20 / 04 / 2024

Polisan'ın hedefi dünya markası olmak!

Polisan'ın hedefi dünya markası olmak!

Yüzde 20'yi aşkın pazar payı ile dekoratif boya alanındaki liderliklerini korumayı amaçladıklarını belirten Polisan Holding CEO'su Erol Mizrahi, yalıtım pazarında da lider olma hedeflerinin bulunduğunu söyledi.



Polisan Holding CEO'su Erol Mizrahi, "Hedeflerimizde dekoratif boya alanında liderliğimizi korurken, boyada bütün segmentlerde büyümeye devam ederken, bu büyümeyi endüstriyel, deniz ve mobilya grubunda da sağlamak var. Büyüyen yalıtım pazarına liderlik etmek ve yardımcı ürün iş kolunu büyütmek de hedeflerimiz içerisinde yer alıyor" dedi. Mevcut ihracat satışların, toplam satışlarının yüzde 5'ini oluşturduğunu da ifade eden Mizrahi, iç pazardaki tecrübe ve yaygınlıklarını dış pazarlara taşımayı hedeflediklerini, Rusya, Irak ve Gürcistan'ın öncelikli hedef ülkeler arasında yer aldığını iletti. Polisan'ın Ekonomi Bakanlığı tarafından 'Türk ürünlerinin yurtdışında markalaşması, Türk malı imajının yerleştirilmesi' amacıyla verilen, dünyanın devlet destekli ilk ve kapsamlı marka geliştirme programı olan Turquality sertifikasını almaya hak kazandığını belirten Mizrahi, Turquality'nin "10 yılda 10 dünya markası" hedefindeki dünya markaları arasında yer alacaklarına inandıklarını aktardı. 

Polisan Boya'nın 5 bin SKU'luk (stok tutma birimi) ürün gamıyla piyasada en geniş ürün yelpazesine sahip üretici firma olduğunu aktaran Mizrahi, Ar-Ge merkezleri ile 'doğaya saygı ve özen' prensibi ile çevre dostu ürünlerin geliştirilmesinin öncelikli hedef olarak belirlendiğini kaydetti. Mizrahi, "Polisan 50'nci yılında Türkiye'nin 159'uncu Ar-Ge Merkezi oldu. 5746 sayılı "Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun" çerçevesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na, Ar-Ge Merkezi başvurusunda bulundu. Bakanlığın ilgili birimleri tarafından yapılan denetimler sonucunda Polisan Boya, gerekli nitelik, yetenek ve kriterler ile 50'nin üzerinde çalışan istihdam eden bir Ar-Ge birimine sahip olması nedeniyle belgeyi almaya uygun görüldü. Böylece, Polisan Boya, Ar-Ge merkezlerine tanınan teşvik ve muafiyetlerden yararlanmaya hak kazandı. Polisan Holdingin cirosunun yüzde 2-2,5'ini Ar-Ge yatırımları için ayırmaktadır" dedi. 

Firmanın Türkiye'de ilk olan bir çok su bazlı ürüne imza attığına vurgu yapan Mizrahi, "Yedi özellikli iç cephe boyası Elegans, dokuz özellikli dış cephe boyası Exelans, su bazlı parlak boyası X1 Anti-Aging Kokusuz Parlak, su bazlı Panel Kapı Boyası, su bazlı Yol Çizgi Boyası, hibrit teknolojili ve uzun ömürlü dış cephe boyası Exelans 25 Anti-Aging, leke örten su bazlı boyası Natura Kamuflaj, su bazlı hafif macunu Natura Pamuk Macun sektörün ilklerinin sadece bazılarıdır" diye konuştu. Markalarının temel vaadinin 'Home Cosmetics' çatı iletişimi ile tüketicilere özgün dekorasyon sağlayan ürünler sunmak olduğunu kaydeden Mizrahi, "Bu kapsamda sektörde benzeri olmayan efekt boyalarımıza, boya parfümümüze boyanabilir duvar kağıtlarımıza ilave olarak yepyeni bir seri geliştirdik. Dünyaca ünlü sanatçı Emre Ertürk imzalı, beş farklı konsept 25 farklı desenden oluşan 'duvar motifleri'mizi geçen yıl pazara sunduk" ifadelerinde bulundu. 

Gelişmiş ekonomilerde 25 kilogram olan kişi başı boya tüketiminin, Türkiye'de 12 kilogram olduğunu, bu durumun da pazarın büyüme potansiyeline işaret etttiğini anlatan Mizrahi, "Bu oran dekoratif boya özelinde gelişmiş ekonomilerde 12 kilogram olup Türkiye'de 7 kilogramdı. Demografik faktörler, renovasyon pazarı ve yeni binalar ile tüketim artış trendi gösterecektir. Özellikle sektörümüzün gündeminde yer alan kentsel dönüşüm sürecinin pazarımız için büyük potansiyel oluşturduğunu düşünüyoruz. Kentsel dönüşüm süreci ve binalara getirilen Enerji Kimlik Belgesi (EKB) zorunluluğunu göz önüne aldığımızda yalıtımda 8 milyar TL, boyada ise 5 milyar TL olmak üzere toplamda 13 milyar TL'lik bir pazar potansiyeli sektörümüzün potansiyeli konumundadır. Sektör, tüketim alışkanlıklarındaki pozitif yöndeki değişimler sayesinde gelişmektedir. Kişi başı boya tüketimini artırmak ve kaliteli marka seçiminin sağlamanın yolunun boya bilincinin oluşmasından geçtiğine inanıyorum. Bu nedenle gelecekte, tüketiciyle duygusal bağ kuran iletişim modelleri geliştiren, ezber bozan ve kategoriyi sevdiren ürün ve hizmetler sunan, kişilerin hayallerini, zevklerini tasarım dünyalarını zenginleştiren marka kimliği ortaya koyan trendlerin kazanacağını düşünüyorum" açıklamasında bulundu. 

"Bu yıl 50'nci yılımızı kutluyoruz" Paintistanbul 2014 Boya Fuarı'nın boya sektörüne dair tek spesifik fuar olması itibariyle büyük önem taşıdığına vurgu yapan Mizrahi, şunları söyledi: "Paintistanbul, sektörün en kuvvetli oyuncularına ev sahipliği yapıyor, sektöre heyecan katıyor. Yakın coğrafyalardan da ziyaretçi çeken fuar, boya üreticileriyle hammadde üreticilerini, tedarikçi firmaları, ambalaj üreticilerini de bir araya getiriyor. Fuarda tüm ürün gamımıza yer verdik. Polisan Holding'in 50'nci yılını kutladığımız 2014'te, Ar-Ge merkezi olmaya hak kazanan Polisan Boya, yurtiçi deneyimlerini dış pazarlara aktarması amacına hizmet edecek en büyük unsurlardan biri olan Turquality sertifikasına da sahip olarak bu özel seneyi çok özel başarılarla taçlandırdı."


Dünya İnşaat


Geri Dön