26 / 04 / 2024

Pizza Pizza, 2010'da Türkiye'de 250 şubeye ulaşacak

Pizza Pizza, 2010'da Türkiye'de 250 şubeye ulaşacak

Pizza restoran zinciri Pizza Pizza, 2010 yılında İstanbul'da 60, Türkiye genelinde 250 şubeye ulaşmayı hedefliyor



Türkiye'nin yerel pizza restoran zinciri Pizza Pizza, 15. yılını Swissotel'de kutladı. Pizza Pizza Genel Müdürü Tolga Türker Pizza Pizza'nın hikayesinin 1995 yılında  İzmir  Alsancak'ta başladığını şu an Türkiye'nin 45 ilinde ve KKTC'de 160 şubeye sahip olduklarını söyledi. 2009 yılında 160 restoran, 125 milyon ciro 1650 çalışanımızla Türkiye'nin en büyük restoranlar zinciri haine geldik. 2010 yılı sonuna kadar Türkiye çapında 250 şubeye ulaşmak için kolları sıvadık. Yakında Suudi Arabistan'ın Riyad, Rusya'nın Soçi, Ukrayna, Özbekistan'ın Taşkent şehirleri ile Irak ve Belçika gibi noktalarda da Pizza Pizza olacak" dedi.

İSTANBUL'A ÜRETİM TESİSİ
Günde ortalama 30 franchise talebi aldıklarını ifade eden Tolga Türker, 2010 yılında İstanbul'a ağırlık vereceklerini kaydetti. Türker, "Şu an İstanbul'da şube sayımız 20. Ancak 2010 yılında bu sayıyı 60'a ulaştıracağız. Yine 2010 yılı içerisinde İstanbul'da da İzmir Torbalı'da olduğu gibi bir üretim tesisi ve merkez ofisi açma hazırlıklarımız var. İstanbul'daki üretim tesisimiz 1000 metrekarelik bir alanda, 5 milyon dolar yatırım maliyeti ile kurulacak. Bunun 3 milyon doları fiziki yatırım, 2 milyon doları pazarlama ve reklam yatırımı olacak. 1650 kişiye istihdam sağlıyoruz, yeni tesis ve şubelerle 1200 kişiye ek istihdam yaratacağız" dedi.

GİRİŞİMCİLERE BAYİLİK FIRSATI
Türker 'bugün dükkân aç, iş sahibi ol' konsepti ile yeni bir sistem başlatacaklarını belirterek, "Bayi adayımızdan teminat mektubu isteyeceğiz ve o da bugün açtığı dükkânın bedelini gelecek sene verecek" diye konuştu.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler
 
İstanbul'da da üretim yapacak, pizzayı Arabistan'a götürecek

 
Merkezi İzmir'de bulunan ve Türkiye'de 45 ilde hizmet veren Pizza Pizza 2010'da İstanbul'da yeni bir üretim tesisi açacak. Pizza Pizza Genel Müdürü Tolga Türker, “Gelecek yıl planlarımızda yurtdışı yatırımları var. Arabistan ve Ukrayna ile ön anlaşmamızı imzaladık. Özbekistan, Rusya, Irak ve Belçika'da da yatırımlarımız olacak” dedi.

PİZZA yapmayı Kanada'da işlettiği restoranda öğrenen Abbas Türker'in kurduğu Pizza Pizza, Türkiye'de 45 ilde hizmet veriyor. 2010'da İstanbul'a ağırlık vererek, 20 olan şube sayısını 60'a çıkarıp 1200 kişiye daha istihdam yaratmayı hedefleyen Pizza Pizza, İstanbul'da yeni bir üretim tesisi açmayı hedefliyor. Pizza Pizza Genel Müdürü Tolga Türker, “İzmir'de olduğu gibi İstanbul'da da üretim tesisi ve merkez ofis açacağız. Üretim tesisimizi 5 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştirip bunun 3 milyon dolarını fiziki yatırıma, 2 milyon dolarını pazarlama ve reklam yatırımına ayıracağız. İstanbul'a geç geldik. Çünkü İstanbul büyük lokma” dedi.
Yurtdışına franchise
Günde 30, aylık ise 500 franchise talebi aldıklarını belirten Türker şu bilgileri verdi: “Bu taleplerden sadece 5'ini bünyemize alıyoruz. Seçiciyiz ve her taleple kriterlerimiz tutmuyor. Önümüzdeki yıl farklı ülkelerden farklı firmalarla anlaşma yaparak 10 yeni franchise vermeyi planlıyoruz. Yurt dışında Türk pizza markasını duyurmak ana hedefimiz. Suudi Arabistan ve Ukrayna ile ön anlaşmamızı imzaladık. Yakında Özbekistan, Rusya, Irak ve Belçika'da da Pizza Pizza olacak” dedi. 
Gelecek yıl 250 şube
Ülke genelinde 160 olan şube sayısını 2010 yılı sonunda 250'ye çıkarmayı hedefleyen Pizza Pizza'nın sadece büyük şehirlere değil her köşeye ulaşmayı hedeflediğini belirten Türker şunları söyledi: “15 yıl önce ilk şubemizi İzmir'de açtığımızda bu kadar hızlı bir şekilde büyüyeceğimizi düşünememiştik. Öz sermayemizle 25 milyon dolarlık fiziki yatırım, 20 milyon dolarlık reklam ve pazarlama yatırımı, 35 milyon dolarlık bayii yatırımı yaptık. Çalışanlarımız Pizza Pizzacılık okulunda eğitim görüyor. 1650 çalışanımız var. Gelecek yıl bu 2 bin 800'e çıkacak.”
Avantajlı yatırım
Yakında ‘Bu gün dükkan aç iş sahibi ol' konseptiyle girişimciler için yeni bir sistem başlatacaklarını belirten Türker, “Bu yaratacağımız sistem, destek konseptli bir ödeme planı olacak. Bayi adaylarımızdan teminat alacağız ve yatırımlarının tamamını biz karşılayacağız. O bir sene sonra ödeyecek. Yapılan yatırım bir senede geri dönüyor. Bu yüzden bir sene diye zaman belirledik. ‘Bu gün dükkan aç iş sahibi ol' ile krizde yatırımcılara cesaret veriyoruz” diye konuştu.

15 yılda 15 milyon pizza sattı

* 14 milyon 995 bin 760 adet pizza sattı.
* 3 milyon 323 bin 576 kilogram et üretti.
* 10 milyon 995 bin 760 adet menü sattı.
* 17 milyon 791 bin 957 kilo hamur tüketti.
* 3 milyon 815 bin 460 kilo mozarelle peyniri tüketti.
Hürriyet

Pizza Pizza'cıdan bedelsiz mağaza

Pizza Pizza Genel Müdürü Tolga Türker,  yatırımcılarını teşvik etmek amacıyla 2010 yılı boyunca yatırımcılarından hiçbir  bedel almadan, sadece banka teminat mektubu ile mağazalarını anahtar teslimi  vereceklerini bildirdi.
Türker, Pizza Pizza'nın yeni yıl hedeflerini değerlendirmek amacıyla düzenlenen basın toplantısında, Pizza Pizza'nın 15. yılını kutladıklarını dile getirerek, Türkiye'de uluslararası rakiplerin içerisinde tek ulusal zincir olmaktan gurur duyduklarını söyledi. İstanbul'da önümüzdeki yıl içinde 50 yeni mağaza açacaklarını dile getiren Türker, “İstanbul'da açacağımız 50 mağazanın beşini kendi özsermayemizle açacağız. Ayrıca beş mağazanın yanında bir üretim tesisi de kuracağız. Bin 200 kişiye de istihdam sağlamış olacağız” diye konuştu.
Radikal

Pizza Pizza'dan bin 200 kişiye iş fırsatı 

Türkiye'nin önde gelen pizza restoranlar zincirlerinden Pizza Pizza, yeni hedeflerini 15. yılına özel düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

Pizza Pizza, yeni hedeflerini, 15. yılına özel düzenlediği bir basın toplantısı ile açıkladı. Pizza Pizza Genel Müdürü Tolga Türker ve Pizza Pizza Genel Müdür Yardımcısı Kader Çakmakbilir'in katıldığı toplantıda, Pizza Pizza "Menümden Mini Çıktı" kampanyasının talihlisine de MINI Cooper'ın anahtarı teslim edildi.

2010 yılında İstanbul'daki şube sayısını 60'a çıkaracaklarını belirten Tolga Türker, İstanbul'da başlangıçta 25 kişinin istihdam edileceği, İzmir Torbalı'dakine benzer 5 milyon dolarlık yatırım maliyetli yeni bir üretim tesisi açma hazırlığı yaptıklarını ifade etti. 2010 yılında "bugün dükkan aç, iş sahibi ol" konsepti ile franchise'lardan 1 yıl sonrasına kadar yatırım bedeli almayacakları projeyi de duyuran Türker, 2010 yılında Türkiye genelinde 250 şubeye ulaşacaklarının ve ek olarak bin 200 kişiye

daha istihdam yaratacaklarının altını çizdi.

Pizza Pizza Genel Müdürü Türker yaptığı konuşmada, "Pizza Pizza'nın hikayesi 1995 yılında İzmir Alsancak'ta başladı. Şu an Türkiye'nin 45 ilinde ve KKTC'de 160 şubeye sahibiz. Bu, gurur verici bir tablodur. 1999 yılında ilk mağazamız İzmir dışında açıldığında bu kadar hızlı bir şekilde büyüyeceğimizi düşünmemiştik. 15 yıl içerisinde Pizza Pizza, kendi öz sermayesi ile 25 milyon dolarlık fiziki yatırım, 20 milyon dolarlık reklam ve pazarlama yatırımı ile 35 milyon dolarlık bayi yatırımları yaptı.

Hedeflerimiz büyük. 2009 yılında 160 restoran, 100 milyon ciro bin 650 çalışanımızla Türkiye'nin en büyük restoranlar zinciri haine geldik. 2010 yılı sonuna kadar Türkiye çapında 250 şubeye ulaşmak için kolları sıvadık. Yurt dışında ise bir Türk pizza markasının adını duyurmak ve farklı noktalarda hizmet vermek, başlıca hedefimiz" dedi.

Tolga Türker Pizza Pizza'nın bayilik sisteminde bir ilke imza attığına dikkat çekerek, "Türkiye'de ve dünyada olmayan bir yatırım fırsatı için hazırlıkları tamamladık. Çok yakında 'bugün dükkan aç, iş sahibi ol' konsepti ile girişimciler için yeni bir sistem başlatacağız. Bu destek konseptli bir ödeme planı olacak. Bayi adayımızdan teminat mektubu isteyeceğiz ve o da bugün açtığı dükkânın bedelini gelecek sene verecek" açıklamalarında bulundu. Türker, bu sistemin herhangi bir taksit ya da yarısını şimdi

öde yarısını sonra öde sistemi olmadığına dikkat çekerek, "2010 ile birlikte Pizza Pizza franchise'ı olan kişi, dükkânını bu sene açacak ve önümüzdeki sene bu tarihte bedelini ödeyecek. Bu sistem ile yatırımın tamamını biz yapacağız; işletme hakkını ise yatırımcı alacak" ifadelerinde bulundu. Genel Müdür Tolga Türker, yapılan bir franchise yatırımının geri dönüşünün 12 ile 24 ay arasında gerçekleştiğini belirterek, 'bugün dükkân aç, iş sahibi ol' sistemimiz ile yatırımcı çok avantajlı bir yatırım yapmış olacak" diye konuştu.

İSTANBUL'A DA ÜRETİM TESİSİ GELİYOR

Günde ortalama 30 franchise talebi aldıklarını ifade eden Tolga Türker, Pizza Pizza'nın her yönü ile cazip bir yatırım olduğuna dikkat çekerek, 2010 yılında İstanbul'a ağırlık vereceklerini kaydetti.

Türker, "Şu an İstanbul'da şube sayımız 20. Ancak 2010 yılında bu sayıyı 60'a ulaştıracağız. Yine 2010 yılı içerisinde İstanbul'da da İzmir Torbalı'da olduğu gibi bir üretim tesisi ve merkez ofisi açma hazırlıklarımız var. İstanbul'daki üretim tesisimiz bin metrekarelik bir alanda, 5 milyon dolar yatırım maliyeti ile kurulacak. Bunun 3 milyon doları fiziki yatırım, 2 milyon doları pazarlama ve reklam yatırımı olacak. Yeni üretim tesisinden İstanbul ve yakın bölgelerdeki şubelerimize malzeme sevkiyatını

gerçekleştireceğiz. Bu tesisimizde üretim, lojistik, pazarlama, operasyon, pazarlama ve reklam departmanlarımız bulunacak, başlangıçta 25 kişi ile çalışmalara başlanacak. Bütün çalışmalarla 2010 sonuna kadar şube sayımızı 250'e çıkaracağız. Şu anda bin 650 kişiye istihdam sağlıyoruz, yeni tesis ve yeni şubelerle 1200 kişiye ek istihdam olanağı yaratacağız" dedi.

Pizza Pizza Genel Müdür Yardımcısı Kader Çakmakbilir de yaptığı konuşmasında, "Türkiye Pizza Pizza'yı tanıdı. Sırada yurt dışı var. Şu an Türkiye çapında ve KKTC'de 160 şube ile hizmet veriyoruz. 2010 yılında da yurt dışında Pizza Pizza şubeleri açmaya başlıyoruz. 2008 yılının son çeyreğinden bu yana tüm dünya zor günler geçiriyor. Ancak biz Pizza Pizza olarak istikrarlı büyümemizdeki başarımızı yatırımları devam ettirmemize bağlıyoruz. Pizza Pizza artık benzersiz lezzetleriyle Türkiye'deki pizza

endüstrisine yön veriyor. Ayrıca yeniliklerimizle de farkımızı ortaya koymaya devam ediyoruz. Yurt dışı çalışmalarımız da tam hız devam ediyor. Yakında Suudi Arabistan'ın Riyad, Rusya'nın Soçi, Ukrayna, Özbekistan'ın Taşkent şehirleri ile Irak ve Belçika gibi noktalarda da Pizza Pizza olacak" diye konuştu.
Star


Geri Dön