26 / 04 / 2024

Polonezköy için bireysel başvuru kampanyası başlatıldı!

Polonezköy için bireysel başvuru kampanyası başlatıldı!

172 yıllık tarihi ve doğasıyla 94’ten beri Tabiat Parkı olan Polonezköy’ün imara açılmak istenmesi tepki toplamaya devam ediyor. Çevre Kültür ve Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı, köy için kampanya başlattı...



Polonezköy’ün imara açılmasına itiraz eden Çevre Kültür ve Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) önceki gün bireysel başvuru kampanyası başlattı. Çekül Vakfı’nın sitesinde yayımladığı örnek dilekçeyle İstanbul Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü’ne giden vatandaşlar, Polonezköy’ün imara açılmasına itiraz etti. Kampanyayla birlikte iki günde 50’ye yakın kişinin İstanbul Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü’ne bireysel başvuruda bulunduğu belirtildi. ÇEKÜL’ün başlattığı bireysel başvuru kampanyası için 19 Ocak tarihine kadar Beşiktaş Balmumcu’daki ÇEKÜL Evi’ne giderek imza verilebilir. Bu arada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletilmek üzere www.change.org sitesi üzerinden yapılan imza kampanyasına da beş bin kişi destek verdi.



BİREYSEL BAŞVURU CAYDIRICILIĞI ARTIRIR

Kampanya hakkında Taraf’a bilgi veren Çekül Vakfı yetkilisi Orman Mühendisi Emel Sarıgül, toplu olarak www.change.org’da yapılan imza kampanyasının yanı sıra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bireysel başvuru yapılmasının caydırıcılığı artıracağını belirterek şöyle konuştu: “Yapılacak imar değişiklikleri hem küçük ölçekli, hem de orta ölçekli konutların yapılmasına ve buranın turizm alanlarına açılmasına sebep olacak. Buna bir şekilde dilekçelerimizi göndererek hayır deme gerektiğini düşünüyoruz. Bu yüzden böyle bir çalışma başlattık.”


TARİH BETON OLMASIN

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 172 yıllık tarihi olan ve 20 yıldır Tabiat Parkı olan İstanbul Polonezköy’ü, 26 Aralık 2013’te askıya çıkardığı 1/1000 ölçekli ‘koruma amaçlı’ uygulama planıyla, ‘seyrek yoğunluklu konut, düşük yoğunluklu konut ve turizm konaklama alanı’ ilan etmişti. İmar planı, çevrecilerin ve Polonezköylülerin tepkisini toplamıştı.


Taraf Gazetesi / SÜMEYRA TANSEL


Geri Dön