20 / 04 / 2024

Prada'nın Türkiye'deki ilk mağazası hizmete girdi!

Prada'nın Türkiye'deki ilk mağazası hizmete girdi!

Dünyanın sayılı lüks giyim markalarından Prada'nın Türkiye'deki ilk mağazası İstanbul'da hizmete girdi



Lüks moda markası denince akla ilk gelen markalardan biri olan Prada, Türkiye'deki ilk mağazasını İstanbul Nişantaşı'nda açıyor. Resmi açılışı 10 Aralık'ta verilecek kokteylle gerçekleşecek olan 1000 m2'lik mağaza, yabancı lüks markaların ülkemizdeki mekanı Abdi İpekçi Caddesi'nde, şehrin en lüks butiklerinden biri olacak. Kardeş marka olan Miu Miu, geçen temmuzda İstinye Park'ta açılmıştı. Prada'nın İstanbul'daki ikinci mağazasını önümüzde yazı yine İstinye Park'ta açacağı konuşuluyor

İŞTE TÜRKİYE'DEKİ İLK MAĞAZANIN DETAYLARI:
MAĞAZA, iki giriş kapısı ve siyah mermer kaplamayla çerçevelenmiş dört vitriniyle caddede hemen dikkati çekiyor.
KADIN koleksiyonlarına ayrılan bölüm, çelik ve fildişi rengi Saffiano derisiyle tasarlandı.
ERKEK koleksiyonlarının olduğu bölüm için pelesenk ağacı ve parlak çelik döşemeler tercih edildi.
PASTEL yeşil tonundaki tavan ve duvarlar ile buğday tonlarındaki kadife oturma birimleri ve bej halı iyi bir uyum sergiliyor.
MAĞAZANIN tasarımı, bronz cam duvarlara yerleştirilen cam ve çelik vitrinlerle tamamlanıyor. Zemin katta çanta ve ayakkabılar sergilenirken, birinci katta kadın ve erkek koleksiyonları yer alıyor.

AÇILIŞA ÖZEL 20 ADET ÜRETİLDİ
PRADA, İstanbul'daki mağaza açılışına özel sadece 20 çanta üretti. 20 adetle sınırlı olan İstanbul etiketine sahip çantanın, fermuarlı cepleri ve cep telefonu için tasarlanmış özel bir bölümü bulunuyor. Bu özel çanta çok yakında satışa sunulacak.

FIRST LADY'NİN ÇANTASI PAPA'NIN AYAKKABISI
BAZI çanta modellerinden ellerinde bir ya da iki adet kalmış. Avrupa'dan çok farklı olmayan çantaların fiyatları bin ila 5 bin TL arasında değişirken timsah derisinden yapılmış özel modeller 30 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi First Lady Hayrünnisa Gül de çanta da Prada'yı tercih ediyor.
PAPA 16. Benediktus'un 2006 yılındaki Türkiye ziyaretinde giydiği kırmızı ayakkabılarının Prada tarafından üretildiği iddia edilmişti.

SİNEM'DEN ARDA'YA 5200 LİRALIK MONT
MAĞAZANIN henüz resmi açılışı yapılmamasına karşın, markanın meraklıları mağazaya çoktan akın etti. Sinem Kobal, sevgilisi GS'li futbolcu Arda Turan'a 5 bin 200 TL'lik bir mont almış. Cemiyet hayatının ünlü isimleri de elbiseden çantaya birçok ürüne ilgi göstermiş.
600 TL'den başlayan ayakkabı fiyatları 2 bin TL'ye kadar çıkıyor. Gece kıyafetleri 5 bin TL, takım elbiseler 2 bin 700 TL, smokinler ise 5 bin TL'den başlıyor.
Aysun ÖZ KAŞİ/Akşam


Geri Dön