26 / 04 / 2024

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde geri adım!

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde geri adım!

İnşaat sektörünün anayasasını değiştiren Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde geri adım atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yönetmeliği yoğun tepkiler üzerine yeniden masaya yatıracak.



İnşaat sektöründe köklü değişikliklere neden olacak Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'ne sektörden tepkiler yükseldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geri adım atma sinyali verdi. 


Yönetmelikteki düzenlemeler için bakan ve sektör temsilcileri bir araya gelecek. Sorunları masaya yatıracak. 



Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Resmi Gazete'de!


Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, konu ile ilgili yazılı bir açıklama yayınladı. Özhaseki'nin açıklaması şu şekilde: "Yönetmelikten sektörün rahatsız olduğunu görmek bizleri üzdü. Çünkü hazırlık aşamasında geldiler, fikirlerini aldık, onları da dinledik. Eleştirilere baktığımız zaman bir kısmında yanlış anlamaların olduğunu, bir kısmının iyi okumadığını, bir kısmının da bilgi sahibi olmadığını gördük. Keşke bu rahatsızlıklarını gelip doğrudan bizimle paylaşsalardı."


Gelen eleştirileri ve tepkileri dikkat aldıklarını, değerlendirdiklerini açıklayan Özhaseki, "Bunu söyleyen sektör temsilcilerini çağırıp bunu anlatacağız. Amacımız onlarla kavga etmek ve polemiğe girmek değil. Biriki tane ciddi talepleri var. Bunları görüşeceğiz" dedi.


Geçtiğimiz gün yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'ne KONUTDER, GYODER ve İNDER'den tepkiler gelmişti. Sektör temsilcileri yönetmeliğin kaos yaratacağı görüşünü savunmuştu. 



GYODER,İNDER VE KONUTDER'den yeni imar yönetmeliği açıklaması!



Başkanlar, "Yönetmelik konusundaki görüşlerimizi bakanlığa ifade etmemize rağmen bunların yansıtılmadığını gördük. Yeni düzenlemeyle birlikte sektör büyük sorunlar yaşayacaktır. Sektörde yatırımların önü kesilecek" ifadelerini kullanmıştı.



Sabah


Geri Dön