23 / 04 / 2024

Platform Merter'de 110 mağaza için 420 marka sıraya girdi!

Platform Merter'de 110 mağaza için 420 marka sıraya girdi!

Sadece yaşam merkezi değil aynı zamanda Moda ve Ticaret Merkezi oluşturmayı hedefleyen Platform Merter'deki 110 mağazayı kiralamak için 4 katı talep geldi. Rezidansların da yüzde 10'u satıldı



Eroğlu Yapı ve Doğa Şehircilik ortaklığında hayata geçirilen Platform Merter'deki 110 mağaza eylül ayında kiralanmaya başlanacak. Ama sadece yaşam merkezi değil, Moda ve Ticaret Merkezi de oluşturmayı planlayan projedeki mağazalar için şimdiden tüm tekstil ve hazır giyim markaları sıraya girdi. Eroğlu Yapı Satış ve Pazarlama Direktörü Aybars Kızılsencer, "Bu proje çevredeki tüm dostlarımızın takdirini kazandı. Bütün markalar burda yer almak için başvurdu. Eylülde mağazaların lansmanını yapacağız ama şimdiden 420 marka sıraya girdi. Hepsi de arkadaşımız, nasıl seçim yaparız, bilemiyorum" dedi.

Merter'deki 40 dönümlük Vakko arazisini 56 milyon dolara alan iki ortak, 224 milyon liralık bir yatırım yapacakları Platform Merter projesinde, hem otel, hem konut, hem de AVM inşa ediyor. Proje bünyesindeki, moda ve ticaret merkezi Fashion Park, 23 bin metrekare kiralanabalir alana sahip ve 3 kattan oluşuyor. Eylül 2012'de teslim edilecek Fashion Park'ı tekstil markalarının dünyaya açılacağı bir vitrin olarak değerlendiren Kızılsencer şunları söyledi:

Otelde kalacak defileyi izleyecekler

"Merter tekstilin toptan çarşısı gibidir. Biz de bir tekstilci olarak bu bölgeye sektörün simgesel bir yapıtı olacak, bizim misyonerliğimizi ortaya koyacak bir proje yapmak istedik. O bloğun adına da Fashion Park dedik.
Hemen altında bin metrekare alanda, tavan yüksekliği 8 metreyi bulan bir gösteri salonu yapıyoruz. Burada defileler yapılacak, yeni koleksiyonlar sergilenecek. İşadamları İstanbul'a gelecek, bizim otelimizde kalacak, binanın altında defileyi izleyecek, modayı takip edecek, alışverişini yapabilecek. Mağazalarımız da sadece perakende alışveriş değil, toptan alışveriş yapmaya da müsait şekilde dizayn edilecek. Hem havaalanına yakınlığı fayda sağlayacak hem de tekstilin kalbinde olacağız."

2 şanslı arıyoruz

Aybars Kızılsencer, 36 dönümde yükselen projedeki konutların yüzde 10'unun ön talep sürecindeki bir haftada satıldığını söyledi. Kızılsencer "Yaklaşık 110 konutu satışa çıkardık. 10-11 tanesi satıldı. Bloklardan biri stüdyo dairelerden oluşacak. Diğer bölümde ise geniş suitler olacak. İki adet de penthouse dairemiz var. Fiyatı 3,5 milyon lirayı bulacak. Böyle bir lokasyonda ve böyle bir projede olmanın en büyük ayrıcalığına talip olan iki şanslıyı arıyoruz" dedi. Projede 16 kattan oluşacak rezidansın yüksekliği 94 metreyi bulacak. Mayıs 2013'de kapılarını açacak rezidansta fiyatlar 300 bin liradan başlıyor.

Selma Şenol/BUGÜN

 


 


Geri Dön