07 / 05 / 2024

Pizza Pizza, 2010'da 60 şube açmayı hedefliyor

Pizza Pizza, 2010'da 60 şube açmayı hedefliyor

İlk şubesini 1995 yılında İzmir'de açan Pizza Pizza, şu an Türkiye'nin en büyük pizza restoranlar zinciri oldu



Yakın zamanda yurtdışına açılacaklarını belirten Pizza Pizza Genel Müdürü Tolga Türker, 2007 başında TLG Chicken adıyla kızarmış tavuk işine de girdiklerini anlattı. TLG Chicken'ı da franchise (isim hakkı devri) ile yeni şubeler açarak büyütme yoluna gittiklerini dile getiren Türker, "Pizza Pizza'da 45 ilde 160'a yakın şubeye ulaştırdık. TLG Chicken'da 20 şubeye ulaştık" diye konuştu.

Hedef Avrupa, Rusya ve Ortadoğu

Pizza Pizza'nın, Türkiye'de uluslararası zincirlerle rekabet eden bir restoran haline geldiğini vurgulayan Türker, "Pizza Pizza, Türkiye'deki misyonunu yüzde 80 tamamladı. Hedefimiz öncelikli olarak, Avrupa ve Ortadoğu'da çalışmaları başlatmak. Kısa sürede Avrupa, Rusya ve Ortadoğu'da da Pizza Pizza mağazalarımızı açacağız. Irak'ta 2010'un başmda ük şubemizi açıyor olacağız. Ukrayna Kiev'de bayilik veriyoruz. Rusya'da Soçi'de ve Moskova'da Pizza Pizza olacak" dedi.

2012'de 300 şubeye ulaşacak

Tolga Türker Pizza Pizza'nın 2008'i 100 milyon TL'lik ciroyla kapattığını söyledi. 2009 için yüzde 25'lik büyüme hedefi belirlediklerini dile getiren Türker, "160'a yakın şubeye ulaşmış durumdayız. Bu yılın başında istanbul'da 10 şubemiz vardı, şimdi 20'ye ulaştık" dedi. Tolga Türker, yıl sonuna kadar özellikle İstanbul'da yeni şubeler açmayı planladıklarını, İstanbul'da 2010 yılında 60 şube açacaklarını, 2012 yılında ise Türkiye genelinde 300 şubeye ulaşacaklarını ifade etti.

2 ülkede üretim hattı kuracak

Pizzayı Türk damak tadıyla birleştirdiklerini dile getiren Tolga Türker şöyle konuştu: "Türkiye'nin pizza markası olmak için yola çıktık. Vizyonumuz ise yurtdışı pazarına açılabilmek ve yüzde 100 yerli bir marka olan Pizza Pizza'yı ülke sınırları dışında da duyurabilmek. Pizza Pizza'nın stratejisi bir dünya markası olmak üzerine kurulu. Yurtdışı hedeflerimize ulaşmak için yakın coğrafyadan 10 ülke ile görüşmeler yapıyoruz. Ayrıca 2 ülkede üretim hattı kurmayı planlıyoruz."

Ayda 500 başvuru geliyor

Pizza Pizza şubelerinin yüzde 98'inin franchise olduğunu, yüzde 2'sini ise kendilerinin işlettiğini belirten Türker, "Türkiye'de ve dünyada bunun örneği yok" dedi. Çok iyi bir denetim ekibi, stok kontrol, standardizasyon, geniş bir lojistik ve üretim ağına sahip olduklarını kaydeden Tolga Türker, "Açılış bedeli 100 bin dolar. Telif hakkı almıyoruz, ürünlerimizin çoğu kendi ürünlerimiz, satın almanın da çoğu yönetimden geçiyor. Bunlar bizi cazip kılıyor. Ayda 500 franchise talebi alıyoruz" diye konuştu.

Bugün aç gelecek yıl öde

Tolga Türker, aralık ayındaki "Bayim olur musun?" fuarında yeni bir sistemin lansmanını yapacaklarını söyledi. Türker yeni sistemle ilgili olarak, "Bayi adayımızdan sadece teminat mektubu istiyoruz. Dükkanı bu yıl açıyor, önümüzdeki yıl bu tarihte bedelini ödüyor. Yatırımın tamamını biz yapıyoruz, işletme hakkını yatırımcı alıyor. Yatırımın geri dönüşü de 12 ila 24 ay arasında gerçekleşiyor.  2010'da hedefimiz bu sistemle 200 şubenin üzerine çıkmak" dedi.
Posta


Geri Dön