19 / 04 / 2024

Prefabrik ev fiyatları!

Prefabrik ev fiyatları!

15 gün gibi kısa bir sürede hayalinizdeki eve kavuşmanıza olanak sağlayan prefabrik evlerin metrekare fiyatları 250 TL’den başlıyor. 100 metrekare prefabrik ev fiyatları ise 25 bin TL...



“Parçaları önceden hazırlamak” anlamına gelen prefabrik evlere ilgi her geçen gün artıyor. 1999 depreminden sonra depremde evi yıkılan, hasar gören vatandaşlar için geçici olarak yapılan barınaklar ile adını duymaya başladığımız prafabrik evler, özellikle depreme dayanıklılığı ile dikkat çekiyor. Hazır ev olarak adlandırılan prefabrik evler çok kısa bir sürede hayalinizdeki eve kavuşma fırsatı sunuyor. Yüzde 85 oranında fabrikada tamamlanan bu evler, diğer yapı sistemlerinden farklı olarak tekrar sökülüp monte edilebiliyor. Prefabrik ev fiyatları vatandaşa cazip geliyor.


İster tek katlı ev ister dubleks

Çok çeşitli amaçlara yönelik kullanılan prefabriklerin, tek katlı , dubleks ev, yazlık, villa ve apartman gibi seçenekleri bulunuyor.

 

Deprem korkusu yok

Prefabrik evlerin tercih edilmesinin en büyük nedenlerinden biri de depreme karşı güvenli olması. Normal betona göre 14 kat daha hafif olan bu yapılar yapılar,  deprem korkusunu da ortadan kaldırıyor.


80 yıl ömrü var

Prafabrik yapıların düşünülenin aksine oldukça uzun ömürlü olduklarını belirten MTN Prefabrik Yapı Genel Müdürü Nurcan Karakuş, bu yapıların ortalama ömrünün 40 yıl olduğunu, dış cephe izalosyonunun yapılması durumunda 80 yıla kadar çıkabileceğini söyledi. 


Prefabrik ev fiyatları!


15 günde hazır

Bir prefabrik yapının ortalama 15 gün ile 40 gün içinde hazırlandığını vurgulayan Karakuş, “Konutun üretim dahil anahtar teslim kurulumu, projenin şekline, boyutuna, tek katlı ya da 2 katlı olmasına ve kurulumun yapılacağı bölgenin özelliklerine göre 15 ile 45 gün arasında değişiyor. Metrekareleri 30’dan başlıyor istenilen büyüklükte hazırlanabiliyor. Yükseklik olarak da 3 kata kadar çıkabiliyoruz. 3’üncü kattan sonrası beton ev fiyatına yaklaştığı için pek tercih edilmiyor” dedi. 


En fazla talep Karadeniz’den

Prefabrik evlere en fazla talebin Karadeniz bölgesinden geldiğini belirten Karakuş, Van depreminden sonra doğudan da büyük talep gelmeye başladığını ifade etti. 


Prefabrik Ev Fiyatları Metrekaresi 250 TL’den başlıyor

Prefabrik evlerde ortalama metrekare fiyat 250 TL’den başlıyor 400 TL’ye kadar çıkıyor. Buna göre 68 metrekare 2+1 ev 18 bin 500, 155 metrekare dubleks ev 55 bin TL, 98 metrekare tek katlı bir ev ise 30 bin TL’den satışa sunuluyor. İki katlı konutlarda ise metrekare maliyetleri kat aralarındaki ekstra malzeme ve uygulamalar nedeniyle prefabrik ev fiyatları 450 TL’ye kadar çıkıyor.


Prefabrik konutların diğer konutlara göre avantajları

Her türlü yerleşim ve kullanım amacına isteğe göre uygulanabiliyor 

Kısa zamanda, hızlı ve çabuk yapılıyor 

İstenildiğinde sökülüp başka yere montajı yapılabiliyor 

İsteğe göre özel tasarımlar, modern, estetik, yeni projeler üretilebiliyor

İmalat fabrikalarda yapılıp, montajı kısa sürede yerinde tamamlanıp teslim ediliyor 

Çevreyi kirletmeden, tahribat yapmadan montajı tamamlanıyor

Depreme karşı dayanıklı olması

Maliyetinin diğer konutlara göre oldukça düşük olması


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön