29 / 03 / 2024

Piyap İnşaat dev fabrikalar inşa ediyor!

Piyap İnşaat dev fabrikalar inşa ediyor!

Yeni üretim tesisini faaliyete geçiren Piyap İnşaat, Türkiye çapında inşa ettiği prefabrik, çelik konstrüksiyon ve betonarme fabrikalar ile öne çıkıyor. Piyap İnşaat Genel Müdürü Ertene, “Yatırımlara devam ediyoruz” dedi.




PREFABRİK, çelik konstrüksiyon ve betonarme fabrikalar inşa eden Piyap İnşaat, 500 bin metrekare kapalı alan sanayi kuruluşunun bulunduğu Akhisar Organize Sanayi Bölgesi’nin ardından Söke Organize Sanayi Bölgesi’nde de faaliyete başladı. Büyüyen iş hacmine paralel olarak üretim tesislerini yenileyen ve araç parkurunu iki katına çıkardıklarını anlatan Piyap İnşaat Genel Müdürü Şiyar Ertene, “Yatırımlara devam ediyoruz” dedi.


ÇELİK HASIR DA ÜRETECEK

Önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Şiyar Ertene, “2016 yılında temellerini attığımız ve 2016 sonunda yerleştiğimiz Piyap İnşaat A.Ş. Yönetim Merkezi ve fabrika inşaatını bitirdik. Fabrikamıza makinelerimizi sipariş ettik. Bu fabrikamızda 2017 yılının altıncı ayından sonra çelik hasır üretimi yapmaya başlıyoruz. Bunun yanında kendi yaptığımız fabrika inşaatlarının doğrama imalatlarını da aynı fabrika içinde yapıyoruz. Akhisar OSB’’nin yanı sıra, Akhisar Zeytin OSB’de yapımı devam eden ve yeni başlayacağımız projeler var. Öte yandan Söke OSB’nin de inşaat yükünü sırtlamaya başladık. Şu an en büyük şantiyelerimiz Söke OSB. Söke OSB’de 8 tane aktif şantiyemiz var” diye konuştu. Söke OSB’de artan iş hacmine cevap verebilmek için Piyap olarak kendilerine de bir fabrika kurduklarını belirten Ertene, Söke’de Akhisar OSB’de olduğu gibi 5 bin metrekare büyüklüğünde bir fabrika inşaa ettiklerini dile getirdi.


2016 yılında koydukları hedefleri yakaladıklarını vurgulayan Ertene, sözlerini şöyle sürdürdü; “2016’da istediğimiz hedefleri elde ettik. Fakat 2017 hedef koyabileceğimiz bir yıl değil. 2017 yatırım anlamında zor bir yıl. Fakat biz yatırım yapmaya ve yatımcı bulmaya devam ediyoruz. Makine parkurumuzu ciddi anlamda genişlettik. Yeni makinalarla, yeni araçlarla, yeni kamyonlarla hedefimiz olan araç parkurunu yaklaşık iki katına çıkardık. Makina sayımızı 7’den 14’e, kamyon sayımızı 6’dan 14’e çıkardık. Bu da hızlı bir şekilde istediğimiz noktaya gittiğimizi gösteriyor.”


Hürriyet 


Geri Dön