19 / 03 / 2024

Polimeks İnşaat ve Rixos Hotels’den Eskişehir için işbirliği imzası!

Polimeks İnşaat ve Rixos Hotels’den Eskişehir için işbirliği imzası!

İki şirket arasında yapılan devir teslim anlaşmasınıPolimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince ve Polimeks Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Siyahi imzaladı.



Türkiye’nin en büyük yurtdışı müteahhitlik şirketlerinden Polimeks İnşaat tarafından inşa edilen Eskişehir Bademlik’teki termal otel ve spa merkezinin işletmesini Türkiye’nin ilk ve tek global otel markası Rixos Hotels yapacak. İki şirket arasında yapılan devir teslim anlaşmasını Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince ve Polimeks Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Siyahi imzaladı.



Eskişehir’in turistik değeri giderek artan  Odunpazarı bölgesinde inşa edilen ve konsept olarak şehrin ilk büyük tesislerinden biri olan Termal Otel ve SPA Merkezi,  50 milyon dolar tutarında yatırımla gerçekleştirildi. Hizmete açıldığında Eskişehir’in turizm potansiyelini en üst seviyeye çıkarması beklenen otelin devir teslim töreninde konuşan Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, bizim için manevi öneme sahip şehre bu tarz bir projeyi kazandırdıkları için gurur duyduklarını belirterek, “Eskişehir termal otel ve spa merkezini bugün Türkiye’nin ilk ve tek global otel markası Rixos’a teslim ediyoruz” dedi.

 

Tabanca, Polimeks olarak Eskişehir’in kalkındırılması, bölgeye değer kazandırılması, mevcut potansiyelinin en doğru yapılar, yatırımlar ile ön plana çıkartılması ve buranın turistik öneminin vurgulanması konularının kendileri için önem taşıdığını belirterek, şunları söyledi:

 

“Son yıllarda diğer Anadolu şehirlerinde olduğu gibi Eskişehir’de de yeni projeler ile birlikte sosyal ve kültürel imkânlar önem kazanmaya başladı.  Eskişehir, nüfus büyüklüğü, işgücü, ekonomik yapısı, sanayi altyapısı ve çevresiyle ilişkileri göz önüne alındığında Türkiye’de gelişen kentler sıralamasında önemli derecede aşama kaydetmiş bir bölgesel merkez olarak öne çıkıyor. Polimeks olarak biz de hayata geçirdiğimiz her projeyle bölgenin potansiyellerini ön plana çıkarmaya,  bölgede istihdam ve turistik değer yaratmaya odaklanıyoruz. Eskişehir Bademlik bölgesi de termal değeri yeterince kullanılmayan, üzerinde doğal özelliklerine uygun işletilmeyen tesislerin bulunduğu bir bölgeydi. Biz de projeyi daha ilk başta kurgularken bölgenin termal alt yapısını hem Eskişehirliler, hem de yerli ve yabacı turistler için faydalanılabilir bir hale getirmek üzere çalıştık. Amacımız sadece dışardan turist gelmesi değil, Eskişehirlinin de faydalanabileceği bir tesis olmasından yanaydı.”

 

Polimeks’ten Türk inşaat sektörü adına uluslararası başarı: Aşkabat Uluslararası Havaalanı

Başta Türkmenistan olmak üzere, Türkiye ve daha birçok ülkede mimari, mühendislik ve kurumsal yönetimde doğru ve nitelikli projenin altına imza attıklarını belirten Tabanca, Türkmenistan’da ülkenin en önemli anıtlarından kültür ve sanat komplekslerine, hükümet binalarından otel ve hastaneye, çimento fabrikalarından arıtma tesisi, hipodrom ve alışveriş merkezlerine kadar yaklaşık 123 projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. 

 

2013 yılında Türk inşaat sektörü adına uluslararası bir başarıya daha imza atarak, yurtdışında iş yapan Türk müteahhitlik firmalarının tek kalemde aldığı en büyük iş olan Aşkabat Uluslararası Havaalanı inşaatının ihalesini kazandıklarını hatırlatan Tabanca, ayrıca 2010 yılında inşasına başlanan, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) standartlarında tasarlanan ve 2017’de Asya Olimpiyatları’na ev sahipliği yapması hedeflenen Aşkabat Olimpiyat Kompleksi’nin inşaatının da devam ettiğini söyledi. Türkmenistan’da devam eden bir diğer büyük projeleri Awaza Kongre Merkezi’nin ise Orta Asya’nın en büyük kongre merkezi olma özelliğine sahip olduğu anlatan Tabanca, sözlerine şöyle devam etti:

 

 “Son olarak geçtiğimiz yıl 2013’te Awaza Bölgesi’nin ilk marinası Yelken Yat Kulübü projesini hayata geçirdik. Hazar Denizi kıyısında yaklaşık 1 kilometrelik sahil şeridinde kurulu Yelken Yat Kulübü, yaklaşık 90 milyon dolar değerinde bir yatırım ile gerçekleşti. Şirket olarak oturmuş bir sistemimiz ve kurumsal bir yapımız var. Değişen ülke ve dünya pazar koşullarına göre kısa ve orta vadeli stratejimizi sürekli gözden geçiriyoruz.  Başta Türkmenistan olmak üzere yurtdışı pazarlarda pazar payımızı her geçen yıl artırarak, büyümeyi hedefliyoruz.  Büyüme hedeflerimiz doğrultusunda orta ve uzun vadede Türkmenistan, Ortadoğu, Suudi Arabistan, Katar ve Afrika bölgesi radarımıza giren pazarlar arasında yer alıyor” 

 

TAMİNCE: Anadolu’da  Ankara ve Konya’dan sonra üçüncü tesisimiz Rixos Eskişehir olacak

Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, grubun Anadolu’daki üçüncü tesisinin Rixos Eskişehir olacağını belirterek, Polimeks İnşaat ile gerçekleştirdikleri işbiriliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tamince,  şöyle devam etti:

 

“2000 yılında çıktığımız dünya markası olma yolculuğunda en önemli hedeflerimizden biri destinasyon keşfetmekti. Yatırım yaptığımız destinasyonlarda sadece otelimizi tanıtmak ya da günün sonunda sadece oda satmayı değil, aynı zamanda bulunduğumuz destinasyona da katkı sağlamayı misyon edindik. Bu misyonumuz Antalya’dan Dubrovnik’e, Astana’dan Konya’ya, Dubai’den Davos’a , Sharm El Sheikh’ten Soçi’ye kadar böyle oldu. Eskişehir için de böyle olacak. Bugün Avrupa, Afrika ve Asya’da markamızla hizmet vermenin gururunu yaşarken, ülkemiz turizmine de katma değer sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Polimeks İnşaat tarafından büyük bir özenle inşa edilen Bademlik’teki tesis için de bu misyonla hareket ederek, ülkemiz ve Eskişehir’in turizm ve ekonomisine katkı sağlayacağının altını çizmek isterim. 21 Haziran’da Rixos Eskişehir adıyla açılışını gerçekleştireceğimiz tesisin hem Polimeks hem de Rixos Ailesi’ne hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.”

 

Rixos Hotels’ten büyüme yılı

Tamince, 2014 sezonunda yeni ve yenilenen tesislerin hizmete gireceğine dikkat çekerek, “Rixos Hotels Türkiye'den çıkan ve bir dünya markası olma yolunda ilerleyen bir yapı. Şu anda 10 ülkede faaliyet gösteriyoruz ve grup olarak 207 ülkeden 800 bine yakın misafir ağırlıyoruz. Kısa vadede yeni projelerle 25 ülkede olacağımızı tahmin ediyorum. İş modelimiz management, kiralama ve yatırım olarak devam ediyor. Rixos gün geçtikçe daha üst düzey ve kalıcı bir marka haline geliyor ve onu da korumak istiyoruz. Yüz milyonlarca liralık yatırım yapan yatırımcı ‘ben tesisimde Rixos bayrağını görmek istiyorum’ diyerek bize geliyor. Yurtdışında da bu talep ve algı oluşmaya başladı” diye konuştu. Yeni otel yatırımlarının yanı sıra hizmete yönelik yenilikler de yapıldığına dikkat çeken Tamince, şöyle devam etti:

 

“Rixos Premium Belek grubumuzun amiral gemilerinden biri olmuştur.  Pek çok yeniliği, hizmeti Belek’te hayata geçirdik.  Bu sezon itibariyle Premium konseptte hizmet veren otel sayısını yeni açılacak olan Göcek tesisimizle birlikte dörde çıkarıyoruz. Ürüne yönelik yatırımların yanı sıra bizi dünyadaki rakiplerimizden ayrıştıracak olan hizmete yönelik yatırımlara da önem veriyorum. Sektör için hayata geçirilen  her yeniliğin, ülke turizmine katkı sağladığını ve uluslararası alanda da bizi bir adım öne çıkardığını düşünüyorum.”

 

Uluslararası ödüllü Proje

Eskişehir Bademlik’in doğal yapısına uygun, bölgenin sosyal-kültürel hayatına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen termal otel ve spa merkezi, toplam 41 bin metrekare alan üzerine projelendirildi. Bu yıl haziran ayında faaliyete geçmesi planlanan Eskişehir SPA ve Termal Otel’de 104 adet standart oda, 34 adet Premium, 13 adet Suit, 4 adet Corner Suit, 4 adet Executive Suit, 2 adet Honeymoon Suit, 2 adet Hospitality Suit ve 1 adet Presidential Suit olmak üzere toplam 164 oda bulunuyor.

 

Proje içerisinde ayrıca lobi bölümü, bin metrekare büyüklüğünde 2 konferans ve bin 900 metrekarelik 500 kişilik çok amaçlı salon bulunuyor. Toplam bin 900 metrekare genel alanda a’la carte restoran, 2 bin 200 metrekare alanda spa, hamam, fitness, yürüyüş yolları, yüzme havızları, idari ofisler,satış üniteleri, açık ve kapalı otopark alanları yer alıyor.

 

Projenin uluslararası bir ödüle de layık görüldü. . Gökhan Avcıoğlu Gad Architecture'ın mimarı olduğu Otel, Kasım 2012’de dünya gayrimenkul sektörünün en prestijli ödülleri arasında gösterilen 2012 Uluslararası Otel Ödülleri (2012 International Hotel Awards) kapsamında “Highly Commended Hotel Architecture-Europe” ödülünü aldı.

 



Geri Dön