20 / 04 / 2024

Pramerica, Renault Mais arazisine kule dikecek

Pramerica, Renault Mais arazisine kule dikecek

EriaPartnes - Pramerica ortaklığı Levent'teki Renault Mais arazisinde karma bir proje gerçekleştirmek için gün sayıyor



Levent'teki Renault Mais arazisini Kazak Landmark'tan devralan EriaPartnes - Pramerica ortaklığı, arazi üzerine tahmini 230 milyon euroluk yatırımla karma bir proje gerçekleştirmek için gün sayıyor. İstanbul'un en değerli arazilerinden biri olarak kabul edilen Büyükdere caddesi üzerindeki Renault Mais arazisinin sessizce el değiştirdiği ortaya çıktı. Araziyi Şubat 2007'de 73.1 milyon dolara satın alan Kazakistanlı şirket Landmark'ın kriz nedeniyle projeden vazgeçmesi üzerine araziyi 2008'in ilk aylarında EriaPartners'a devrettiği öğrenildi. Arazi üzerine proje geliştirme çalışmalarını sürdüren EriaPartners arazi üzerine Amerikalı ortağı gayrimenkul yatırım şirketi Pramerica Rel Estate ile birlikte proje gerçekleştirecek. Arazinin devri ve projeyle ilgili sorularımıza cevap vermekten kaçınan EriaPartners yetkilileri, Renault Mais arazisini 2008 yılının ilk çeyreğinde Kazakistanlı şirket Landmark'tan satın aldıklarını doğrulamakla yetindi. Yetkili, "Şu an için sadece arazi üzerinde Foster&Partners'ın hazırladığı projenin inşa edileceğini, EriaPartners tarafından geliştirilen projenin Pramerica'nın yatırımıyla hayat bulacağını ifade edebilirim. Tüm detayları 1 ay içerisinde açıklayabilir hale geleceğiz" dedi.

WEMBLEY STADI'NI YAPMIŞTI
EriaPartners - Pramerica ortaklığı'nın 10 bin 630 metrekarelik Renault Mais arazisi üzerine yükselecek projesi, eski arazi sahibi Landmark'ın Amerikalı Mimarlık Ofisi Foster& Partners'a hazırlattığı projenin revize edilmiş hali olacak. Renault Mais arazisi üzerine yapılacak projeyi hazırlayan mimarlık ofisi Foster&Partners'ın prestijli projeleri arasında Londra'daki Wembley Stadı ile Fransa'daki dünyanın en uzun viyadüğü Millau da bulunuyor. Foster&Partners'ın Landmark için hazırladığı proje 250 metre yükseklikte yaklaşık 50 katlı iki kuleden oluşuyordu. İlk 15 katı otel, geri kalan katları ise residence olarak planlanan projenin en önemli özelliklerinden biride iki kule arasına kurulacak rüzgar tribünleri ile elektrik üretilecek olmasıydı. Foster&Partners'ın arazinin yeni sahibi için projedeki revizyon çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu belirtilirken, EriaPartners - Pramerica ortaklığının önümüzdeki günlerde projenin tanıtımını yapması bekleniyor. Bodrum'da yaklaşık 75 milyon euroluk dolarlık yazlık villa yapımına devam eden ve Antalya Lara'da 150 milyon euroluk TerraCity Alışveriş Merkezi yatırımına start veren Pramerica'nın Levent projesinin yaklaşık yatırım tutarının ise 230 milyon euro olacağı tahmin ediliyor.

FOSTER PROJESİNİ REVİZE EDECEK

AMERİKALI mimarlık ofisi Foster&Partner'ın Landmark için hazırladığı proje (yandaki fotoğraf) revize edilerek, Eria - Pramerica ortaklığı tarafından inşa edilecek. İstanbul'un en yüksek yapıları arasında yer alacak projenin 230 milyon euroya malolacağı tahmin ediliyor.
Bülent Yoldaş/Sabah


Geri Dön