28 / 03 / 2024

Polimeks İnşaat Libya Uzou Otel’in renovasyonunu yapacak!

Polimeks İnşaat Libya Uzou Otel’in renovasyonunu yapacak!

Polimeks İnşaat, Libya Uzou Otel’in renovasyon inşasını aldı. Libya’nın Bingazi şehrinde bulunan Uzou Otel’in renovasyon bütçesi yaklaşık 29 milyon Euro olup otelin 2015 yılında tamamlanması hedefleniyor...



Polimeks İnşaat Libya Uzou Otel’in renovasyonunu yapacak. Proje, mevcut 20 m2 olan odaların balkonları da içine dahil edilerek 24 m2’ye çıkarılması, bina cephesinin komple değiştirilerek GRC panel olarak yenilenmesi, elektrik ve mekanik sistemlerinin yenilenmesi, 174 araç kapasiteli açık otopark sahalarının yapılması, toplamda 12 adet açık spor sahasının inşası ve tüm bunlar ile birlikte Hilton Garden Inn standardı çerçevesinde renovasyonunu kapsıyor. Otel renovasyondan sonra 240 standart oda ve 24 suit odaya sahip olacak. Bu suitlerin 6 tanesi engelli kullanımı için düzenlenecek.


Tabanca: “Libya, bizim için yeni bir pazar oldu”


Polimeks İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, Polimeks olarak 19 yıllık süreçte çoğunluğu Türkmenistan’da olmak üzere birçok başarılı projeye imza attıklarını belirterek, Libya’nın kendileri için yeni bir pazar olduğunu söyledi. Tabanca, bugüne kadar kültür-sanat, spor kompleksleri, hükümet binaları, otel, hastane, artıma tesisi, çimento fabrikaları gibi birçok alanda çalışmaları olduğuna dikkat çekerek,  geçen yıl başarılı çalışmalarına, yurtdışında iş yapan Türk müteahhitlik firmalarının tek kalemde aldığı en büyük iş olma özelliğine sahip Aşkabat Uluslararası Havaalanı inşaatının projesini eklediklerini hatırlattı. Tabanca, sözlerine şöyle devam etti:


“2013 yılı Ocak ayında inşatına başlanan ve yaklaşık 360.000 m² kapalı alanıyla yılda 14 milyon yolcuyu ağırlayacak Aşkabat Uluslararası Havaalanı’nın inşaatını 2016 yılında tamamlamayı hedefliyoruz. Ayrıca 2010 yılında inşasına başlanan, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) standartlarında tasarlanan ve 2017’de Asya Olimpiyatları’na ev sahipliği yapması hedeflenen Aşkabat Olimpiyat Kompleksi’nin inşaatı da devam ediyor. Türkmenistan’da devam eden bir diğer büyük projemiz olan Awaza Kongre Merkezi ise Orta Asya’nın en büyük kongre merkezi olma özelliğine sahip.”


Türkiye’de hayata geçirdikleri projelerden de bahseden Tabanca, Haziran 2012’de temeli atılan ve Eskişehir’de inşa edilen Eskişehir SPA ve Termal Otel projesinin tamamlandığında bölgenin sosyal ve kültürel hayatına büyük katkı sağlamasının beklendiğini söyledi.


Tabanca: “Yurtdışı pazarlarda pazar payımızı her geçen yıl artırarak büyümeyi hedefliyoruz” 


Erol Tabanca, “Şirket olarak oturmuş bir sistemimiz ve kurumsal bir yapımız var. Değişen ülke ve dünya pazar koşullarına göre kısa ve orta vadeli stratejimizi sürekli gözden geçiriyoruz.  Şirket olarak, kuruluşumuzdan bu yana geçen kısa sürede istikrarlı bir şekilde dünya inşaat liginin üst sıralarına doğru yükselmeye devam ediyoruz. Başta Türkmenistan olmak üzere yurtdışı pazarlarda pazar payımızı her geçen yıl artırarak, büyümeyi hedefliyoruz.  Büyüme hedeflerimiz doğrultusunda orta ve uzun vadede Türkmenistan, Ortadoğu, Suudi Arabistan, Katar ve Afrika bölgesi radarımıza giren pazarlar. Libya’daki Uzou Otel renevasyonu da bu ülkedeki ilk işimiz oldu. Bu projeyi de başarıyla tamamlayıp, yeni projeleri hayata geçirmek için çalışacağız” dedi. 


 



Geri Dön