19 / 04 / 2024

Portallar konut kredisinde 47 bin lira tasarruf sağlıyor!

Portallar konut kredisinde 47 bin lira tasarruf sağlıyor!

Bankalar konutta yüzlerce kredi ürününü piyasaya sürünce internet uygun kredide en önemli kaynak oldu. Konut müşterisi sitelerde araştırma yaparsa, 100 bin liralık krediyi 47 bin lira daha ucuza alabiliyor



İnternetten hizmet veren kredi portalları tüketicinin cebini koruyan karşılaştırmalı hizmetlerle maliyeti düşürüyor. Bankaları tek tek dolaşmak yerine internet sitelerinde yapılan araştırmalar hem daha kolay hem de karlı oluyor. Faiz oranlarının düşük olmasına güvenerek kredi alan müşteri, komisyon ve masraf gibi görünmeyen kalemlerin krediye binmesiyle toplamda 47 bin lira fazla ödemiş olabiliyor. kredipazari.com, enuygun.com ya da hurriyetkiyasla.com gibi siteler kredi müşterisine bankaların kredilerden aldığı gizli masrafları da göstererek, 10 yıl sonunda ödenecek miktarın önemli oranda düşük kalmasını sağlayan bilgiler veriyorlar.

Hürriyet Kıyasla Portal Müdürü Nuray Kentli Caner, masraflar dahil gerçek maliyetine göre en yüksek ve en düşük kredileri baz alarak, toplam kredi ödemesinde ciddi bir tutarda tasarruf edilebileceğini söyledi. œBütçe yönetiminde, tüketicinin tüm seçenekleri karşılaştırıp bilinçli bir şekilde doğru kararı vermelerine yardım eden bizim gibi sistemler, tüm dünyada büyük ilgi görüyor diye konuşan Caner, fiyat kıyaslama konusunda faliyet gösteren sitelerin bilinirliğinin henüz düşük olduğunu söyledi. ¢ İBRAHİM ACAR İSTANBUL

Geri ödemelerdeki fark paranın maliyetinden

www.enuygun.com"un Başanalisti Betül Sungurlu da, internet kullanıcılarının kendilerine en uygun krediyi bankalara online başvuru yaparak kullanabildiklerini belirterek œTürkiye"de 2010 yılı içerisinde yaklaşık 400 bin ev konut kredisiyle alınmış olacak. 2011"de bu rakamın 500 bini aşması bekleniyor. Hedefimiz bu oranı 2011 yılında yüzde 10"a yükseltmek dedi. Sungurlu, konut kredisi ödemelerinde görülen farklılıkların ise paranın maliyetine ve kredi verme iştahına göre değiştiğini söyledi.

Yıllık maliyet oranına dikkat edilmeli

Müşterilerin doğru araştırma yapmadan kredi aldıklarında, ne kadar zarara uğrayabileceklerini gösteren bir çalışma yaptıklarını söyleyen Caner œSistemde, yıllık maliyet oranı (YMO)   en yüksek ve en düşük kredileri baz alarak, kredi süresince sağlanabilecek tasarrufu belirledik. Buna göre kredi alacak bir kişi, 24 ay vadeli 10 bin liralık ihtiyaç kredisinde bin 563 lira, 36 ay vadeli 27 bin liralık otomobil kredisinde 5 bin 673 lira, 120 ay vadeli 100 bin liralık konut kredisinde ise 47 bin 621 liralık avantaj sağlanabiliyor dedi.
Star


Geri Dön