26 / 04 / 2024

Plato MYO Balat'ın kentsel dönüşümüne katkı sağlıyor

Plato MYO Balat'ın kentsel dönüşümüne katkı sağlıyor

Sanatçı, işadamı ve akademisyenler tarafından kurulan PLATO, yeni yönetimle Balat'ın kentsel dönüşümüne de önemli bir katma değer sağlayacak



Plato Meslek Yüksekokulu, İstanbul'un en eski yerleşim bölgesi Balat'ta kendisine ait tarihi mekanlarda hizmet vermeye devam ediyor. Plato Meslek Yüksekokulu sanat, medya ve tasarım dünyasına nitelikli bireyler yetiştirecek. 

Deneyimli öğretim üyeleri aracılığı ile eğitim verilecek olan Plato'da, öğrenciler pratik staj olanaklarına sahip olurken iş imkanı da elde edebilecekler. Uygulamalı eğitimin verileceği okulda, amaç kreatif yanı güçlü insan kaynağı yetiştirmek. 

Sanatçı, işadamı ve akademisyenler tarafından kurulan PLATO, yeni yönetimle Balat'ın kentsel dönüşümüne de önemli bir katma değer sağlayacak.  
 
Plato'da, öğrencilerin mesleki yaşantılarında fark yaratacak becerileri elde etmeleri amaçlanıyor. Teori ve teknolojinin en iyi şekilde kullanılmasının planlandığı okulda öğrencilerin yaklaşım tarzları da zenginleşecek. 

Öğrenme ortamını birinci sınıf olanaklar, yetkin akademik kadro, uluslararası işbirliği ağı ve mesleki ilişkiler ile zenginleştiren Plato, öğrencilerine sanat ve iş dünyasının seçkin temsilcileriyle bir arada olma fırsatı da sunacak. 

Plato Meslek Yüksekokulu'nda eğitim - öğretim programları oluşturulurken mevcut ihtiyaçlar ve potansiyel gelişimler dikkate alınarak piyasa geçerliliği olan programlar öncelikli olarak seçilmiş. Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Radyo ve Televizyon, Basım ve Yayın Teknolojileri gibi devam eden programlara yeni bölümler de eklenecek. Bu yeniliklerin başında ise, Grafik Tasarım, Görsel İletişim, Mimari Restorasyon ve Çocuk Gelişimi bulunuyor. 

Plato'nun en iddialı  olduğu konu ise öğrencisini, bilginin değer kazandığı uygulama sürecine dahil etmesi. Öğrencilerin staj imkanı yaratmakta zorlanması ve iş fırsatlarını yakalayamaması ile ilgili sıkıntıların farkında olduklarını belirten Plato Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Atilla Yayla işin en kritik noktasına çözüm getirdiklerini belirtiyor.  Bu engeli ortadan kaldıran Plato, öğrencilerine sağladığı uygulama fırsatları ile deneyimli meslek sahipleri yetiştireceklerine inanıyor. 

UNESCO projesine destek olarak restorasyon projeleri arasında yer alan tarihi binalar Plato MYO eğitim birimleri olarak hizmet verecek.  

Plato Meslek Yüksekokulu, semte getireceği enerjiyle Balat'ı İstanbul'un kemikleşmiş kültür sanat haritasının dışına çıkarmayı ve sanat / tasarım eğitimi ile kültürel etkinliklerin alternatif merkezlerinden biri haline getirmeyi amaçlıyor.

Basında yer adlan diğer haberler;

Plato Meslek Yüksekokulu Balat'a taşındı
Sanat dünyasına katkı sağlamak ve eleman yetiştirmek amacıyla yönetmen Sinan Çetin'in de aralarında bulunduğu bazı sanatçı, işadamı ve akademisyenlerce kurulan Plato Meslek Yüksekokulu, geçen yıl eğitime başladığı Beyoğlu'ndaki yerinden İstanbul'un tarihi semtlerinden Balat'a taşındı.

Riva Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı'na bağlı küresel bir ağ olan Riva Network tarafından desteklenen okulun hedefi, sanat, medya ve tasarım dünyasına nitelikli bireyler yetiştirmek.
Okul bünyesinde Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Radyo ve Televizyon, Basım ve Yayın Teknolojileri gibi devam eden programlara, yeni dönemde Grafik Tasarım, Görsel İletişim, Mimari Restorasyon ve Çocuk Gelişimi gibi bölümlerin de eklenmesi planlanıyor.
Okul hakkında bilgi veren Plato Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Atilla Yayla, öğrencilerin staj imkânı yaratmakta zorlanması ve iş fırsatlarını yakalayamaması ile ilgili sıkıntıların farkında olduklarını ve buna çözüm getirdiklerini söyledi.
Milliyet


Geri Dön