25 / 04 / 2024

Pizza Pizza Körfez ülkelerinde şube açacak!

Pizza Pizza Körfez ülkelerinde şube açacak!

Suudi sermayeli TAD Group ile proje geliştiren Pizza Pizza, Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerine 100 şube ile girecek. Riyad’da açılacak ilk şubenin ardından Cidde, Mekke ve Medine’de de şubeleler açılacak




İzmir’de doğup Türkiye’ye yayılan Pizza Pizza, 2015 yılında yurtdışında büyüme hedefinde somut adımlar atıyor. Irak’ta 5 şubeye ulaşan firmanın İran, Azerbaycan ve Lübnan’da da şubeleri var. Firma 5 yılda 100 şubeye ulaşacak bir proje ile Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerine giriyor. Bu projede Suudi sermayeli TAD Group ile hareket eden Pizza Pizza, Rusya’da da Azeri ortağı ile büyük bir şubesini açmak üzere. 


Yurtdışında hizmet sektörünün yeterince gelişmediği Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika ülkelerine odaklandıklarını söyleyen Pizza Pizza Yönetim Kurulu Başkanı Abbas Türker, “Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinde maksimum 5 yılda 100 şubeye ulaşmayı planlıyoruz. Bu ciddi projede büyük bir yatırımcı olan Suudi sermayeli TAD Group ile çalışıyoruz. Biz sadece knowhow veriyoruz. Yani herhangi bir risk almadan büyüyeceğimiz bir proje. İlk önce Riyad’da başlıyoruz. Sonra Cidde, Mekke ve Medine’de şubeler açmayı planlıyoruz. Suudi Arabistan’ın yanı sıra Dubai, Bahreyn ve Katar’da da şubeler açılacak. Master frenchising ile açılacak bu şubeler evlere servis, iç servis ve AVM şubeleri şeklinde olacak. İlk etapta açılacak şubelerde görev alacak personelin eğitimini burada verdik. Ardından buradan arkadaşlarımız giderek yerinde bazı uygulamalar gösterdi. Mimarlarımız ise şubelerde uygulanacak konseptle ilgili çalışmaları yerinde yaptı” şeklinde bilgi verdi. 


Rusya’da Azeri ortakla şube açıyor 


Rusya’da da büyük bir şube açmaya hazırlandıklarını aktaran Pizza Pizza Yönetim Kurulu Başkanı Türker, bu pazarda da güçlü bir sermayeye sahip olan Azeri bir ortakla çalıştıklarını söyledi. Abbas Türker, Rusya ve Ukrayna’da da ciddi bir büyüme hedefi ile yol alacaklarını ifade etti. 


Yurtdışında Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa ülkelerine de açılacaklarını, Arap ülkelerinde gerçekleştirilecek yatırımlarla ilgili Türk Arap Ülkeleri İşadamları Derneği ile çalışmalar yaptıklarını aktaran Abbas Türker, şunları dile getirdi: “Sektörümüzde henüz bakir olan pazarlara ağırlık veriyoruz. Bizim gibi gıda ürünlerine talebin olduğu, bu ürünlerde pazarın gelişmeye müsait olduğu bakir ülkelere yöneliyoruz. Bazı Avrupa ülkelerinde bile Pizza Pizza’nın uyguladığı kalitede evlere servis hizmeti bulunmuyor. Bizim gibi ürün artı servis hizmeti veren firmalara her zaman ihtiyaç var. Pizza Pizza servis konusunda güçlü bir marka. Şu anda Balkan ülkeleri olsun, Ortadoğu ülkeleri olsun Pizza Pizza’nın bilinirliliği gittikçe artıyor. Bunun yanında Cezayir, Fas, Tunus, Mısır, Libya gibi Kuzey Afrika ülkelerinden de talep alıyoruz. Önümüzdeki yıl bu ülkelere de yönelmeyi planlıyoruz. Yurtdışı çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz."


Türkiye genelinde 200 şubeye yaklaşacağız 


Abbas Türker, yurtiçinde de evlere servis ağını büyütmeye ve rekabet üstünlüğü sağlayacak hizmeti vermeye odaklanacaklarını belirterek, şunları söyledi: “İstanbul’da şu anda 20’nin üzerinde olan şube sayısını önümüzdeki yıl minimum 60 şubeye yükselteceğiz. Türkiye genelinde ise 200 şubeye yaklaşmış olacağız.”



Dünya




Geri Dön