19 / 04 / 2024

Plast&Form İstanbulluları Çanakkale'ye çekecek

Plast&Form İstanbulluları Çanakkale'ye çekecek

Plast&Form, İstanbul'da yaşayan önemlibir kesimi Çanakkale'ye çekmeyi hedefliyor



Köprü projesinin yeniden gündeme gelmesi ile birlikte yatırımcıların ilgi alanına giden Çanakkale, yeni konut projeleri ile dikkat çekiyor.  Bugün Çanakkale'de biten ve inşası devam eden onlarca konut projesi var; ancak, şehrin ilk “konsept” ve “lüks” projelerinin mimarı 25 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren Plast&Form.
Şirket, 2002'den bu yana Çanakkale'de 13 konut projesine imza attı

Çanakkale, günümüzde konut yatırımı için en cazip illerden biri haline geldi. Yeni köprü projesinin gündeme gelmesi ile birlikte Çanakkale, bölgenin en dikkat çeken kentlerinden biri oldu. Bu değişimlere paralel olarak kentte yeni konut yatırımları hız kazandı. Bugün Çanakkale'de biten ve inşası devam eden onlarca konut projesi var. Ancak, şehrin ilk “konsept” ve “lüks” projelerinin mimarı 25 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren Plast&Form. 2002'den bugüne yalnızca Çanakkale'ye konut üretimi yapan şirket, bugün devam eden projeleriyle 100 milyon TL'lik yatırım gücüne ulaşmış durumda. Şirket, inşa ettiği nitelikli ve lüks sınıfına giren konutları İstanbul'daki emsallerine göre oldukça makul rakamlarla satıyor. Şirket bu özelliği ile İstanbulluya, Çanakkale'de ev satmayı kendine Plast&Form bir aile şirketi. Hakan Vural ve mimar eşi Özlem Vural tarafından yönetiliyor. Özlem Vural projelendiriyor, Hakan Vural ise hayata geçiriyor.

Kentin ilk rezidansını yaptı
Plast&Form, Çanakkale'nin çehresini değiştiren şirket olarak tanınıyor. Çünkü, kentin ilk “tasarım” konutlarını onlar inşa etmiş. Çanakkale'yi gezdiğinizde Plast&Form'a ait yapıları hemen ayırt edebiliyorsunuz. Bunun yanında,  İzmir  yolu üzerinde, fiyatları 250 bin ile 400 bin arasında değişen dairelerin bulunduğu kentin ilk lüks yaşam konut sitesi “Kent Konakları” projesi de onlara ait. Aynı şekilde, kentin ilk rezidansının yapımında da onların imzası var. Bu rezidansta Avustralya Büyükelçisi gibi önemli kişiler yaşıyor. Plast&Form'un Çanakkale'de bir başka eksiklikten yola çıkarak inşasına başladığı başka bir proje ise havalimanı yoluna yapılıyor. Burada, yine kentin ilk stüdyo tipi evlerini de içeren konut sitesi inşa ediliyor. Bu proje ile de kente zorunlu görevlerden ötürü gelen “yalnız” hakim, savcı, öğretmen gibi meslek grubundan kimseler hedefleniyor.

Birçok yeni proje devam ediyor?
Çanakkale'de nitelikli konut projeleri üretmek amacıyla yola çıkan Vural çiftinin bugüne kadar tamamlamış olduğu projeler arasında; Kent Konakları, Vural&Altan Rezidance, Manolya Prestige, Lal Evleri, Polen Evleri, Salkım Evleri, Lale Evleri, Pıtırcık Evleri, Gelincik Evleri ve Utku Evleri yer alıyor. Şirketin şu anda devam etmekte olan projeler arasında ise, Kent Loft, Almina Suites, Pamira Park Su Evleri, Zakkum Evleri, Lavanta Evleri ve Can Ville bulunuyor.
Devam eden projeler arasında yer alan ve inşası bir ay içinde tamamlanacak olan Almina Suites projesi, ise tam anlamıyla sanatsal bir çarpıcılıkta. Sitenin önünde üç adet heykel yer alıyor. 350 büyüklüğünde bir havuza sahip olan Almina Suites'te evlerin terasları bu havuzun üzerinde yer alıyor. Böylece terastan havuza girilebiliyor. 170 metrekare kullanım alanı olan evlerin satış fiyatı 250 bin TL'den başlıyor.
Lüksün yeni adresi;Çanakkale
Hakan Vural 1984'te çalışma hayatına önce yapı malzemeleri satışı ile başlıyor ancak daha sonra 2002'de ilk konut projesi ile müteahhitliğe soyunuyor. “Çanakkale dünyanın en güzel coğrafyalarından birine sahip. Burada yaşayan halk oldukça medeni, eğitimli. Deniziyle, doğasıyla büyük şehirlere ve tatil yörelerine yakınlığıyla Çanakkale gerçek bir cazibe merkezi” diyen Hakan Vural, sözlerine şöyle devam ediyor:

 “Biz yedi yıldır, Çanakkale'de yapılmayanı yapmayı hedefliyoruz. Bu güzel coğrafyaya ve burada yaşayan insanlara layık olmaya çalışıyoruz. Çanakkale'de İstanbul'dan daha ucuz fiyatlara lüks, modern daireler almak mümkün. Yarattığımız onlarca daire ile insanların hayalindeki evlere, uygun fiyatlarla kavuşmasını amaçlıyoruz. Bizim projelerimizle ilk defa buraya, Çanakkale dışındaki illerden yatırım amaçlı gelenler oldu. İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer birçok ilden kimseler Çanakkale'ye gelip ev sahibi oluyor.”

500 bin TL'ye malikhane
Hakan Vural, şirketin devam eden ve bir diğer yeni projesi olan Güzelyalı'da inşa ettikleri Pamira Park Su Evleri projesi hakkında isse şu bilgileri veriyor: 

“Denize 50 metre mesafedeki bu projemiz,  40 dönüm arsa üzerinde yer alıyor. Kentin ilk malikanelerini burada gerçekleştiriyoruz. İçinde yalnızca 24 ailenin yaşayacağı, 25 dönümlük yeşillikler içinde, emsalsiz havuzları, göletleri, sular içinde yüzen kuğularıyla, olağanüstü bir proje. Mevcut yüzme havuzlarından biri, bin metrekare alanı kaplamakta. 450 metrekarelik, malikaneler ile 250 metrekarelik ikiz tripleks villalardan oluşan projenin ana temasını su oluşturuyor. Projede yer alan malikhanelerin fiyatı 500 bin TL'den başlıyor. Projeyi Mayıs 2001'de teslim etmeyi planlıyoruz. 
Okhan Şentürk/Ekonomist


Geri Dön