücünü vizyonunu arkasına alarak bölgeye sahip çıkarak, Beyoğlu’nun en eski ve değerli semtlerinden Piyalepaşa’da büyük bir değişim ve dönüşüm yaratacak olan Piyalepaşa İstanbul projesini hayata geçirmek üzere çalışmalara başladı. 


800 milyon dolarlık yatırımla bir kentsel dönüşüm projesi olarak hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul, Türkiye’nin özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliği taşıyor. Konut, rezidans, ofis, otel ve Alışveriş Sokağı’ndan oluşan bir karma kullanım projesi olarak tasarlanan Piyalepaşa İstanbul ilk olarak geçtiğimiz yıl Dünya’nın en büyük gayrimenkul fuarı Mipim’de görücüye çıkmıştı. Lansmandan bu yana çalışmalarına hızla devam eden Piyalepaşa İstanbul’da geçtiğimiz hafta düzenlenen gerçekleşen temel atma töreni ile birlikte proje inşaatına başlandı.


YÖRESEL MİMARİ ÖN PLANDA 

İstanbul’un en eski ve değerli semtlerinden Piyalepaşa’da 82 dönüm arazi üzerinde hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul; konut, rezidans, ofis, otel ve Alışveriş Sokağı’ndan oluşan bir karma kullanım projesi olarak tasarlandı. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden izler taşıyan projenin en çarpıcı özelliği; şehirde yaşayanların özlemini duyduğu “semt kültürünü” yeniden canlandıracak olması. Piyalepaşa İstanbul; kademeli cepheleri, geniş saçakları, cumbaları, havuzları ve iç avlu sistemiyle bulunduğu semtin tarihi dokusuna uyumlu bir tasarım anlayışının eseri olacak.


ALIŞVERİŞ SOKAĞI İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Yaşam, alışveriş ve eğlenceyi bir arada sunan Piyalepaşa İstanbul’da ihtiyaç ve beklentilere yönelik; 1+0’dan 4+1’e kadar değişen farklı büyüklük ve tipte 760 daire ve 190 rezidans yer alıyor. Piyalepaşa İstanbul, 550 metre uzunluğunda ve 17 metre genişliğindeki Alışveriş Sokağı ile ulusal ve uluslararası 120 mağazasıyla İstanbulluların yeni alışveriş merkezi olmaya aday. Proje içerisindeki 2 katlı Alışveriş Sokağı’nda mağazaların yanı sıra; 9 salonlu sinema kompleksi, zengin fastfood noktaları ile farklı damaklara hitap eden seçkin restoran ve kafeler bulunuyor. Alışveriş Sokağı ile İstanbulluları şehre ve sokağa geri çağıracak olan projede ‘yaşayan’ bir mahalle dokusu vurgulanacak. Kurgulanan bu konseptle, sokaktaki alışveriş ve semt kültürü Piyalepaşa İstanbul’da yeniden canlanacak. Piyalepaşa İstanbul, semt duygusunu insanlara yaşatmak üzere bakkalı, simitçisi, manavıyla gündelik hayatın aktığı, kahvelerin yudumlandığı, İstanbullular’ın özlemini duyduğu sadelik ve huzuru insanlarla buluşturacak.


SEMT KÜLTÜRÜNE SAHİP ÇIKIYORUZ

PİYALEPAŞA İstanbul’un, hem Türkiye’de özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi hem de Polat Grubu’nun en büyük gayrimenkul projesi olduğunu belirten Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, “Piyalepaşa İstanbul için grubumuzun prestij projesi de diyebiliriz. Biz bu projeyi önce bulunduğu bölge ve sonra sektöre örnek olması için en iyi şekilde yapmak adına büyük bir özen ve emek gösteriyoruz. Bunu yaparken de özellikle semtin tarihi dokusunu korumaya ve yaşatmaya özen gösterdik. Bu doğrultuda projemizi yatay konseptte, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden izler taşıyacak şekilde karma kullanım projesi olarak tasarladık” dedi.  Piyalepaşa İstanbul ile birlikte semt kültürünün yeniden canlanacağına değinen Polat; “İstanbullular için eski mahalle mefhumu önemliydi. Bizler o mahallelerin içinde doğduk, doyasıya yaşadık ve büyüdük. Şimdilerde ise o sıcak mahalle hayatını, insanların birbirleriyle yakalayacağı samimi komşuluk ilişkisini, çocukların sokaklarda keyif içinde oynadığı oyunları özlemle anar olduk. Bu açıdan da Piyalepaşa İstanbul’un önemli bir açığı kapatacağına gönülden inanıyoruz” diye konuştu. 


SEMT TARİHİ İSTANBULLULARLA BULUŞTU

PİYALEPAŞA Gayrimenkul, Piyalepaşa’ya hakettiği iade-i itibarı kazandırmak için bu yıl başında çok özel iki projeyi hayata geçirdi. Bunlardan biri bir yılı aşkın süren araştırma sonucunda ortaya çıkan ve araştırmacı-yazar Gökhan Akçura tarafından kaleme alınan “Geçmişten Günümüze Piyalepaşa” albüm & kaynak kitapları oldu. Bir diğeri ise 19 Şubat’ta Rahmi M. Koç Müzesi’nde ziyarete açılan ve 30 Nisan’a kadar devam eden yaklaşık 40 bini aşkın kişi tarafından ziyaret edilen ‘Geçmişten Günümüze Piyalepaşa’ sergisi oldu. Sergi Mayıs ayı itibarile Piyalepaşa İstanbul projesinde yer alan satış ofisinde sergilenmeye devam edecek.


ÖRNEK DAİRELER SİZİ BEKLİYOR

BEYOĞLU’nun kalbinde hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul’un örnek daire hazırlıkları geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Aynı zamanda projenin mimarı olan iki design group tarafından dizayn edilen 1+1 rezidans ve 3+1 konut örnek daireleri, Piyalepaşa İstanbul proje alanında yer alan satış ofisinde yatırımcılarını bekliyor. Piyalepaşa İstanbul’da konutların satış fiyatı 837 bin 800 TL, rezidansların fiyatı ise 706 bin 200 TL’den başlıyor. Ödeme planlarında kredi masrafı alınmayarak, faiz avantajı sunuluyor, faiz oranları 24 aya kadar yüzde 0, 24-36 ay arasında yüzde 0,30, 36 - 48 ay arasında yüzde 0,45 seyredediyor.  Görücüye çıktığı günden bu yana iyi bir satış grafiği yakalayan Piyalepaşa İstanbul’da daire ve rezidanslardan oluşan toplam 950 konuttan 353’ünün satışın tamamlanmış durumda. Projenin en önemli avantajları arasında yer alan 4 katlı, 3 bin 900 araçlık otopark ise konut sahiplerinin en büyük sorununa çözüm üretecek nitelikte. Piyalepaşa İstanbul’da yaşamın 2018 yılında başlaması hedefleniyor.


EN İYİ KARMA KULLANIM

PİYALEPAŞA İstanbul, ABD Yeşil Bina Konseyi tarafından verilen LEED sertifikası ile de yeşil mimari ve sürdürülebilir kentsel tasarımın tüm avantajlarını sunuyor. Sadece binalar ölçeğinde değil, yerleşke kapsamında da birçok yeşil altyapı özelliklerini sunacak olan proje, kentsel alanlar için geliştirilmiş Leed Neighborhood Development sertifikasına sahip Dünya’da ve Türkiye’deki ilk projelerden biri olacak. Gayrimenkulün en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen International Property Awards tarafından verilen Avrupa’nın En İyi Karma Kullanım Mimarisi kategorisinde ‘Highly Commended Award’ ödülüne layık görüldü.


GENİŞ SOSYAL ALANA SAHİP

PROJENİN 3 bin 500 metrekareden oluşan kapalı sosyal tesis alanında; fitness salonundan kapalı basketbol sahasına, kapalı havuzdan çocuk havuzuna, saunadan buhar odasına ve SPA hizmetlerine kadar birçok sosyal imkân yer alıyor. Çocuklar oyun alanları barındıran proje, yüzde 48 yeşil alanı sayesinde, sahiplerine ve kullanıcılarına doğayla iç içe bir yaşam vadediyor. Aynı zamanda Piyalepaşa İstanbul’da özellikle de çocuklu ailelerin önem verdiği güvenlik konusu da unutulmadı, sağlanan 7 gün 24 saat güvenlikle konut sakinlerini huzurlu bir ortam bekliyor.


Web: http://piyalepasa.com.tr/tr/ana-sayfa



Hürriyet 


Geri Dön