19 / 04 / 2024

Polimeks Bademlik otelini Rixos işletecek!

Polimeks Bademlik otelini Rixos işletecek!

Polimeks'in, Eskişehir–Bademlik’te 50 milyon $ yatırımla hayata geçirdiği termal otel ve spa merkezini Rixos işletecek. 21 Haziran'da açılacak otel, Ankara ve Konya'dan sonra Anadolu'daki 3. Rixos olacak...




Rixos'un Anadolu çıkarması Polimeks'in oteliyle sürüyor.


Polimeks'in, Eskişehir–Bademlik’te 50 milyon $ yatırımla hayata geçirdiği termal otel ve spa merkezini Rixos işletecek. 21 Haziran'da açılacak otel,  Ankara  ve Konya'dan sonra Anadolu'daki 3. Rixos olacak.


Polimeks İnşaat tarafından inşa edilen Eskişehir Bademlik’teki termal otel ve spa merkezinin işletmesini Rixos Hotels yapacak. İki şirket arasında yapılan devir teslim anlaşmasını Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince ve Polimeks Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Siyahi imzaladı.  


BU YATIRIMIN MANEVİ ÖNEMİ VAR


Erol Tabanca, kendileri için manevi öneme sahip olan Eskişenir'e bu projeyi kazandırdıkları için gurur duyduklarını söyledi. Son yıllarda diğer Anadolu şehirlerinde olduğu gibi Eskişehir’de de sosyal ve kültürel imkânların önem kazanmaya başladığını belirterek, "Biz de projeyi daha ilk başta kurgularken bölgenin termal alt yapısını hem Eskişehirliler hem de yerli ve yabacı turistler için faydalanılabilir bir hale getirmek üzere çalıştık. Amacımız sadece dışardan turist gelmesi değil, Eskişehirlinin de faydalanabileceği bir tesis olmasıydı” dedi.  


TÜRKMENİSTAN'DA 123 PROJE


Başta Türkmenistan olmak üzere, Türkiye ve dünyada mimari, mühendislik ve kurumsal yönetimde nitelikli projelere imza attıklarını belirten Tabanca, Türkmenistan’da ülkenin en önemli anıtlarından kültür ve sanat komplekslerine, hükümet binalarından otel ve hastaneye, çimento fabrikalarından arıtma tesisi, hipodrom ve alışveriş merkezlerine kadar yaklaşık 123 projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.  2013 yılında Aşkabat Uluslararası Havaalanı inşaatının ihalesini kazandıklarını hatırlatan Tabanca, ayrıca 2010 yılında inşasına başlanan, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) standartlarında tasarlanan ve 2017’de Asya Olimpiyatları’na ev sahipliği yapması hedeflenen Aşkabat Olimpiyat Kompleksi’nin inşaatının da devam ettiğini söyledi.


TAMİNCE: YENİLERİ YOLDA


FETTAH Tamince ise, 2014 sezonunda yeni ve yenilenen tesislerin hizmete gireceğine dikkat çekerek, “Şu anda 10 ülkede faaliyet gösteriyoruz ve grup olarak 207 ülkeden 800 bine yakın misafir ağırlıyoruz. sezon itibarıyla Premium konseptte hizmet veren otel sayısını yeni açılacak olan Göcek tesisimizle birlikte dörde çıkarıyoruz” diye konuştu.



Akşam


Geri Dön