19 / 04 / 2024

Poveglia Adası için yapılan ihalede verilen en yüksek teklif 513 bin euro!

Poveglia Adası için yapılan ihalede verilen en yüksek teklif 513 bin euro!

Kriz yüzünden birçok mülkünü satışa çıkaran İtalya Poveglia Adası'nı da satıyor. Venedik'teki Poveglia Adası için yapılan ihalede sadece iki kurum yarışacak ve en yüksek rakam da 513 bin euro olarak belirlendi.



Kriz yüzünden birçok mülkünü satışa çıkaran İtalya, bu operasyonla hedefine ulaşamayacak gibi görünüyor. Çünkü Venedik'teki Poveglia Adası için yapılan ihalede sadece iki kurum yarışacak ve en yüksek rakam da 513 bin euro...


Diğer teklif ise sadece 160 bin euroda kaldı. Adayı 99 yıllığına kiralamayı öngören ihalede teklifler alındı, karar günü ise bugün. İki rakip tekliflerini 1000'er euro artırarak son rakamlarını bildirecekler. Poveglia Adası'nın satışına ada halkı büyük tepki göstermişti. Hatta sosyal medya üzerinden bir kampanya düzenleyerek adalarını kendileri almak istemişti. Zaten 160 bin euroluk teklifi veren de ada halkından oluşan bu dernek. 


AKIL HASTALARI KOBAY OLMUŞ


Poveglia olarak bilenen adanın en büyük özelliği 'hayalet ada' olarak anılması. 1922-1968 arasında faaliyet gösteren eski bir hastanenin bulunduğu küçük adada akıl hastaları üzerinde deneyler yapıldığı ve hayaletlerin kol gezdiğine inanılıyor. 


Akşam


Geri Dön