19 / 04 / 2024

Piyap İnşaat, Söke OSB'de tesis açtı!

Piyap İnşaat, Söke OSB'de tesis açtı!

Prefabrik, çelik konstrüksiyon ve betonarme fabrika inşaatlarıyla dikkat çeken Piyap İnşaat, Söke Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni üretim tesisini açtı.



Prefabrik, çelik konstrüksiyon ve betonarme fabrikalar inşa eden Piyap İnşaat, yaklaşık 500 bin metrekare kapalı alan sanayi kuruluşunun bulunduğu Akhisar Organize Sanayi Bölgesi'nin ardından, Söke Organize Sanayi Bölgesi'nin de inşaat yükünü sırtlamaya başladı. Büyüyen iş hacmine paralel üretim tesislerini yenileyen ve araç parkurunu iki katma çıkaran Piyap İnşaat, Akhisar OSB'de kurduğu yeni tesislerine taşındı. 


Çelik hasır üretecek 

Konusunda uzman en iyi mimar ve mühendislerle çalışıp yenilikçi, fonksiyonel ve estetik tasarımlarla en iyi projeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirten Piyap İnşaat Genel Müdürü Şiyar Ertene, "2016'da temellerini attığımız ve 2016 sonunda yerleştiğimiz Piyap İnşaat A.Ş. Yönetim Merkezi ve fabrika inşaatını bitirdik. Makinelerimizi sipariş ettik. Fabrikamızda 2017'nin altıncı ayından sonra çelik hasır üretimi yapmaya başlıyoruz. Bunun yanında, kendi yaptığımız fabrika inşaatlarının doğrama imalatlarını da aynı fabrika içinde gerçekleştiriyoruz" dedi. 


En büyük şantiye 

Yaptıkları fabrika inşaatlarıyla Akhisar OSB'nin inşaat yükünü sırtladıklarını söyleyen Ertene, "Akhisar OSB'nin yanışını Akhisar Zeytin OSB'de yapımı süren ve yeni başlayacağımız projeler var. Öte yandan Söke OSB'nin de inşaat yükünü sırtlamaya başladık. Şu an en büyük şantiyelerimiz Söke OSB'de. Söke'de 8 aktif şantiyemiz var" diye konuştu. Söke OSB'de artan iş hacmine yanıt verebilmek için Piyap olarak kendilerine de bir fabrika kurduklarını belirten Ertene, Söke'de Akhisar OSB'de olduğu gibi, beş bin metrekare büyüklüğünde bir fabrika inşaa ettiklerini dile getirdi.

 

2016 tamam 

2016'da koydukları hedefleri yakaladıklarını vurgulayan Ertene, sözlerini şöyle sürdürdü: "2016'da istediğimiz hedefleri elde ettik. Fakat, 2017 hedef koyabileceğimiz yıl değil. Yatırım anlamında zor bir yıl. Biz yatırım yapmaya ve yatırımcı bulmaya devam ediyoruz. Makine parkurumuzu genişlettik. Yeni makinalarla, yeni araçlarla, yeni kamyonlarla hedefimiz olan araç parkurunu iki katma çıkardık. Makina sayımızı yediden 14'e, kamyon sayımızı altıdan 14'e çıkardık. Bu da hızlı şekilde istediğimiz noktaya gittiğimizi gösteriyor." 


Otel ve akaryakıt istasyonu projesi 

PİYAP İnşaat'ın konut sektörüne de gireceğini belirten Şiyar Ertene, şunları kaydetti: "Bünyemizde dört firmamız daha var. Konut ve AVM inşaatları yapan Piport, enerji sektöründe Piyap Enerji ve çelik üretimi 

yapan Piyap Çelik- Piyap Çelik üretime başladı. Piyap Enerji de ön çalışmalar sürüyor. Piport ta 

ise proje çalışması devam ediyor. 2017 sonuna doğru konut ve AVM inşaatlarına başlayacağız. Akhisar'da kazanıyor, Akhisar a yatırım yapıyoruz, Sökede kazanıyor Söke'ye yatırım yapıyoruz. Akhisar'da kendimize ait otel ve benzin istasyonu projemiz var." 



Milliyet Ege


Geri Dön