20 / 04 / 2024

Piyap İnşaat'tan Akhisar’a otel projesi!

Piyap İnşaat'tan Akhisar’a otel projesi!

Akhisar ve Söke OSB'de üretim tesislerini açan Piyap İnşaat konut sektörüne girmeyi planlıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Şiyar Ertene, Akhisar’da otel ve benzin istasyonu projelerinin olduğunu söyledi.



Akhisar OSB'de 2016 sonunda fabrika açan Piyap İnşaat yeni tesisini Söke OSB'de kurmayı hedefliyor. Fabrikların inşaatları üstelenen firma bölgedeki iş potansiyelini karşılıyor. 


Piyap İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şiyar Ertene, “2016 yılı başında temellerini attığımız yönetim binamız ve fabrikamıza 2016 sonunda yerleştik. Fabrikamıza makinelerimizi sipariş ettik. Bu fabrikamızda 2017 yılının Haziran ayından sonra çelik hasır üretimi yapmaya başlıyoruz. Bunun yanında kendi yaptığımız fabrika inşaatlarının doğrama ve çelik imalatlarını da aynı fabrika içinde yapıyoruz” diye konuştu. 


Ertene, sözlerine şu şekilde devam etti: “Akhisar OSB’nin yanı sıra, Akhsar Zeytin OSB’de yapımı devam eden ve yeni başlayacağımız projeler var. Öte yandan Söke OSB’deki fabrikaların inşaatlarını da üstlenmeye başladık. Şu an en büyük şantiyelerimizin bulunduğu Söke OSB’de 8 tane aktif şantiyemiz var. “Makine parkurumuzu ciddi anlamda genişlettik. Yeni makinelerle, yeni araçlarla, yeni kamyonlarla araç parkurunu yaklaşık iki katına çıkardık. Makine sayımızı 7’den 14’e, kamyon sayımızı 6’dan 14’e çıkardık. Bu da hızlı bir şekilde hedefl erimize ulaşmak için doğru adımlarla ilerlediğimizi gösteriyor.”


Yeni hedeflerinin konut sektörüne girmek olduğunu belirten Ertene, “Bünyemizde dört firmamız var. Konut ve AVM inşaatları yapan Piport, enerji sektöründe Piyap Enerji ve çelik üretimi yapan Piyap Çelik. Piyap Çelik üretime başladı. Piyap Enerji’de ön çalışmalar sürüyor. Piport’ta ise proje çalışmaları devam ediyor. 2017 sonuna doğru konut ve AVM inşaatlarına başlayacağız. Bizim Piyap olarak en büyük özelliğimiz gittiğimiz yerlerde yatırımlar yapıyor olmamız. Akhisar’da kazanıyoruz Akhisar’a yatırım yapıyoruz, Söke’de kazanıyoruz Söke’ye yatırım yapıyoruz. Önümüzdeki süreçte Akhisar’da hayata geçirmeyi düşündüğümüz kendimize ait otel ve benzin istasyonu projelerimiz var'' şeklinde konuştu.




Dünya


Geri Dön