19 / 03 / 2024

Planlı alanlar tip imar yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Planlı alanlar tip imar yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Planlı alanlar tip imar yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 14 Kasım 2015 tarihinde 29532 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında ertelenen hükümler..



Planlı alanlar tip imar yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Planlı alanlar tip imar yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 22 Mayıs 2014 tarihinde 29007 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğinin geçici 6 ncı maddesi değiştirildi. Böylece 1 Haziran 2014 tarihinde yürürlüğe girecek uygulama 1 Ocak 2016 tarihine ertelenmişti.


Ancak yapılan değişiklikle yeni bir erteleme yapıldı. Böylece, Yönetmeliğinin geçici 6 ncı maddesi 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe girecek.


Planlı alanlar tip imar yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!


14 Kasım 2015 CUMARTESİ

Resmî Gazete

Sayı : 29532


YÖNETMELİK


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:


PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 2/11/1985 tarihli ve 18916 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin geçici 6 ncı maddesinde yer alan “1/1/2016” ibaresi “1/1/2017” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin beşinci bölümünün başlığı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“Son Hükümler”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 66 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“Madde 66 - Bu Yönetmelik hükümlerini Çevre ve Şehircilik Bakanı yürütür.”

MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Çevre ve Şehircilik Bakanı yürütür.

 

“Geçici Madde 6 - Bu madde değişikliğinin yürürlüğe girdiği tarihten önce; belirli parsellere yönelik olarak; yıkım ruhsatı başvurusunda bulunulan veya binası yıkılan veya riskli yapı tespiti yaptırılan veya Bakanlıkça lisanslandırılan kuruluşlarca yapı kimlik numarası alınarak riskli yapı tespit işlemlerine başlanılan veya inşaat sözleşmesi yapılan veya proje sözleşmesi yapılan veya inşaat yahut proje yapmak için noter tasdikli taahhütname veya vekâletname alınan veya yeni inşaat yapmak üzere; ifraz, tevhit, yola terk işlemi için başvurulan veya imar durum belgesi, yol kotu tutanağı, aplikasyon krokisi almak üzere başvurulan veya zemin ve temel etüt raporu hazırlanan parsellere ilişkin, madde değişikliğinin yürürlüğe girdiği tarihten önce veya sonra yapılan yapı ruhsatı müracaatları, 1/1/2016 tarihine kadar sonuçlandırılmak kaydıyla, bu Yönetmelik hükümlerine veya ilgilisinin talebine göre Yönetmeliğin 14/9/2013 tarihli, 8/9/2013 tarihli ve 1/6/2013 tarihli değişiklik hükümlerine veya 1/6/2013 tarihinden önce yürürlükte olan ilgili idarelerin mevzuatına göre neticelendirilir. Ancak bu madde hükmü hiçbir şekilde yapının plânla belirlenen kat adedini ve emsalini artırmak amacıyla uygulanamaz ve bu amaçla yapı ruhsatı düzenlenemez.”



Planlı alanlar tip imar yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






 


Geri Dön