26 / 04 / 2024

Planetarium Kule Mamak’ta yükseliyor!

Planetarium Kule Mamak’ta yükseliyor!

Ankara Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Misket Mahallesi'nde yapımı devam eden Planetarium Kule Parkı’nı denetledi. 40 dönümlük alan üzerinde inşa edilen Planetarium Kule parkın taş duvarlarının yapımı tamamlandı....



Ankara Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Misket Mahallesi'nde yapımı devam eden Planetarium Kule Parkı’nı denetledi. Akgül, ziyaretçilerini uzayın derinliklerinde yolculuğa çıkaracak kule tamamlandıktan sonra insanları dünyadan alıp başka bir gezegene götüreceğini söyledi. 


40 dönümlük alan üzerinde inşa edilen Planetarium Kule parkın taş duvarlarının yapımı tamamlandı. Çevre düzenlemesi, bitkilendirme ve yürüyüş yollarının yapımı devam eden parkta bulunan 13 katlı, 60 metre yüksekliğe sahip kulenin kaba inşaat çalışmaları da başladı. Kulenin alt tarafında restaurant, üst kısmın da ise seyir terası ve planetarium bulunuyor. Ayrıca bir bilim merkezi de Mamak'a kazandırılıyor.


UZAYA YOLCULUK


Astronomi ve uzay bilimlerini öğrenmek için geliştirilmiş ve gökyüzünü özel bir optik projektör yardımıyla gerçekçi simülasyonlarla incelemeye imkan veren 40 kişi kapasiteli planetarium kule, bilim merkezi ve gözlem evinden oluşuyor. Gelen ziyaretçilere görsel anlamda etkileyici görüntüler sunacak planetarium kuleye 11. kattan sonra panoramik asansörler kullanılarak çıkılacak. Merkezin son teknolojik sistemlerle bölgenin ilk ve tek bilim merkezi olacağını belirten Başkan Akgül, "Planetarium Kule Parkımız tamamlandığında ziyaretçilerimiz gökyüzü ile baş başa kalarak uzayda yolculuğa çıkacak. Vatandaşlarımız gökyüzünde neler oluyor sorusuna planetariumda yanıt bulabilecek" dedi.


Cihan



Geri Dön