23 / 04 / 2024

Praktiker, franchise ile büyüyecek!

Praktiker, franchise ile büyüyecek!

Geçen yıl Türkiye’ deki mağazalarını kapatarak ülkeden çıkan Alman yapı market zinciri Praktiker, Türkiye’ de yeniden yapılanma kararı aldı. Şirketin yeni hedefi ise franchise ile büyümek...



Geçen yıl Türkiye’deki mağazalarını kapatarak ülkeden çıkan Alman yapı market zinciri Praktiker, yeniden yapılanma kararı aldı. Şirketin yeni hedefi ise franchise ile büyümek.


Almanya’da iflas ettikten sonra diğer ülkelerde yer alan mağazalarını ve şirketlerini satmak üzere karar alan yapı marketi devi Praktiker’in Türkiye’deki isim haklarını, Hollanda merkezli PracticalRetail Holding BV satın aldı. Praktiker yenilenen konseptiyle yapı marketi ve ev geliştirme mağazalarını şehrin içine getiriyor. Praktiker, artık Türkiye’de iki farklı mağaza konseptiyle bulunacak. 300-1000 metrekare arasında büyüklüğe sahip ‘Praktiker Pratik’ adıyla yeni bir konsept yaratan Praktiker, 1000 metrekare üzeri metrekarelerde ise ‘Praktiker’mağazalarıyla faaliyet gösterecek. 2015 yılında 30 mağaza açmayı planlayan Praktiker, orta vadede 100 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.


Praktiker’in Türkiye’deki yeni konsepti, Hollanda merkezli Practical Retail Holding BV şirketinin Başkanı Benjamin Schaller Steiner, Praktiker Türkiye Genel Müdürü Tayfun Kutlu ve Practical Retail Holding BV şirketinin Yönetim Kurulu Danışmanı Levent Tekin’in katıldığı basın toplantısıyla tanıtıldı.


Franchise ile büyüyecek

Benjamin Schaller Steiner, Türkiye’de Praktiker Pratik ile yapı marketi ve ev geliştirme sektörüne yeni bir iş modeli sunduklarını belirterek Türkiye’deki planlarını şöyle anlattı: “Praktiker, Almanya iflas ettikten sonra diğer ülkelerde yer alan mağazalarını ve şirketlerini satmak üzere karar aldı. Biz de Türkiye ayağıyla ilgili görüşmelere başladık ve çalışmalarımızdan sonra Türkiye’deki isim haklarını tamamen Uygulama Yapı Marketleri A.Ş. olarak satın aldık. Türkiye’de kalıcı yatırım yapmak ve sürdürülebilir şekilde büyümek amacıyla bulunuyoruz.”

Praktiker Pratik ile Türkiye’de küçük metrekareli yapı marketi konseptini hayata geçireceklerini belirten Steiner, şu bilgileri verdi: “Türkiye’de kendi mağazalarımızın yanı sıra franchise ile de büyüyeceğiz. 2015 yılı için 30 adet,orta vadede ise 100 adet mağaza sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Franchise’larımızla beraber ilk yıl 40 milyon dolarlık yatırım yapacağız.”

Praktiker Türkiye Genel Müdürü Tayfun Kutlu ise Praktiker’in hem erkeklere hem de kadınlara hitap eden ürünlerden oluşacağını ifade etti. Kutlu, “Praktiker, temel ihtiyaçların tamamının en kısa sürede bulunduğu, müşteriye en yakın konumdaki yapı marketi olarak rekabette öne geçecek” dedi.


 


Türkiye’ye ilk kez 1997 yılında geldi

Almanya’da 1979 yılında kurulan yapı market devi Praktiker, Türkiye’ye ilk kez 1997 yılında geldi. Şirket 2013 yılına gelindiğinde ise, Türkiye’deki dokuz mağazasını kapatarak ülkeden çıkacağını açıklamıştı.

Almanya’da iflas ettikten sonra diğer ülkelerde yer alan mağazalarını ve şirketlerini satmak üzere karar alan yapı marketi devi Praktiker’in Türkiye isim hakları 2014 yılında Hollanda merkezli PracticalRetail Holding BV tarafından satın alındı.Praktiker şimdi yeniden Türkiye’de, Praktiker Pratik ve Praktiker olmak üzere iki farklı mağaza konsepti ile yeniden faaliyet göstermeye başladı.


Eylem Türk/ Milliyet 


Geri Dön