19 / 04 / 2024

Polat Holding, Piyalepaşa’da 80 dönümlük alanı dönüştürecek!

Polat Holding, Piyalepaşa’da 80 dönümlük alanı dönüştürecek!

Polat Holding, Piyalepaşa ’ da Türkiye ’ de özel sektör tarafından yapılacak en büyük kentsel dönüşümü gerçekleştirecek. 80 dönümlük alanda yapılacak projenin maliyeti 660 milyon lira...



Polat Holding, Piyalepaşa’da Türkiye’de özel sektör tarafından yapılacak en büyük kentsel dönüşümü gerçekleştirecek. 80 dönümlük alanda yapılacak projenin maliyeti 660 milyon lira.



Gayrimenkul ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Polat Holding, İstanbul’da Kasımpaşa yakınlarındaki Piyalepaşa bölgesinde özel sektörün bugüne kadar yapacağı en büyük kentsel dönüşüme imza atacak.

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, projeyi bu iş için kurdukları Piyalepaşa Gayrimenkul Geliştirme Yatırım ve Ticaret AŞ ile hayata geçireceklerini söyledi. Toplam 80 dönüm arazide çalışacaklarını belirten Polat, tüm inşaat maliyetini 660 milyon lira olarak hesapladıklarını dile getirdi.

2015 yılında Polat Holding’in 60. yılını kutlayacaklarını belirten Polat, “İstanbul’un aslında yüzde 80’inin yeniden yapılması gerekiyor ama bizim gibi binlerce firmaya ihtiyaç var. Biz elimizi taşın altına koyuyoruz” dedi.


Tapusuza formül buldu

Polat, 70 dönüm arazinin kendilerine ait olduğunu belirterek diğer kısımdaki sorunları çözmeye çalıştıklarını da ifade etti. Bölgenin Piyalepaşa camisinin karşısında yer aldığını, bu nedenle silüete uygun olarak 10 katı geçmeyecek binalar yapacaklarını dile getiren Polat, en yüksek binanın 20 katlı ve 400 odalı bir otel olacağını vurguladı. Polat, tapulu, tapusuz ve sahibi bilinmeyen arsa sorunlarını çözmeye çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

“615 bağımsız bölüm var. 400 tanesi tapusuz, 215 tanesi tapulu. Tapusu olanların hepsine aynı büyüklükteki dairelerini vereceğiz. Tapusuzlar ise burada yıllarca yaşamış insanlar. Bakanlığın verdiği ödemeler var ancak biz daha iyi bir sistem uyguluyoruz. Bu da bakanlığınkinden yüzde 300 daha fazla bir destek.

Diyelim 100 metrekare bir alan. Enkaz bedeli, maliyet planları, yıpranma payı gibi kalemlerle ortaya çıkan parayı bakanlık kişiye ödüyor. Bu da 30 bin lira civarı. Ancak biz emlak beyanlarını baz alarak yeni bir sistem oluşturduk. Bu da 90-100 bin lira arası bir destek sağlıyor.”


5 yılda bitecek

Polat, tapulu kısımda yüzde 70’lik anlaşma yaptıklarını, tapusuz kısımda ise yüzde 10 anlaşma sağladıklarını vurguladı. Metrekare fiyatlarının 3 bin dolar civarı olacağını tahmin ettiklerini belirten Polat daire büyüklüklerine daha fazla önem vereceklerini söyledi.


900 konut projesinin 200’ünün kat sahiplerine verileceğini belirten Polat, çalışanlarla birlikte günlük 12 bin kişinin yaşayacağı alanların bir kısmını yapmaya yıl bitmeden başlayacaklarını, projeyi 5 yıl içinde bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Polat, bölgenin, Galataport, Haliç gibi projelerle kent merkezinde olduğunu belirterek, “İnsanların ve belgenin çehresi de değişecek. Bölgeye değer katmak da istiyoruz. Buradaki iş alanlarında, bizim şantiyemizde iş imkânları da olabilir. Halihazırda bölgeden 10 kişi çalıştırıyoruz. Sosyal sorumluluk anlamında da destek vermek isteriz” dedi.



 


Emlak ofisi kurdular

Piyalepaşa Gayrimenkul Geliştirme Yatırım ve Ticaret Genel Müdürü Kaan Yücel, karma kullanım projesinde, konut, ticari üniteler, ofis alanları, otel ve alışveriş sokağı bulunacağını belirterek, “Tapusuz ikamet eden ve ruhsatsız inşa ettikleri konutlarda yaşayanları mağdur etmemek için büyük bir bütçe, zaman ve enerji harcıyoruz. Birçoğuyla da anlaşmaya varıyoruz” dedi.

Bölge sakinlerine bu süreçte yardımcı olabilmek amacıyla bir “emlak ofisi” kurduklarını vurgulayan Yücel, “Emlak ofisimiz, kiralık veya satılık konut ihtiyacı ile başvuranlara hiçbir ücret talep etmeden bütçelerine uygun konutlar buluyor. Bu ofiste emlakçı komisyonu söz konusu değil.  Ayrıca sadece ev bulma değil taşınma konusunda da destek oluyoruz” diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön