27 / 04 / 2024

Polonezköy imar planı için panel düzenlendi!

Polonezköy imar planı için panel düzenlendi!

POLONEZKÖY Koruma Amaçlı İmar Planı'na itiraz eden sivil örgütler ve Polonezköylüler, pazar günü Polonezköy Kültürünü Yaşatma Derneği' nde yapılan panel / forumda bir araya geldi.



Sunumların yapıldığı panelin ardından forum başladı. Polonezköylülerin ve sonradan köye yerleşenlerin söz aldığı forumda, köyün sorunları birinci kaynağından dinlendi ve sorular uzmanlar tarafından yanıtlandı. Köylülerin imar planıyla ilgili dile getirdikleri ortak sorunları arasında, yolların 14 ve 12 metreye kadar genişletilmesi, köyün içine otopark yapılması, planda belediye ayrılan park alanı gibi başlıklar ve kanalizasyon, su gibi alamadıkları kamu hizmederi vardı. 

Forumda Polonezköylülerin vurgu yaptıkları genel söylem ise şöyleydi: "Bugüne kadar köyü ve ormanları biz koruduk. Biz olmasaydık burası çoktan doğal ve kültürel değerini kaybetmişti. Her hükümet döneminde farklı sorunlarla mücadele ettik, bundan sonra da kültürümüzü korumak için, bizim dışımızda, bizim sorunlarımızı görmezden gelen uygulamalara, kararlara itiraz etmeye devam edeceğiz. Hazırlanan imar planında yerelin sorunlarını çözmeyen ve taleplerimizi karşılamayan yaklaşımlar bulunmaktadır. İttiraz sürecinde, bizler de planın bazı maddelerine dilekçelerimizi vererek itirazlarımızı gerçekleştirdik." Toplantıyı, Çevre Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası, Mimarlar Odası, ÇEKÜL Vakfı, Kuzey Ormanları Savunması ve Polonezköy Kültürünü Yaşatma Derneği düzenledi. 


Birgün


Geri Dön