29 / 03 / 2024

Plimsoll'un yüzde 15'ini Türkler aldı!

Plimsoll'un yüzde 15'ini Türkler aldı!

Londra'daki Plimsoll Building'e Türk ilgisi patladı. En ucuzu 1.1 milyon, en pahalısı 3.4 milyon pound olan 74 dairelik projenin yüzde 15'ini Türkler aldı.




Türkiye'deki zengin sayısı arttıkça yurtdışındaki lüks konut projelerinin özel turları artmaya başladı. Amerikan ve İtalyan konut üreticilerinin Türkiye'deki satış ve tanıtım turlarına İngiltere'nin en önemli kentsel dönüşüm alanı olan King Cross'taki pojeler de Türk işadamlarının beğenisine sunuluyor. 57 dönümlük araziye yapılan Plimsoll Building de İstanbul'da tanıtıldı. Aynı zamanda satışların da yapıldığı tanıtım günleri kapsamında, ön taleple gelen satışlar dahil olmak üzere, 74 dairelik projenin yüzde 15'ini Türk işadamları aldı. En düşük daire fiyatının 1.1 milyon pounddan başladığı Plimsoll Building'de en pahalı daire ise 3.4 milyona satılıyor. 


TÜRKLER BÜYÜK İSTİYOR 

Argent İnşaat'ın ortaklarından Robert Evans, projenin Londra merkezinin en değerli bölgelerinden King's Cross'ta yapıldığını, etrafında okullar, spor alanları ve yeşil alanların olduğunu belirtti. Türk alıcıların projeye büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Evans, "Tüm dünyadan alıcılarımız var. Bunlar arasında Türkler de önemli bir yer tutuyor. Hatta bazı Türk müşterilerimiz daha büyük daireler talep etti" diye konuştu. Argent İnşaat Pazarlama Direktörü Rachele Caltagirone de, dairelerin suyun yanında olmasının alıcıların dikkatini çektiğini belirtti. Caltagirone, "Proje, İngiltere'nin en iyi bağlantılara sahip toplu taşıma noktasından ve Avrupa'ya giden hızlı tren hattından birkaç dakika yürüme mesafesinde" dedi. 2015 sonunda teslim edilecek dairelerin büyük kısmının Dan Pearson'ın planladığı özel peyzaj mimarisine sahip iç avlu tarzındaki bahçeye baktığını da vurgulayan Caltagirone, "Plimsoll Building'e girişte ev sahiplerini ve ziyaretçilerini 3 kat yüksekliğinde bir lobi karşılıyor. Binada ev sahiplerine özel olarak, podyum şeklindeki bahçeye bakan bir lounge ve 12-13. katlarda manzaraya hakim bir çatı bahçesi de yer alıyor" dedi. 


Sabah


Geri Dön