24 / 04 / 2024

Polat Holding Piyalepaşa’yı dönüştürecek!

 Polat Holding Piyalepaşa’yı dönüştürecek!

Polat Holding, İstanbul Piyalepaşa’da kentsel dönüşüme başlıyor. Yaklaşık 15 yıldır geliştirme çalışmaları arsanın riskli alan ilan edilen bölgede yer almasıyla, kentsel dönüşüm projesi gündeme geldi.




İnşaat, gayrimenkul ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Polat Holding, İstanbul Piyalepaşa’da kentsel dönüşüme başlıyor. Yaklaşık 15 yıldır geliştirme çalışmaları  arsanın riskli alan ilan edilen bölgede yer almasıyla, kentsel dönüşüm projesi gündeme geldi. Yaklaşık 100 dönüm büyüklüğünde bir alana yayılan alanda, tapulu ve kaçak toplam 219 bina bulunuyor. Bu binalarda, 400’ü ruhsatsız olmak üzere 615 bağımsız birim yer alıyor. 1 Haziran itibarıyla alanda yer alan hak sahipleriyle görüşmelere başlayan Polat Holding, tapusu olan hak sahiplerinin yüzde 70’i, tapusuz alanda ise yüzde 10’u ile anlaşma sağladı. Polat Holding, anlaşmaları tamamlayarak bu yıl içinde projeye başlamayı hedefliyor.

 

Osmanlı mimarisi

 

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, holdingin 2015 yılında 60’ıncı yılını kutlayacağını belirterek, bu 60 yılda irili ufaklı bine yakın inşaat işi yaptıklarını söyledi. Polat, bu projenin Türkiye’de özel sektör tarafından geliştirilecek en büyük kentsel dönüşüm projesi olacağını ifade etti. Proje kapsamında bölgenin mimarisine önem verdiklerini anlatan Polat, şu bilgileri verdi: “Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden izler taşıyacak projede, silüete de çok dikkat ettik. En yüksek yapımız 20 katlı otel binası olacak. Diğer binalar 2 ile 10 kat arasında değişecek. Arsa maliyetleri hariç 500 milyon liralık yatırım yapacağımız projede, yaklaşık 900 konut, ticari üniteler, ofis alanları, otel ve alışveriş sokağı bulunacak. Alışveriş sokağı konseptini de çok önemsiyoruz.” 

 

Şartlar ev aldırır

 

Polat, proje alanı üzerindeki hak sahiplerine Bakanlığın sunduğu haklardan daha fazlasını sağladıklarını, ev sahiplerine ev almayı mümkün kılacak şartlar sundularını anlattı.

 

Emlak ofisiyle yardım ediyor

 

PROJEYİ Polat Holding’e bağlı Piyalepaşa Gayrimenkul Geliştirme gerçekleştirecek. Şirketin Genel Müdürü Kaan Yücel, “Şirketimizin sahibi olduğu arazi üzerinde, tapusuz ikamet eden ve ruhsatsız inşa ettikleri konutlarda yaşayanları mağdur etmemek için büyük bir bütçe, zaman ve enerji harcıyoruz. Tüm bu kişilere maksimum hakkaniyetin gözetildiği tekliflerle gidiyor, birçoğuyla anlaşmaya varıyoruz” dedi. Yücel, bölge sakinlerine yardımcı olabilmek amacıyla ‘Emlak Ofisi’ kurduklarını söyledi.



Vatan


Geri Dön