19 / 04 / 2024

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği suistimalleri önleyecek!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği suistimalleri önleyecek!

Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Taslağı değerlendirdi. Özcan, ''Bakanlık, bu kapsamda ortaya çıkan suistimalleride önlemiş olacak'' diye konuştu.



Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, her müstakil konutta en az 1 oturma odası ve 1 yatak odası bulunması zorunluluğu getirildiğini bildirdi.


Özcan, dün konuya ilişkin şyazılı bir açıklama yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, konut adı altında satılan stüdyo dairelere yeni düzenleme getirildiğini bildiren Özcan, Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Taslağı" ile her müstakil konutta en az 1 oturma odası ve 1 yatak odası bulunması zorunluluğunun getirildiğini kaydetti. Özcan açıklamasında, "1+0 olarak anılan stüdyo dairelerde, mutfak ve yatak odası, aynı odanın içinde bulunuyordu. Tek odalı böyle bir yapının konut olarak satılmasının önüne geçen Bakanlık, bu kapsamda ortaya çıkan suistimalleride önlemiş olacak. Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Taslağı'na göre artık, konut olacak bir yerin yatak odasının bağımsız bir oda olması şartı getiriliyor" dedi.



Bartın Halk Gazetesi 


Geri Dön