19 / 04 / 2024

Piyalepaşa'yı keşfeden; Polat Holding oldu

Piyalepaşa'yı keşfeden; Polat Holding oldu

Piyalepaşa'daki rant potansiyelini öngörüp burada arsa toplayan şirketlerin başında ise Polat Holding geliyor.



Bu bölgede üç yıl öncesine kadar 11 dönüm arsası bulunan Polat Holding, bu miktarı üç yıl içinde 45 dönüme kadar çıkardı. Holding, aynı bölgede 2007 yılında 30 dönüm büyüklüğünde bir arazi daha satın aldı. Burada hemen şunu belirtelim, Holding'in parsel parsel maliklerden satın aldığı bu arazi üzerinde işgalci gecekondular yer alıyor. Holding, şu sıralar bu işgalci gecekondu sahiplerinin her biriyle burayı boşaltma yönünde anlaşmalar yapıyor.

Holding'in bölgeye ilişkin asıl hedefi ise Piyalepaşa Bulvarı'nın hemen yukarısında yer alan Hacıhüsrev Mahallesi. Holding, yaklaşık 400 dönüm üzerine kurulu olan ve çoğu gecekondulardan oluşan bu mahalle için kentsel dönüşüm projesi geliştirmeyi hedefliyor.

Polat Holding, Piyalepaşa Bulvarı'nda yer alan 45 dönüm arazi üzerinde 300 milyon dolarlık bir yatırımla içinde otel, rezidans, kongre ve alışveriş merkezinin de yer alacağı bir kompleks inşa etmeyi planlıyor.

Yine Piyalepaşa Bulvarı üzerinde yine 2007 yılında Aşçıoğlu İnşaat, 18 dönüm büyüklüğünde bir arazi satın almıştı. Şirket, bu arsa üzerinde 20 milyon dolarlık yatırımla alışveriş merkezi, üniversite veya hastane kurmayı planlıyor. Şirketin bu konuda araştırma içinde olduğu belirtiliyor.

Okhan Şentürk/Ekonomist

Geri Dön