29 / 03 / 2024

Piyalepaşa İstanbul’da satışlar başladı!

Piyalepaşa İstanbul’da satışlar başladı!

Polat Holding’in 12 yıldır üzerinde çalıştığı kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa İstanbul’da satışlar başladı. Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, "Artık kentsel dönüşümün kitabını yazabiliriz" dedi.



Polat Holding’in 12 yıldır üzerinde çalıştığı kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa İstanbul’da satışlar başladı.


Projenin tanıtım toplantısında konuşan Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, “Türkiye’de özel sektörü tarafından yapılan en büyük kentsel dönüşüm projesini gerçekleştiriyoruz. Artık kentsel dönüşümün kitabını yazabiliriz. 


Dönüşüm yasasında düzenlemeler şart ve kanun yapıcılar bu konuda bizden yararlanmalı” dedi. Kentsel dönüşüm yasasının iyi niyetli hazırlandığını ama gelinen noktada düzenlemelerin şart olduğunu belirten Polat, “1 emsal olan yerde her hak sahibine ev vermek için 2 emsale çıkmak gerek. Bu defa yoğunluk artacak ve yetersiz altyapı sorun yaratacak. Bu nedenle emsal artışı yapılmamalı. Devlet finansman ayağında işin içine girmeli” dedi.


1 M2 İLE NASIL ANLAŞILIR


Projenin 82 dönümlük arazisinin 40’ının kendilerine ait olduğunu, geri kalanında hak sahiplerinin bulunduğunu ifade eden Polat, “Her toplulukta gürültü çıkarıp ortalığı karıştırmak isteyen azınlıklar oluyor. Mesela bizim proje alanında 1 metrekare ve altında yeri olan 200 kişi var. Bakanlık bize bu kişilerle kat karşılığı anlaş diyor. 1 metrekaresi olan adamla ne anlaşması yapalım. Hakkı 1’ken 3 isteyenlere karşı duruşumuz belli. Onlara 3 verirsek anlaşma yaptığımız insanlara haksızlık olur. Projenin sonunda onların da hayır dualarını almak istiyoruz. Herkes çok iyi niyetli davranıyor ancak menfaat sağlamak isteyenler de oluyor. Bu sorunu da aklı selimle çözmeye çalışıyoruz” diye konuştu.


İSTİKLAL’E ALTERNATİF


Projenin öne çıkan özelliklerinden birinin Alışveriş sokağı (AVS) olduğunu belirten Adnan Polat, “550 metre uzunluğunda 17 metre genişliğinde ikinci bir İstiklal Caddesi yaratmak istiyoruz. 120 mağazada sadece ticari birimler değil, eğlence, kültür ve sanatta olacak. Yılda 10 milyondan fazla ziyaretçi bekliyoruz” dedi. Duyuru yapmadan projede evlerin yüzde 10’unu sattıklarını belirten Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, “Yıl sonuna kadar evlerin yüzde 30’unu, 2016 sonuna kadar yüzde 50’sini satmayı hedefliyoruz. 800 milyon dolar yatırım değerine sahip projede 760 daire, 190 rezidans daire ile otel ve ticari alanlar yer alacak. Evlerin metrekare satış fiyatı 8 bin 500 lira, 

rezidansların 10 bin 500 liradan başlıyor. Otelin işletmesini biz yapacağız, mağazaları da kiraya vereceğiz. Proje 2018 sonunda tamamlanır” dedi.


Futbolculara ev satacak


Piyalepaşa İstanbul projesine sporcuların da ilgi gösterdiğini belirten Adnan Polat, “Hem Galatasaray hem de diğer kulüplerin futbolcuları ve hocalarına ev satabiliriz. Onlar direk benimle masaya oturmak istiyor” dedi. Polat, “Aziz Yıldırım’a ev satar mısınız” sorusuna ise, “İsterse elbette ona da satarız” yanıtını verdi. Projedeki evlerin tamamlanınca yüzde 100 değer kazanacağını belirten Polat, Piyalepaşa İstanbul’da kendisi için de ev ayırdığını kaydetti.



Hürriyet





Geri Dön