25 / 04 / 2024

Polatlı Belediyesi'nden vergi affı!

Polatlı Belediyesi'nden vergi affı!

Polatlı Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden; emlak vergisi, ilan reklam vergisi ve katılım payı ile ilgili açıklama yapıldı.




Polatlı Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden; emlak vergisi, ilan reklam vergisi ve katılım payı ile ilgili açıklama yapıldı. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; 6736 sayılı yasa gereği emlak vergisi, ilan reklam vergisi ve katılım payı  ile ilgili beyan edilmiş ya da edilmemiş borçlar için yapılandırma işlemlerinin başladığı belirtildi. Yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşların 31 Ekim 2016 tarihine kadar Polatlı Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor.

 
SON TARİH 31 EKİM

 

Polatlı Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden yapılan resmi açıklamada konu ile ilgili; “Belediyemizce tahsil edilmesi gereken;Emlak Vergisi, İlan Reklam Vergisi ve Katılım Payı ile ilgili 19/08/2016 tarih ve 29806 Sayılı Resmi Gazete ile yayımlanmış olan, 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun gereği, beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş gelirler Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğüne müracaat edilmesi halinde; vergi aslı ödenecek vergilere bağlı ceza, gecikme faizi ve gecikme zammı yerine Kanunun yayımlandığı tarihe kadar Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak; Yİ-ÜFE tutarının kanunda belirtilen süre ve şekilde tamamen ödenmesi şartıyla gecikme faizi, gecikme zammı ve vergi cezalarının tamamının tahsilinden vazgeçilecektir. Ayrıca istenmesi halinde en az 6 en çok 18 ay taksitlendirme yapılabilecektir. Yapılandırmadan faydalanmak isteyen mükelleflerin başvuru dilekçesiyle birlikte 31 Ekim 2016 tarihine kadar Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.” cümlelerine yer verildi. 



Polatlı Belediyesi



Geri Dön