24 / 04 / 2024

Piyalepaşa İstanbul’da mahalle konsepti!

Piyalepaşa İstanbul’da mahalle konsepti!

800 milyon dolarlık yatırımla Polat Holding tarafından inşa edilen Piyalepaşa İstanbul’da satışlar başladı. Adnan Polat, "Burada mahalle kültürü hakim. Mahalle kavramını güçlendireceğiz" dedi. İşte açıklamalar...




Polat Holding’in Piyalepaşa kentsel dönüşümü için kurduğu Piyalepaşa Gayrimenkul, yıkım ve inşaat çalışmalarını sürdürdüğü projeyi satışa çıktı. Yurtdışı lansmanı Cannes’daki Mipim Fuarı’nda yapılan ve 800 milyon dolarlık yatırımla inşa edilecek Piyalepaşa İstanbul’da, konut metrekare fiyatları 8 bin 500 liradan başlarken, rezidansların metrekareleriyse 10 bin 500 liradan satılacak. 


60 yıldır İstanbul’da irili ufaklı binin üzerinde proje yaptıklarını hatırlatan Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, yüzde 40’ı Ege Seramik’in olan arazinin kalanında, özel sektörün gerçekleştirdiği en büyük kentsel dönüşüme imza attıklarını söyledi. Polat, 20 yıldır yer aldıkları Piyalepaşa’da dönüşüm tavsiyesinin, bölgeyi iyi tanıyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’tan geldiğini vurguladı. Polat, “Burada mahalle kültürü hakim. Ağabey, kardeş birbirini kollardı. Şimdi aynı binada birbirimizi tanımıyoruz. Mahalle kavramını güçlendireceğiz” dedi. 


En uzun proje


Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, 2018 sonunda bitirmeyi hedefledikleri projede 25 blok yapacaklarını kaydetti. 760 daire, 190 rezidans, ofis ve otel bloğunun yanı sıra projede 3 bin 900 araçlık otopark, yılda 10 milyon ziyaretçi gelmesi planlanan “AVS” alışveriş sokağı bulunacak. 

Satışı duyurmadan önce projenin yüzde 10’unu sattıklarını belirten Adnan Polat ise, yıl sonuna kadar projenin yüzde 30’unu satmayı planladıklarını dile getirdi. Projenin mimarı İki Design Group Yönetici Ortağı Murat Kader, Piyalepaşa İstanbul’un, 1.3 kilometre uzunluğuyla İstanbul’un en uzun projelerinden olduğunu söyledi. 


İstihdam...


Daha önce bir emlak ofisi kurarak, bölgedeki insanların uygun fiyata ev sahibi olmaları için çalıştıklarını anlatan Polat, istihdam edecekleri kişileri de çevrede oturan insanlardan tercih ettiklerini dile getirdi. 

Polat, “İnşaat ilerledikçe çalışan sayısı 2 bini aşacak. İşçileri buradan sağlamaya devam edeceğiz. Özellikle kız çocuklarının okullaşma oranı çok düşük. Burslar vermeye başladık. Kimseyi bir zarara uğratmadan, çözümler üretmek için çalışıyoruz” dedi. 

 

 

‘Dönüşümün  kitabını yazarız’


Adnan Polat, projeden kendisi için de bir ev ayırdığını açıklarken, çeşitli futbolcu ve sporcunun ev sahibi olmak için kendisiyle görüştüğünü ifade etti. Kentsel dönüşüm yasasının uygulama olmadan yapıldığını kaydeden Polat, “Bir deprem gerçeği var ve İstanbul dönüşecek. Ama bu hızla gidersek yol almak çok zor. Artık uygulamalar yapıldı ve eksikler görüldü. Biz de kentsel dönüşümle ilgili Kitap yazacak seviyeye geldik. Bizlerin de tecrübesinden faydalanarak yasa yenilenmeli. Herkesle anlaşırken bir metrekaresi olanlar sorun çıkarıyor. Devletin verdiğinden 300 kat fazla veriyoruz çözemiyoruz. Devlet, vatandaşı ya da bizleri finanse edebilmeli” dedi. 


Milliyet





Geri Dön