27 / 04 / 2024

Piyalepaşa İstanbul'un en güzel semti olacak!

Piyalepaşa İstanbul'un en güzel semti olacak!

800 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek olan Piyalepaşa İstanbul Projesi, konut, rezidans, ofis, otel ve alışveriş sokağından oluşacak. Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel anlattı...



800 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek olan Piyalepaşa istanbul projesi, konut, rezidans, ofis, otel ve alışveriş sokağından oluşacak. Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, İstanbul'un kalbinde ama unutulmuş olan bölgeyi yeniden canlandıracaklarını söyledi.


Polat Holding iştiraki Piyalepaşa Gayrimenkul, İstanbul'da dev bir kentsel dönüşüme imza atıyor. 

Polat markasının inşaattaki tecrübesini ve gücünü "Piyalepaşa İstanbul" ile sürdüren Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, konut, rezidans, ofis, otel ve alışveriş sokağından oluşan projelerini Vatan gazetesine anlattı... 


Piyalepaşa İstanbul'dan bahseder misiniz? 

Piyalepaşa'da biz 25 senedir arsa sahibiyiz. Zaman içerisinde çeşitli arsaları da alarak büyüdük. Bu durumun sonunda da bir proje oluşturalım istedik. 

Adnan Polat Bey, 7-8 yıldır bu konuyla uğraşıyor. 2012 yılında bizim arazide dahil 82 dönümlük bir arazi riskli alan ilan edilmiş. Yani devlet bize; 'Projenizin çevresinde riskli alan olarak çok kötü bir yapılaşma var. 

Sizin bununla ilgili de bir şeyler yapmanız lazım' dedi. Biz de 2012 yılındaki karar sonrasında bizim dışımızda olan arazileri de almak konusunda yoğun çaba gösterdik. 260 sözleşme imzaladık. 


82 dönümün kaçı size ait? 

67 dönüm bize aitti. 


Satış oranınız? 

Genel anlamda satışa eylülde başlayacağız. 2018 yılında tamamlamayı düşünüyoruz. Özel fiyatlarla 50 tane daire belirledik ve bunların da yarısını sattık. 


Piyalepaşa nasıl bir yer olacak? 

Beyoğlu bu şehrin kalbi ve muazzam yerleri var. Piyalepaşa da bunlardan bir tanesi. Biz İstiklal Caddesi'nden daha da büyüyeceğiz. Beyoğlu bir çok çeşehirlerinde şehir merkezleri çok önemlidir. Turistlerin çokça bulunduğu bölgelerdir. Bence yarın öbür gün bu bölgeler çok güzel olacaktır. 


Hedef kitleye yoğunlaştık


PİYALEPAŞA Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, proje detaylarını şu ifadelerle anlattı: "Her biri birbirinden ayrı binalar var. Bunların içinde 1+0'dan 4+1'e kadar daireler mevcut. Hedef kitlemizde belli şehir merkezini seven insanlar üzerine yoğunlaştık ve 'bu kişiler nerelerde oturmak ister' diye düşündük. Buna göre de tasarladık. Tüm detaylarla tek tek ilgilendik. Lokasyon ve çevre şartları da buna uygun olunca ortaya muazzam bir proje çıkıyor." 


Temel hedef konut mağaza birlikteliği


"TEMEL hedefimizde mağazalarımızın buradaki konutlarımızdan beslenmesini sağlamak var" diyen Yücel, şöyle devam etti: "Çünkü konut bölümü dolu olunca ofislerimiz ve mağazalarımızda dolu oluyor. O da otelimizin doluluğunu etkiliyor. Projeyi de buna dizayn ettik. Çevrede çok sayıda üniversite var ve öğrencilerin talep ettiği ev tipi 1+0 ile 1+1 daire tipleri. Bunları rezidans diye adlandırdığımız 190 dairelik tek bir bloğa topladık."


Piyalepaşa'da fiyatlar ve imkanlar


YÜCEL; Piyalepaşa İstanbul metrekare satış fiyatlarının 7 bin 500 ile 8 bin 500 TL arasında değiştiğine değinerek, konut sahibi olma imkanlarını da şöyle aktardı: "Fiyatlar belki eylülde değişebilir ancak istiyorsanız 48 ay bizden vadelenebilirsiniz. Buna 0.95 faiz uygulamamız var. Yine isterseniz konut kredisi kullanabilirsiniz diyoruz. O zaman da 120 aya kadar vade kullanabiliyorlar. Ayrıca 50 bin metrekare kiralanabilir ofis alanımız var. 250-300 odalı da bir otelimiz olacak. Eylül ayında satış ofisimiz ve örnek dairemiz de hazırlanmış olacak."


Tarihin adına dokunmadık


PROJEYİ geliştirirken ciddi bir araştırma yaptıklarını söyleyen Yücel, süreci şöyle, özetledi: "Piyalepaşa'yı araştırdık. Kaptan-ı Deryalık yapmış, Sakız Adasının fethinde bulunmuş, Kanuni Sultan Süleyman bölgeyi şenlendirsin diye buraları ona vermiş. 

Buradaki cami de değişik bir mimari mesela. Biz de projemizde o eserden alıntılar yaptık. Piyalepaşa İstanbul'un çiçek ihtiyacını karşılarmış ama zamanla unutulmuş bir bölge halini almış. Amacımız bir taksiye binildiği zaman Piyalepaşa dediğinde bizim kapımızın önüne getirmesini istiyoruz."


İşte kentsel dönüşüm süreci


"DÖNÜŞÜM sürecinde hak sahiplerinden de satın aldığımız yerler oldu. Fakat biz tapu sahiplerinden satın alma usulünü tercih etmiyoruz"diyen Yücel şöyle devam etti: "Şu anda 950 dairemizin 160 tanesini hak sahiplerine veriyoruz. Bölgede tapusu olmayan gecekondu vasfında binalarımız da var. Onlarla da görüşmelerimiz sürüyor ve olumlu şekilde ilerleme kaydediyoruz. 1 sene içerisinde anlaşma sağlayacağımızı umuyoruz Sadece depreme dayanıklı olmayan değil tapusu olmayan evleri de resmileştiriyoruz."


Bir otorite sistemin içinde olmalı


KENTSEL dönüşüm sürecinde belediyelerin işin içinde olması gerektiğine dikkat çeken Kaan Yücel, "Biz burada arsa sahibiyiz" dedi ve ekledi: "Arsa sahibi olmadığınız zaman büyük sorunlarla karşılaşırsınız. Okmeydanı gibi bir yerde bunu yapmak hiç kolay değil ve aslında bir otoritenin de işin içinde olması gerekiyor. Bunu desteklemek lazım." 



Vatan





Geri Dön